UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Блог Jobs.ua
  5. Вакцинація: проблеми наявності процесу та віри в нього

Вакцинація: проблеми наявності процесу та віри в нього

6.05.2021 425Автор: Олександр Мавлідінов
Вакцинація: проблеми наявності процесу та віри в нього

Вакцинація: проблеми наявності процесу та віри в нього

6.05.2021     425Автор: 

Пандемія коронавірусу спричинила майже 100 відсоткову зупинку нормального життя на планеті Земля. Те, що вже й не так давно вважалося лише сценарієм розгортання подій у голлівудському блокбастері, стало реальністю й суттєво вдарило по самозакоханій та самовпевненій людській цивілізації сучасності.

Зовсім незримі «вороги» виявилися надпотужною зброєю, що не лише завдала ударів по здоров’ю сучасного людства, а й обумовила зміни цілих напрямків діяльності цивілізації та загалом, доволі відчутно змінила оточуючий нас світ.

Проте, людина залишається людиною, а значить, за будь-яку ціну вона намагається вижити та вціліти. До того ж, сучасні знання та можливості обумовлюють появу додаткових засобів боротьби із новою пошестю. Так, у той час, коли нові штами коронавірусу нівелюють появу природнього імунітету в людини, на допомогу приходить поява вакцини від COVID-19.

Не слід наразі сперечатися про ефективність тієї чи іншої марки вакцини проти коронавірусу, серед тих, які сьогодні існують в нашому світі: будь-яка безпечна вакцинація, сьогодні стає справжньою запорукою того, що й окрема людина, й суспільство, яке її оточує, можуть найближчим часом повернутися до свого більш-менш звичного життя. Й справа не лише в можливості продовжувати регулярні поїздки за кордон «у відпустку». Перш за все, вакцинація надає можливості вільно пересуватися власною країною чи містом та мати шанси на те працевлаштування, якого прагне людина.

На жаль, сучасна Україна доволі суттєво відстає від більш розвинутих країн в процесі вакцинації власного населення. Пересічним громадянам залишається лише уповати на прискорення цього процесу, спостерігаючи, як чимало країн світу ввічливо «відгороджуються» від українців, ставлячи їх в один рядок із мешканцями країн так званого «третього світу». В такий непростий час, Jobs.ua спробував дізнатися, що про вакцинацію проти коронавірусу думають наші співвітчизники.

Поставив питання «Ваше ставлення до вакцинації від COVID-19?», редакція отримала наступні відповіді від користувачів порталу з пошуків працевлаштування та персоналу.

«Дуже чекаю черги - хочу на роботу» - таким чином відповіли 19% респондентів опитування, які зазнали суттєвих проблем із впровадженням карантинних заходів та втратили свою роботу, де-хто остаточно.

«Дуже чекаю черги - хочу за кордон» - цю відповідь обрали 7% українців, які прийняли участь в дослідженні порталу. Можливо, не всі такі респонденти мають на увазі суто можливість провести відпустку на «закордонних пляжах», а й сподіваються знову виїхати на закордонні заробітки, вільне обирання яких, також було обмежене завдяки карантинних заходам європейських країн.

«Вже вакцинований(вана)» - саме цим можуть похизуватися ще 6% серед респондентів дослідження. Скоріше за все, серед цих учасників опитування не лише ті, хто потрапив до груп «першої хвилі» вакцинації, а й ті, хто спромігся самостійно вирішити це питання в своєму житті.

Проте, більшість наших співвітчизників обрала відповіддю варіант «Не вірю в ефективність вакцини». Таких респондентів набралося цілих 68%! Складно уявити, хто знаходиться серед таких учасників опитування. Чи то може фаловери віри у «всесвітній заколот Білла Гейтса», чи вороги появи зв’язку 5G, чи інші прихильники «зрадофільства» разом з борцями проти «рептилоїдної навали»…

Залишимо такі висновки на розсуд наших читачів. Звичайно, думки редакції можуть не співпадати з думкою автора, який вважає, що скоріше за все, не мало сенсу сумніватися в такому виборі суспільства, яке протягом всіх «карантинів» останнього часу, нехтує носінням захисних масок (принаймні правильним носінням» та збереженням необхідної соціальної дистанції.

Час продемонструє, хто все таки виявився правим.

Читайте також

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору