UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Все про резюме
  5. Що можна додати до свого резюме?

Що можна додати до свого резюме?

20.11.2019 378Автор: Олександр Мавлідінов
Що можна додати до свого резюме?

Що можна додати до свого резюме?

20.11.2019     378Автор: 

Про важливість складання правильного резюме, написано досить багато матеріалу, але саме по собі лише резюме, не завжди є остаточним аргументом на користь кандидата. Jobs.ua нагадує про важливість й таких інформативних додатків до резюме, як супроводжувальний лист, приклади робот та рекомендації кандидата від минулих роботодавців.

Погодьтеся, що конкретний приклад розробленого проекту набагато краще розповість рекрутеру про можливості шукача, становлячись ще й реальним підтвердженням цих здібностей. Також, рекомендаційний лист від конкретної, а тим паче, авторитетної особи у своїй професіональній сфері, стане ідеальним доповненням розповіді кандидата про себе та свої навички.

Сьогодні, високотехнологічні можливості та сучасні комунікаційні тенденції дозволяють використання альтернативних методів надання рекомендацій, що досить зручно для відносно молодих кандидатів, звиклих до електронного обігу документів.

Так, відео звернення, від особи, що погодилася надати шукачу рекомендації, непоганий спосіб привернути увагу до своєї кандидатури. Сучасний електронний лист-відгук на пропозицію роботи, може мати прикріплені відео файли з таким посиланням. При цьому треба розуміти, що не завжди легко знайти керівника, згодного на таку роль а сам запис повинен бути зроблений досить якісно та не мати проблем з відеорядом чи аудіо.

Досить впевнено виглядає й класичний написаний від руки лист-рекомендація. Сам факт, що на нього минулий керівник кандидата витратив де-який час, вже говорить про ставлення до такого співробітника. А підпис, що підтверджує особистість рекомендуючого стає гарантією здібностей його протеже.

Навіть, якщо у кандидата ще немає вдалого та солідного досвіду та за рекомендацією професійною звернутися ні до кого, можна застосувати креатив та надати рекомендацію від друзів, близьких людей або навіть колег чи клієнтів, які знають шукача.

Це зовсім не жарт, й у певній мірі, такі короткі розповіді про кандидата від колег, друзів а то й родичів, зможуть описати шукача досить непогано, допомагаючи рекрутеру скласти загальний портрет людини. Не слід забувати, що на співбесідах, дуже часто професійні якості стають другорядними аспектами, а рекрутер, у першу чергу, намагається найняти на посаду «ту саму людину», враховуючи її особисті риси поведінки та характеру.

Звичайно, з креативом треба бути обережнішим, щоб часом не перетворити оригінальну подачу себе у суцільний фарс. Тож, треба розуміти на які вакансії та посади може знадобитися такий варіант рекомендації.

До речі, просити а то й вимагати надання рекомендацій, може кожен працівник. Звичайно, «вимагати» тут не кращій варіант, проте, при таких спів відносинах із керівництвом, вряд чи самого кандидата влаштує те, що можуть «надати» у такому випадку.

Якщо ви цілком гарно розстаєтеся з місцем роботи, не зволіка1йте та попросить надати вам рекомендації у будь-якому, зручному для людини форматі. Прикріпляючи ці «листи» до резюме або згадуючи у ньому про наявність паперових документів, що містять рекомендації, кандидати мають більше шансів потрапити швидше на співбесіду а значить й працевлаштуватися.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору