UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Співбесіда без проблем
  5. Співбесіда за допомогою відео зв’язку: що треба врахувати

Співбесіда за допомогою відео зв’язку: що треба врахувати

19.04.2021 460Автор: Олександр Мавлідінов
Співбесіда за допомогою відео зв’язку: що треба врахувати

Співбесіда за допомогою відео зв’язку: що треба врахувати

19.04.2021     460Автор: 

Відеоспівбесіда, останнім часом, стає не лише популярним типом інтерв’ю, але просто необхідним засобом знайомства рекрутера з кандидатом в умовах карантинних обмежень. Крім того, вміння правильно підготуватися до такого типу співбесіди, обумовлює й можливість, наприклад, більш вірогідніше, отримати закордонну роботу в майбутньому.

Звичайно, як до будь-якої співбесіди, до відео зв’язку із рекрутером треба ретельно підготуватися, враховуючи в тому числі, й певні особливості такого спілкування.

Зробіть всі необхідні нотатки

Це не означає, що під час співбесіди стане коректним «читання з листка» - зазвичай краще намагатися постійно підтримувати зоровий контакт із співрозмовником. Проте, занотувавши всі ключові моменти із власної робочої біографії, вам буде легше «підглядати» під час відповідей, коли рекрутер попросить вас розповісти докладніше й про себе, й про ваші досягнення,.

Текстовий файл або будь-яка таблиця із переліком власних досягнень та результатів стануть у нагоді та допоможуть не збиватися під час відповідей на конкретні важливі запитання. Не забувайте відмічати й власні висновки з ситуацій про які ви збираєтесь розповідати. Іноді, ваші думки щодо цього стануть важливішими доказами вашої здатності обійняти вакансії, аніж ваші результати праці на попередньому робочому місці.

Це також допоможе правильно «відміряти» необхідний для відповіді час, що звичайно, теж висвітлить вашу кандидатуру у якості досвідченого в питаннях «тайм менеджменту» працівника.

Оберіть зручний додаток або програму для майбутнього зв’язку

Якщо з використанням месенджерів, які мають можливості відео зв’язку, в вас не вини кає жодних питань – це добре. Якщо, ви в перший раз готуєтесь до такої важливої розмови з незнайомою людиною, витратьте час, щоб підготувати до використання необхідну для зв’язку програму про використання якої ви домовилися із рекрутером.

Наприклад, звичайний месенджер, що має можливості відео зв'язку, продовжує працювати, навіть, при зниканні мережі вай-фай з’єднання, при умові, заздалегідь включеного мобільного інтернету на пристрої. Це допоможе комфортно та професійно, не перериваючись, провести співбесіду.

Проте, у випадках, коли наприклад, вам для співбесіди потрібна стане функція демонстрації екрану, на допомогу прийдуть лише окремі месенджери та додатки для такого типу зв’язку.

Подбайте про дрібниці

Включаючи заздалегідь всі необхідні функції та додатки, переконайтеся й в тому, що заряд ваших пристроїв достатній для часу тривання відео інтерв’ю. зарядні пристрої для гаджетів, краще тримати під рукою на випадок непередбачуваних обставин, щоб не гаяти час на їх пошуки при необхідності.

Окрім, власних нотаток на папері чи в електронному вигляді. Підготуйте окремі папки (електроні) із документами, які ви збираєтеся надсилати. Це також збереже час та покаже наскільки ви готувалися та серйозно ставитися до розмови.

Підготуйте місце, за яким ви збираєтеся проводити таку розмову. На столі не потрібно бути зайвих речей, та й на задньому фоні також необхідно навести порядок.

До речі, можливості використання віртуального фону, під час такої відео співбесіди краще не використовувати.

По-перше, рекрутер можливо, хоче побачити певну частину вашого побуту, щоб таким чином краще зрозуміти, що за людина знаходиться перед ним.

До того ж, такий фон може стати несподіваним сюрпризом для спів розмовника, особливо, якщо ви зберетеся використати якийсь несподіваний чи епатажний віртуальний фон. Наприклад, якщо у вашій оселі триває ремонт, це може стати гарним поясненням вашого вибору. Однак, пояснити чому ви скриваєте ваш житловий «пейзаж» необхідно. Задля того, щоб не викликати в співрозмовника зайвих, часто мовчазних думок на цей рахунок.

Врахуйте й такі «баги» програм, при яких той самий фон може «накладатися» на людину, що суттєво відволікає від розмови вашого опонента та заважає гармонійному перетіканню зустрічі.

Тож, питання використання віртуальних фонів не вважається чимось неввічливим, але здатне принести чимало клопотів, та стоїть замислитися, чи може просте прибирання в кімнаті стане гарною альтернативою використанню фонів віртуальних?

відео співбесіда

Якщо все таки «віртуальний фон»

У випадках, коли такий віртуальний фон все ж таки необхідний, треба підібрати максимально «спокійні» варіації тонів, не використовуючи «мемні» або популярні заставки. Можливі й певні «маніпуляції» із фонами, у випадках, коли, наприклад, вам відомо з ким ви будете проводити спів розмову про ваше працевлаштування.

Наприклад, є випадок, коли кандидат здобув бажану вакансію, бо в якості віртуального фону розмістив зображення кампусу університету в якому він вчився до того. Справа в тому, що цей хитрун знав, що рекрутером в його випадку буде людина. Яка навчалася втому самому університеті, мешкала в зображеному кампусі та так, як й кандидат, грала за ту саму університетську команду з футболу.

Звичайно, такі випадки окремі й ризикувати з вигадками правильного фону може стати зайвою справою. Тому, ще раз нагадуємо6 охайна кімната є кращим фоном для вашої співбесіди по відео зв’язку.

Обов’язково протестуйте роботу системи відео зв’язку

Налаштувавшись на співбесіду, обов’язково зробіть тест дзвінка. Дзвінок комусь з близьких друзів одразу покаже чи правильно працюють додатки та чи не заважають вашій розмові всілякі оточуючи ваш шуми.

Також, якщо відчуваєте невпевненість, за допомогою такого тестового дзвінка можна потренуватися відповідати на питання, побачити, як ви в цей час виглядаєте, чи не часто «підглядаєте» у нотатки та інші нюанси, які в вас буде час корегувати.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору