UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Як шукати собі роботу в наш непростий час

Як шукати собі роботу в наш непростий час

10.08.2020 592Автор: Олександр Мавлідінов
Як шукати собі роботу в наш непростий час

Як шукати собі роботу в наш непростий час

10.08.2020     592Автор: 

Пошуки роботи, особливо зараз, доволі непростий процес, успіх якого залежить від багатьох аспектів. Проте, головною складовою успішного працевлаштування залишається сам шукач: його дії, спрямованість пошуків, наявність певних знань та вмінь, тощо.

Але, стикаючись із суворою реальністю, багато хто, навіть, з тих шукачів, які начебто мають усе для того, щоб швидко знайти роботу, можуть відчувати повну розгубленість та «наробити зайвого» чи, навпаки, не доробити, покинувши почату справу на половині шляху.

Щоб цього не сталося, зверніть увагу на простий 9ну, майже простий0 але дієвий алгоритм, що має забезпечити вам ефект від всіх ваших дій, спрямованих на знаходження гідної вас роботи у такі непрості часи, що наразі переживає людство.

Шукаємо роботу. Початок

Для того, щоб чогось досягти, перш за все треба усвідомлювати чого саме ви бажаєте досягти. Те саме й з роботою. Спочатку, треба чітко розуміти яку саме роботу вам слід шукати.

Не секрет, що робота відбиратиме в людини майже третину її життя, тож вона має бути, ящо не роботою мрії, то принаймні такою, що приносить задоволення у більшості своїх аспектів від самого процесу до отриманої за нього заробітної платні.

Щоб не відчувати розпачу від поспішних рішень, спочатку треба відверто відповісти собі самму на декілька важливих питань:

  • Чим я хочу займатися професійно?
  • Яку роботу я вмію виконувати так, щоб мені за це платили?
  • Яку зарплатню я бажаю отримати за свою роботу?
  • На яку мінімальну зарплатню я згоден погодитися, коли знайду те, що мені до вподоби?
  • Скільки наразі платять за ту роботу, що здається мені «ідеальною»?
  • Чи готовий я здійснити переїзд, погодитися на жорсткий графік та справлятися із перевантаженнями та іншими труднощами, які можуть супроводжувати мій професійний вибір?

Буває так, що визначитися із таким вибором доволі складно. Тож, треба негайно подивитися на ті вакансії, що пропонує сучасний ринок праці та, можливо відшукати певні варіанти працевлаштування. Так, до речі, ви зможете дізнатися й про те, які вакансії зараз найбільш у ціні, на які спеціальності попит в роботодавців, що за вимоги вони висувають до кандидатів та скільки конкурентів буде чекати на вас у тому чи іншому випадку.

Коли ви вже розумієте чим готові та спроможні займатися професійно, треба починати «бій» за отримання бажаної роботи.

Складіть резюме

На всякий випадок, зазначимо, що ваше резюме, це такий документ, який має містити опис вашого досвіду роботи, наявність у вас професійної освіти, навичок та певних досягнень. Це все потрібно викласти у такому форматі, щоб це було доступно та зрозуміло будь-якому читачеві. Також, ви повинні зазначити у своєму резюме, чого ви зазіхаєте саме на цю роботу чи посаду й чого, на вашу думку, вас повинні найняти для виконання такої роботи.

Допомогу в тому, як скласти резюме, можна знайти в інтернеті, принаймні на сайті, на якому ви зараз знаходитесь.

як знайти роботу

Що робити далі?

Тут, як раз й починається основний етап пошуків роботи.

Зрозуміло, що ваше резюме потрібно показати роботодавцям, але як це зробити?

Треба використовувати усі можливості, які має сучасний світ:

  • Ваші власні зв’язки: друзі та знайомі 9включно – знайомі знайомих0 усі ті, хто може надати вам інформацію про наявність вакантних робочих місць у компаніях, де вони працюють;
  • Інтернет-ресурси компаній: продивляючись сайти компаній-роботодавців, можна знайти повідомлення про пошук працівників по тому напрямку, який вас цікавить;
  • Соціальні мережі: це такий собі більш розширений варіант використання власних зав’язків, який ще й об’єднує пошук «по ресурсах роботодавців»;
  • Служба зайнятості: можливо звернення до державних установ, що відповідають за допомогу у працевлаштуванні швидко допоможе вам вирішити це важливе питання;
  • Друковані ЗМІ: такий варіант гарно спрацьовує у невеликих містечках та селах, в яких такі видання ще залишаються головним носієм подібної інформації;
  • Ресурси з пошуку роботи та персоналу: найбільш дієвий та сучасний спосіб знайти роботу. наприклад на сайті Jobs.ua ви можете й розмістити своє резюме, й отримати актуальну інформацію про всі існуючи пропозиції роботодавців, а також, самостійно робити моніторинг ринку праці у тих сферах, що вас цікавлять.

Коли цікава вакансія знайдена, треба розібратися з пропозицією більш ретельно:

  • Зрозуміти, що саме треба робити;
  • Вирішити чим ваша кандидатура може зацікавити роботодавця;
  • Переконатися, що перед вами реальна вакансія.

Останній пункт – зайвий, коли ви знаходити пропозиції роботи на офіційних сайтах компаній чи за допомогою таких ресурсів, як той, де ви зараз знаходитеся. В іншому випадку, краще пошукати інформацію про роботодавця у мережі інтернет. Там ви зможете знайти й відгуки від попередніх шукачів, які зможуть пояснити вам чи слід довіряти пропозиціям компанії.

Надсилайте резюме

Відгук на заклик роботодавця, також серйозний процес:

  • Надсилайте резюме саме на ту вакансію, що вас цікавить, позначивши її назву у назві листа та скорегував під вакансію текст резюме;
  • Напишіть супровідного листа, в якому зазначте чим вас цікавить робота та що ви можете запропонувати компанії;
  • Продивіться текст свого резюме, щоб він був таким, який легко зрозуміти.

Надіславши резюме, чекайте на зворотній зв'язок. Не переймайтеся викликами з незнайомого номера, передзвонюйте на пропущені виклики, будьте готові до такого дзвінка. Перевіряйте власну пошту , можливо відповідь надійде саме туди.

Коли вас запросять на співбесіду, підготуйтеся до неї:

  • Дізнайтеся точну адресу та час співбесіди;
  • Підберіть діловий одяг;
  • Знайдіть інформацію про роботодавця, щоб продемонструвати, що ви дійсно прагнете працювати саме з ним;
  • Будьте готові до неочікуваних та провокативних запитань, щоб не продемонструвати незібраність під час інтерв’ю.

Все залежить, в першу чергу від вас самих й то, наскільки серйозно ви віднесетеся до пошуків роботи, обумовить й те, як швидко ви знайдете те, чого бажаєте.

Пам’ятайте – пошук роботи, теж робота! Та, нехай вам щастить.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору