UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Навчання і робота
  5. Робота та навчання: підробок чи початок кар’єри?

Робота та навчання: підробок чи початок кар’єри?

21.05.2021 458Автор: Олександр Мавлідінов
Робота та навчання: підробок чи початок кар’єри?

Робота та навчання: підробок чи початок кар’єри?

21.05.2021     458Автор: 

В сучасному світі, без таких «речей», як наприклад, робота, нормальне існування людини, просто не можливе, принаймні у суспільстві. Робота дозволяє отримувати в якості винагороди за її виконання, такі необхідні гроші, тому, доволі часто, необхідність заробітків спіткає людину у будь-які періоди її життя.

Й хоча, наприклад, неповнолітнім громадянам доволі важко знайти для себе легальні підробітки, юнаки та студентська молодь, мають всі шанси знайти гідну роботу, яку можна поєднувати , зокрема, з навчанням. Загалом, більшість студентів так й роблять, працюючи паралельно з навчанням у закладі. Проте, такі можливості працювати, ще не маючи закінченої освіти, краще використовувати не лише для підробітків, але й для початку ретельної побудови власної кар’єри.

Маючи можливість підзаробити, студенти наймаються на роздачу листівок, стають аніматорами, працюють барменами, офіціантами та кур’єрами доставок, обираючи у більшості випадків такі роботи, які не вимагають наявності досвіду та спеціальних знань. Зрозуміло, що життєві ситуації в кожної людини є індивідуальними, й багато юнаків та дівчат просто змушені підробляти, щоб мати гроші на «життя та побут». Але, якщо студент, окрім навчання ще й додатково працює лише заради «кишенькових грошей» задля розширення кола власних розваг, йому краще замислитися про те, як використати цей час із «далекім прицілом», закладаючи фундамент для майбутньої вдалої кар’єри.

Погодьтеся, почати професійний шлях, навіть, не закінчив ще й навчання – гарна думка, яка лише додаватиме саме переваги людині. Узяти лише факт отримання досвіду на самісінькому початку свого кар’єрного шляху та ті можливості, які з’являться з появою в житті такого студента, нових досвідчених колег та керівників. Із такою «практичною підтримкою», не можливо погано закінчити навчання, апріорі. До того ж, у той час, коли вчорашні студенти, став випускниками почнуть тільки шукати роботу, на яку їх зможуть працевлаштувати, студенти, які спромоглася обзавестися знайомствами ще заздалегідь, можуть вже мати тверді пропозиції праці та затверджені за ними вакансії в компаніях, в яких вони розпочали свою роботу до того.

Мотивація для того, щоб почати побудову власної кар'єри вже на старших курсах, а можливо й раніше, безумовно шалена. Можливість отримати потрібний та дефіцитний практичний досвід, знайти та познайомитися із досвідченими та корисними в різному сенсі людьми, власноруч розібратися в тому, як саме теорія застосовується у реальних та практичних ситуаціях з життя.

Щоб вдало зробити перші власні кроки до вашої бажаної цілі, зверніть увагу на рекомендації, які ми зібрали саме для вас. Дотримуючись таких порад, ви зможете ефективно використати свій шанс та знайшовши роботу під час власного навчання, отримати не лише підробіткові гроші, але й знайти першу роботу по спеціальності та результативно працювати, будуючи власне життя.

Оберіть цікаві вам сфери та «шляхи» розвитку

Розвиватися можна в будь-який сфері діяльності, не зупиняючись на суто професійних напрямках. Головне, щоб вам по-справжньому цього хотілося. Обрав ту сферу, в якій ви прагнете досягти результатів, ви отримаєте можливість сформувати власну мету та «намалювати» схематичний шлях до її досягнення. Щоб ви не обрали у якості сфери розвитку особистості, так чи інакше, але ви згодом стане більш уважним й до професійних аспектів, почнете ставити правильні акценти на тих сферах знань та таких навичках, які принесуть максимальну користь у процесі розвитку кар'єри в, обраній вами окремій галузі.

Намагайтеся якомога більше дізнатися по напрямок, який вас цікавить. Поспілкуйтеся із тими, хто вже працює у цій сфері, знайдіть усю можливу інформацію та рекомендації. Такий труд допоможе вам розібратися із власним напрямком для руху, підкаже, про що та як розповісти у своєму резюме, тощо.

Складіть «прорахований графік» свого життя

Вам може здаватися, що ви легко впораєтеся з навчанням та одночасною працею, але, це не так. Навіть, якщо робота має займати зовсім мало місця у вашому студентському житті, існує безліч нештатних та інших життєвих ситуацій, коли всі плани людини можуть «полетіти шкереберть», завдяки зміні обставин.

Тож, мати під рукою графік гармонійного поєднання навчання та роботи, не завадить, ні в якому разі.

Визначте вакансії та напишіть своє резюме

Використовуючи всі можливі ресурси, знайдіть ті вакансії, які вам підходять або відверто запрошують до роботи саме студентів. Оберіть де-кілька, які вам максимально подобаються.

Визначив те, якого працівника бажають бачити на тих чи інших робочих місцях, складіть своє резюме, спираючись на ті вимоги, котрі передбачені вакансією. Не страшно, коли вам бракує досвіду. В якості досвіду можна вказати свою роботу та участь у волонтерських проектах та інших аспектах «життя студенту».

Якщо ви щирі та вміли продемонстрували свою зацікавленість напрямком праці роботодавця, вас охоче візьмуть до роботи, бо компанії намагаються обирати кандидатів саме по критеріях зацікавленості справою, потім вже навчаючи з таких шукачів гарних робітників «для себе».

Це може зайняти певний час, але знайти такі вакансії реально. Ви можете, навіть, просити не платити вам взагалі де-який час, але дозволити вивчати практику у реальній роботі. Повірьте, де-які роботи варті таких жертв.

робота для студентів

Використовуйте «можливості світу»

Повезти із знаходження такої роботи може не всім, але руки опускати не слід. Подивіться навколо та зрозумійте, що сучасний світ пропонує безліч можливостей тим, хто їх шукає.

Наприклад, чимала кількість авторитетних та відомих крупних компаній, регулярно винаймають студентів для роботи по певним «оплачуваним державою чи іншим спонсором» кар'єрним програмам розвитку. Сьогодні, таку практику використовують роботодавці, майже з усіх сфер діяльності, тому відшукати щось цікаве для себе цілком реально.

Такі «програми» створені таким чином, щоб надати студентам максимальної зручності в поєднанні навчання та роботи,та в результаті надати працівникові й професійний практичний досвід, й приклад від праці з досвідченими наставниками, й базу корисних контактів, та часто, першу роботу.

Ніколи не зупиняйтеся

Навіть, отримуючи відмову за відмовою, продовжує шукати роботу під час навчання в усіх можливих варіантах. Які вам підходять. Рано чи пізно, але ваша наполегливість спрацює й вас запросять до роботи чи до участі в одній з «кар’єрних програм».

Поки ви шукаєте, не втрачайте час та займіться аналізом своїх «провалів», щоб зрозуміти чому вам відмовляють та спробувати вдосконалити власні «слабкі місця» вас, як кандидата.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору