UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Шукаємо роботу: Де зараз платять більше, ніж «до карантину»

Шукаємо роботу: Де зараз платять більше, ніж «до карантину»

10.07.2020 472Автор: Олександр Мавлідінов
Шукаємо роботу: Де зараз платять більше, ніж «до карантину»

Шукаємо роботу: Де зараз платять більше, ніж «до карантину»

10.07.2020     472Автор: 

Карантинні заходи, що мають протидіяти поширенню пандемії коронавірусу, наразі ще існують в Україні вже четвертий місяць поспіль, хоча й в більш вільному форматі. Не секрет, що за цей період чимало людей втратило роботу, при тому, що більшість – втратила її остаточно. Підприємства та компанії не змогли пережити таку неочікувану паузу в своїй діяльності та мали закритися. Залишаючи свій персонал просто на вулиці.

Звертання до державних служб зайнятості, на жаль не вирішує проблем більшості українців й зараз, коли все потроху починає намагатися відновлюватися, люди також. Починають шукати нову роботу для себе. Враховуючи те, що більшість з вітчизняних працівників давно вже працюють не за фахом. Наприклад у таких сферах, я к послуги чи торгівля, наразі не всім вдається знайти нові робочі місця у знайомих сферах та напрямках діяльності.

Це відбувається й завдяки тому, що далеко не всі роботодавці готові розпочинати повноцінну роботу, й тому, що конкуренція на ринку праці країни серед шукачів сягає неймовірних масштабів.

Проте, слід звернути на деякі галузі та напрямки діяльності в Україні, що сьогодні не лише пропонують робочі місця, а й здатні запропонувати заробітну платню, яка є навіть більшою, аніж до введення карантину.

Так, виявляється, що за часи суворого карантину, що тримала Україна, деякі зарплати дійсно підросли та можуть цілком задовольнити потреби громадян та їх вимоги до оплати роботи.

Напрямки нерухомості (продажі та оренда)

У цій галузі, наприкінці весни – початку літа, зарплата багатьох агентів з продажу або оренди нерухомості, та різних менеджерів по роботі з клієнтами, саме у цій сфері діяльності, в середньому складала трохи більше аніж 20 000 гривень на місяць, що майже на 4% більше, ніж перед застосуванням карантинної паузи, коли середній показник таких заробітків становив 19 000 гривень на місяць.

Шукачі у категорії «Нерухомість», ще не оговталися від карантинного шоку та здебільш. Вказують бажану заробітну платню, що є навіть нижчою, чим у період до введення обмежень. Різниця, цих зарплат досить суттєва – майже 2 000 гривень.

Аграрні напрямки

Сільське господарство та агробізнес також можуть продемонструвати певне зростання заробітних плат своїх працівників. На початку літа, середні заробітки у цих напрямках зросли до показників у майже 14 500 гривень на місяць. За останніми даними, наразі, зарплатня у цих напрямках становить показник близько 13 650 гривень на місяць. Це, приблизно на 2% більше, аніж перед карантинними обмеженнями.

Шукачі у цих категоріях, навпаки стали вимагати більших доходів та вказують у своїх резюме, суми, які у середньому на 800 – 1 000 гривень вище, чим зарплата, яку їм пропонували перед початком карантину. На такий стан речей суттєво впливає й те, що розпочався «гарячий сезон» у багатьох напрямках галузі.

Транспортна галузь

Якщо перед початком карантину, середня зарплата по вакансіях у різних категоріях цього напрямку становила трохи більш аніж 15 000 гривень на місяць, за останніми даними, вона також, трохи, але зростає та становить більшу на 0,5% суму.

Цікаво, що шукачі навпаки вказують у своїх резюме зарплату, що на ті самі 0,5% нижче чим та, що вони отримували на початку весни.

Напрямки страхування

У цих напрямках. Роботодавці пропонують кандидатам сьогодення заробітну платню, що майже на 1 000 гривень більше, ніж та, яку до карантинних заходів пропонували шукачам у сфері «Страхування». У процентному співвідношенні, ця різниця складає цілих 7,5%.

До речі, шукачі напрямку, нібито знають про такі зміни й в своїх резюме вказують майже ті самі суми бажаної зарплатні, що наразі пропонують їм роботодавці.

велика зарплата

Сфера фінансів

У цьому напрямку, роботодавці також намагаються трохи підняти заробітну плату в тих вакансіях. Що розміщені після настання суворого карантину. Якщо, на початку весни вони пропонували кандидатам суми заробітних плат, у середньому не більше 11 100 гривень на місяць, то зараз вже пропонують зарплати на невеличкі, але 2% більші ніж «до карантинні».

Шукачі напрямку, також почали вимагати більші здобутки та вказують у своїх резюме бажані зарплати вже на 1% більші ніж до введення карантинних заходів.

Напрямки юриспруденції

Певне зростання заробітних плат можна побачити й в напрямках, що відповідають категорії «Юриспруденція». На початку літа, більшість роботодавців стали пропонувати шукачам вакансій заробітну плату, яка на 1% але більша аніж та, що робітники напрямку отримували напередодні введення карантину. Шукачі не відстають, та також відмічають в своїх резюме більш високу щомісячну оплату праці.

Категорії керівництва та ТОП-менеджменту

Зарплати зростають й у цих напрямках. Роботодавці готові платити керівникам та менеджерам «найвищої ланки», у середньому на 7% більші заробітні платні, ніж платили до початку пандемії та введення карантину. Якщо, ще на самому початку весни у таких вакансіях зазначалася середня зарплата у розмірі 19 892 гривень на місяць, то на початку літа вона вже становила середній показник у 21 300 гривень на місяць.

Шукачі напрямку як й колеги з інших сфер, трохи знижають власні запити, вказуючи в резюме зарплати менше, ніж бажали отримувати до початку карантину в країні.

Можливо, зараз саме час шукати роботу й вам.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору