UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Цікаво про бізнес
  4. Чоловіки, які змінили світ
  5. Історії успіху: три всесвітньо відомі "невдахи"

Історії успіху: три всесвітньо відомі "невдахи"

20.06.2019 488Автор: Олександр Мавлідінов
Історії успіху: три всесвітньо відомі "невдахи"

Історії успіху: три всесвітньо відомі "невдахи"

20.06.2019     488Автор: 

Як часто, невдача у справах, на які покладалися «великі надії», завдає людині такої моральної поразки, що, практично, вибиває в неї «землю з-під ніг» та змушує «опускати руки»?

Статистика багатьох опитувань та досліджень, у тому числі, й тих, що проводили аналітики Jobs.ua, демонструє з цього питання, невтішні дані. Як правило, майже 90% сучасних людей, зазнавши серйозних фінансових втрат на старті своїх бізнес-проектів, зупиняються одразу, не намагаючись зберігати «життєздатність» зроблених починань.

Проблеми із поверненням кредитних коштів, на яких базується більшість «бізнес стартів» сьогодення, чи неможливість виконання якихось інших зобов’язань, змушують людей відступати, та робити все те, що не зробить ситуацію із провалом ще гіршою.

Але, дивлячись на де-які приклади з життя багатьох відомих та забезпечених індивідуумів, імена яких вже потрапили до «зали слави» світового бізнесу, можна побачити те, що, саме періоди таких серйозних фінансових невдач, ставали для них початком «нової ери», наповненої суцільним успіхом та скорим визнанням.

Кажуть, що вдалий бізнесмен – це, у тому числі, й талант. Так то чи ні – ще питання, але одне можна сказати впевнено: такі людські приклади демонструють й справді «інше тісто», з якого зроблені характери іх героїв. Сьогодні, ці історії успіху увійшли у категорію легенд, а люди, що їх здійснили, продовжують надихати людство.

Відомий Білл Гейтс, не дуже афішує таку собі компанію, як «Traf-0-Data» - своє перше творіння. Початок бізнесу відомої людини закінчився не просто фінансовим крахом. Обладнання, яке пан Гейтс підрядився створювати у рамках заказу від міської влади, провалило випробування та створило вкрай негативну репутації, я к компанії, так й її засновнику. Гейтс не зупинявся, незважаючи на усі ускладнення того періоду. Зараз, результати його настирності та сили волі, відомі більшості сучасних людей.

Фанати фільмів, знятих іншою культовою особистістю – Стівеном Спілбергом, мабуть, здивуються, узнав, що феноменального режисера, свого часу не прийняли до режисерського факультету Школи кінематографічних мистецтв. Провалив Спілберг й вступ до інших факультетів навчального закладу. Незважаючи на думку оточуючих, які вважали це 100% знаком того, що кінематограф, не є парафією Стівена, юнак не здався й вступив до…технічного коледжу. У вільний, від ненависного навчання час, Спілберг зумів зняти аматорське короткометражне кіно, на яке звернули увагу у адміністрації компанії Universal Pictures. Що було далі – всі прекрасно знають. Спілберг отримав всесвітнє визнання, а людство шедевр «Зоряних війн» та багато інших чудових кінострічок.

Свого часу, із записом «недостатньо творча особа», з редакції газети було звільнено… Уолта Діснея. Й, поки близькі люди благали Уолта «прозріти» та зайнятися «реальною справою», Дісней наполегливо робив те, у що вірив. Забраковані у той час багатьма студіями його «дивні й незрозумілі персонажі» Міки Маус та Дональд Дак, сьогодні справедливо вважаються культурним явищем у світі анімаційних фільмів.

Цей список, «невдахів на старті», звичайно ж, можна продовжити. Але, навіть ці три приклади, чудово демонструють, як по-справжньому мало, може означати думки «професіоналів», оточуючих початківця та інших «авторитетних» осіб. Та, як багато значить невмируща віра людини, в ту справу, що вже встигла «запалити» його душу.

Тож, віримо у себе та стаємо успішними.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору