UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Як не працювати цілий тиждень і отримати за це десять тисяч доларів

Як не працювати цілий тиждень і отримати за це десять тисяч доларів

30.12.2020 606
Як не працювати цілий тиждень і отримати за це десять тисяч доларів

Як не працювати цілий тиждень і отримати за це десять тисяч доларів

30.12.2020     606

Цікавий проєкт задумав американський підприємець і венчурний інвестор Корі Леві. Його ідея полягає в тому, щоб мотивувати людей створювати власні стартапи, тимчасово полишивши основне місце роботи. За тиждень, проведений вдома над продумуванням власного проєкту, учасники «Z Fellows» отримають по 10 тисяч доларів! От і перші інвестиції у власний стартап будуть, чи не так?

Як зародилась ідея подібного проєкту?

Як зазначив сам Корі Леві, він замислився над проведенням подібного експерименту, коли почув від кількох друзів, як вони прагнули розпочати роботу над власною справою, паралельно навчаючись або працюючи. Він зауважив, що чує від них однакові слова, які можна сформулювати фразою «Щоб зайнятися цією справою, я планую піти з основної роботи». Підприємець задумався над цими словами: а що, якщо можна влаштувати так, щоб не йти з основної роботи, але при цьому максимально зануритися в продумування і реалізацію власної ідеї? Так і народився його проект «Z Fellows», щоб люди, які мають класну ідею, могли обдумати її зі всіх сторін і оцінити всі можливі ризики, перш ніж полишити свою основну роботу.

Особливості програми

Заявки на участь у програмі «Z Fellows» можна подати до 15 січня. Після цього Корі Леві разом із наставниками проекту обере десять учасників. Серед наставників – засновник AngelList Навал Равікант, Люсі Го із компанії «Scale AI» та Ділан Філд із «Figma».

Цікава особливість цієї програми полягає в тому, що вона відбуватиметься у віртуальному середовищі: учасники проводитимуть ранкові десятихвилинні мітинги з наставниками, а ввечері слухатимуть через монітор запрошених спікерів.

«Z Fellows» – це довготривалий експеримент

За словами інвестора, цей проєкт є експериментальним. І довготривалим. Він має на меті обкатати в реальності ідею, чи допоможе усунення комунікаційних бар’єрів між новаторами та інвесторами пришвидшити створення нових стартапів. Корі Леві переконаний, що його задумка спрацює. Також він підкреслив, що жоден учасник не має права звільнитися з роботи чи покинути навчання, якщо його приймуть в проєкт. Якщо наставники порахують стартап успішним, переговори можуть затягнутися в часі – на місяці, а то й на роки.

Чи варто кидати роботу, щоб почати власну справу?

Вчені з Вісконсинського університету стверджують: ні, не варто. Науковці дійшли висновку, що так звані «гібридні підприємці», тобто ті, хто починають працювати над власною справою і не полишають при цьому роботу по найму, мають більше шансів на успіх. Запуск власного бізнесу чи стартапу – це завжди ризик, тому підстраховка у вигляді основного місця роботи не завадить. А реалізацією власних ідей можна займатися вечорами або навіть у нічний час, якщо є така можливість. Відомі приклади «гібридних підприємців»: Стів Возняк, який працював у компанії «Hewlett Packard», але паралельно брав участь у створенні «Apple», та Генрі Форд, який працював над створенням власного автомобіля, будучи співробітником «Edison Illuminating Company».

Jobs.ua погоджуються з американськими вченими, що розпочинати власну справу можна і треба, працюючи на роботі по найму. Зазирніть у наш розділ вакансій, які щоденно оновлюються. Хтозна – можливо, та чи інша вакансія наштовхнуть вас на реалізацію власної ідеї.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору