UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Як підвищити впевненість в собі

Як підвищити впевненість в собі

7.12.2020 491
Як підвищити впевненість в собі

Як підвищити впевненість в собі

7.12.2020     491

Насправді нашу впевненість в собі легко похитнути. Несприятливі життєві обставини, невдачі на роботі чи в особистому житті, та навіть пандемія коронавірусу скільки вже встигла наробити лиха! Невпевненість у завтрашньому дні породжує невпевненість у собі сьогоднішньому. А цього достатньо, щоб почати здавати життєві позиції, бо сумніви у своїх силах породжують тривогу і страх. То як підвищити впевненість в собі, щоб достойно зустрічати щоденні виклики і не пасувати перед невдачами? Можливо, в нагоді вам стануть наступні поради.

Візуалізуйте свій успіх

Про цю чудову практику говорили й тисячі років тому видатні містики, про цю практику говорять і сучасні психологи та мотиваційні тренери. Уявляйте свій успіх, візуалізуйте його, наче це вже трапилося з вами. Так мозок привчатиме себе до позитивного мислення. Візуалізація свого успіху здатна надихнути на нові звершення або на досягнення вже наміченої цілі. Як це ще назвати, як не підвищенням впевненості в своїх силах?

«Здорове» самоствердження

Здорове самоствердження відрізняється від хворобливого, нарцисичного ставлення до своєї особистості. Нарциси зациклені на самолюбуванні, а це немає нічого спільного із адекватною самооцінкою. Коли ми тверезо оцінюємо себе, ми бачимо як свої слабкі, так і сильні сторони. Акцент на слабких сторонах своєї особистості не сприяє підвищенню впевненості в собі.

Як це виправити? Застосовуйте техніку афірмаційних фраз. Афірмації – це короткі фрази, що дозволяють налаштуватися на позитивну хвилю. Можна промовляти їх як вголос, так і про себе. Але вони матимуть більшу ефективність, якщо промовляти їх вголос.

Ще одна порада: будуйте афірмаційні фрази у вигляді питання. Наприклад, «Чому мені так добре вдається ладити з людьми?» замість «Я вмію добре спілкуватися з оточуючими». Ваш мозок автоматично шукатиме відповіді на ці питання, апелюючи до сильних сторін вашої особистості.

Привчіть себе робити те, що вас лякає

Пам’ятаєте комедію «Завжди кажи "ТАК"» з Джимом Керрі? Життя головного героя круто змінюється, коли він починає ствердно відповідати на всі життєві пропозиції. Так і в реальному житті – наші відмови закривають нам двері можливостей в краще життя.

Тільки зазирнувши в очі своїм страхам, ми зможемо стати сильнішими. Іншого шляху не існує, якщо ми хочемо подолати власну невпевненість. Десятки мотиваційних тренінгів не зроблять того, що може зробити кожен крок в сторону наших страхів. Коли ми робимо те, що нас лякає, страх нівелюється і зникає. Це робить нас сильнішими і, відповідно, підвищує впевненість в собі.

Внутрішній критик – це добре чи погано?

Цікаве питання. Насправді, це як з якого боку поглянути. Внутрішній критик може наробити чимало лиха, якщо він акцентується тільки на поганих моментах і недоопрацюваннях. Якщо ви постійно боретеся із низькою самооцінкою, це означає, що ваш внутрішній критик проявляє надто велику активність.

Щоб знизити градус його претензій, почніть хвалити себе навіть за незначні досягнення. Робити собі компліменти – це справді дуже важливо, бо це відкриє шлях до того, щоб полюбити себе такими, якими ми є. Кожна людина в чомусь недосконала, кожен з нас в чомусь програє іншим. Але кожен із нас в чомусь і виграє перед іншими. Нагадуйте про це час від часу внутрішньому критику, щоб він не зазнавався.

Націльтесь на перемогу

Без віри у власну перемогу досягнути успіху практично неможливо. Віра в свою перемогу – це місток між вашим наміром і кінцевим результатом. Пройдіть по цьому містку, замочіть навіть ноги, якщо так трапиться, змокніть, врешті-решт, до нитки. Але не втрачайте надії і віри у власні сили.

Якщо ціль виявилась надто складною, розбийте її на кілька легких етапів. Так ви суттєво наблизите свою перемогу. В процесі просування до мети озирайтеся на вже зроблене; це даватиме силу рухатися далі.

Переможець отримує все


Використайте принцип Цзя Цзяна «100 днів відмов»

Цей китайський хлопець знає все про відмови, адже він вислуховував їх аж сто днів підряд! Цзя Цзян здобув популярність завдяки серії відеороликів, як йому відмовляють люди. А вислуховувати відмови – це завжди неприємно, чи не так? Однак він помітив, що, попри значну кількість відмов, все ж багато людей вислуховували його і були готові допомогти. Свій досвід він виклав у книзі «Як не боятися відмов та рушити до мети».

В чому полягає його принцип «100 днів відмов», якщо коротко? Він полягає в наступному: не відмовлятися від своєї мети, навіть якщо ви чуєте від інших людей, що у вас нічого не вийде. Не здавайтесь, долайте свій страх і рухайтесь вперед.

Допомога іншим і турбота про себе

Допомагаючи іншим людям, ми відчуваємо вдячність. Поділіться з іншими тим, що у вас в достатку: знаннями, зайвими речами і т.д. І допомога повинна стосуватися не тільки людей: приміром, тварини-безхатьки теж потребують нашої допомоги. Піклуючись про інших, ми підвищуємо впевненість в собі.

Допомагаючи іншим, не варто забувати про свої потреби. Смачна їжа, години релаксу, масаж і ароматичні ванни – всі ці приємні речі знижують рівень стресу. А менше стресу – більше впевненості в своїх силах. Беззаперечна істина, яка працює у всіх складних ситуаціях.

Що ще допоможе зміцнити віру в себе? Не дозволяйте іншим людям порушувати ваші кордони. Полюбіть тишу. Не погоджуйтеся на роль жертви. Не забувайте про принцип рівності: не порівнюйте себе з кимось, бо це шлях до низької самооцінки. Сприймайте себе, як рівню іншим. І багато працюйте: над собою і над своїми цілями.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору