UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Навчання, розвиток, підвищення кваліфікації
  4. Навчання за кордоном
  5. Цікаві традиції Каліфорнійського технологічного

Цікаві традиції Каліфорнійського технологічного

7.06.2021 474
Цікаві традиції Каліфорнійського технологічного

Цікаві традиції Каліфорнійського технологічного

7.06.2021     474

Американські університети славляться не лише високою якістю освіти, а й своїми традиціями і звичаями. Але в цій статті мова піде саме про Каліфорнійський технологічний університет, який стабільно потрапляє в топ-10 найкращих вузів світу. Jobs.ua підготували для вас підбірку цікавих традицій Калтеху.

Каліфорнія, Пасадена, Калтех

В місті Пасадена (округ Лос-Анджелес) розташовується цей славетний університет, який складає сильну конкуренцію Массачусетському технологічному ун-ту за право вважатися найпередовішим технічним вузом країни. Навчатися тут чи не найважче, і за період навчання студенти повинні засвоїти дуже багато інформації. Але, попри напружене навчання, студенти встигають і розіграші влаштовувати, і місцевих традицій дотримуватися. А чудових традицій вистачає. Наприклад, День прогулу, про який ви прочитаєте нижче.

День Прогулу по-каліфорнійськи

Найцікавіший День прогулу, безперечно, можна без вагань присуджувати студентам Калтеху. Річ у тому, що в так званий День прогулу студенти четвертих курсів виїжджають зі своїх кімнат, але залишають біля дверей хитромудрі пристрої і головоломки. Першокурсникам, щоб потрапити всередину, потрібно добре помізкувати. Багато студентів випускного курсу по кілька місяців планують складні механізовані чи комп’ютеризовані перепони, а професори цього дня люб’язно відміняють лекції, щоб студенти перших курсів могли продемонструвати гнучкість своїх мізків не лише на заняттях.

«Політ валькірій»

Ріхард Вагнер, якби був живий, неодмінно зацінив би одну чудову традицію студентів Калтеху. Уявіть собі перший день екзаменаційної сесії, точніше, ранній ранок. Що о такій порі роблять чемні студенти? Хтось ще досипає, хтось уже прокинувся і готується до нового дня… а в цей час рівно о 7:00 ранку на весь Каліфорнійський технологічний студенти вмикають «Політ валькірій». Причому грати цей твір в інший час забороняється, а порушників чекає печальна участь бути викупаними у басейні. Одягненими.

Екзамени на дому – фантастика? Не для студентів Калтеху!

Студентське життя підпорядковується Кодексу честі, який стверджує, що в процесі навчання жоден студент не повинен скористатися несправедливою перевагою над іншим студентом Калтеху. Цей принцип настільки шанують в університеті, що професори навіть дозволяють собі робити те, що не зробили б їхні колеги у жодному іншому вузі – вони видають екзамени на дім, і студенти виконують екзаменаційні завдання тоді, коли їм зручно. І де їм зручно. Уявляєте такий рівень довіри викладачів до студентів у наших вузах?

Звичайно, випадки порушення Кодексу честі трапляються. На жаль, не всі студенти Калтеху благородні д’Артаньяни в душі – але таких випадків небагато, вони розслідуються створеною із самих студентів відповідної інстанції.

Окрім цього, студенти Каліфорнійського технологічного полюбляють цікаві розіграші, які влаштовують під час навчання. Із таких студентів, безсумнівно, й виходять потім ті самі інженери НАСА, які не лише проектують космічні місії, але й придумують для них цікаві загадки і головоломки. Свобода творчості, духу, ідей – у всій красі. І це прекрасно.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору