UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Все про резюме
  5. Як удосконалити своє резюме?

Як удосконалити своє резюме?

23.04.2021 435
Як удосконалити своє резюме?

Як удосконалити своє резюме?

23.04.2021     435

Навіть, якщо ви не є справжнім фанатом читання, ви погодитеся з тим, що й невеликий текст, в якому забагато помилок або він складений незрозуміло, читати просто неможливо. Та, якщо, все ж таки прочитати доведеться, з першого разу сприйняти таку інформацію, гарантовано, не реально.

Те саме можна сказати про резюме, які складені наспіх, без перевірки та уважного відношення до різних аспектів, притаманних такому типу документів. Рекрутерові просто важко зрозуміти про що йде мова, а вважаючи те, що таких документів він бачить не один протягом дня, навряд чи такий працівник приділятиме додатковий час, щоб розібратися з цією «інформацією». До того ж, й у випадку, коли рекрутер все таки зрозуміє те, що написав незрадливий шукач, він вряд чи стане вважатиме автора резюме тим кандидатом, якого є сенс запросити до індивідуальної співбесіди.

Статистика говорить про те, що саме такі причини превалюють у випадках, коли люди довгий час не можуть знайти роботу, регулярно при цьому, відправляючи відгуки на пропозиції роботи. Їх резюме складені доволі невдало або містять чимало помилок, й тому, відповідальні за набір співробітників люди, просто не надають ніякого зворотного зв’язку таким шукачам.

Про проблему «поганих» резюме вже говорилося не один раз, як не один вже раз й нагадувалося про необхідність уважного та особливого підходу до самого складання такого важливого документу. Саме його грамотність та зрозумілість у наданні інформації стає запорукою того, що ваше резюме буде прочитане та головне – зрозуміле. В іншому випадку, на вас очікує даремний труд по розсиланню таких самих відгуків, на які просто ніхто не виділить часу, щоб надати, хоча б й негативну відповідь.

Але, лише самих «грамотності та зрозумілості» сучасному резюме шукача може стати замало. Зміни, що відбуваються у світі найманої праці, вимагають й певної адаптованості таких документів до нової реальності. Саме таке вдосконалення, яке відповідає очікуванням рекрутерів сьогодення, може обумовити й те, що вас сприйматимуть одразу в якості справжнього професіонала та людини, яка має відповідальне ставлення до пошуків працевлаштування для себе, поважаючи при цьому й працю, й час інших людей. Зрозуміло, що такому кандидатові будуть надані всі можливі пріоритети у проходженні співбесіди на бажану вакансію.

Таке вдосконалення вашого резюме, насправді, не вимагає від вас якихось надмірних зусиль. Треба відкоригувати лише його зміст та зробити ще де-кілька простих «операцій», про які написано нижче. Витратив час на цю не складну роботу, ви можете бути впевненим, що ваше резюме не «загубиться» та не стане одним з тих, які відправили до «кошику», одразу після початку читання змісту.

Тож, якщо ви бажаєте отримати гідну та потрібну вам роботу, зверніть увагу на ті рекомендації, які ми пропонуємо.

досконале резюме

Перевірте актуальність усіх даних

Згідно окремих численних соціологічних досліджень, майже три чверті серед наших співгромадян, які активно шукають роботу, мають «старі резюме». Не оновлюючи інформацію про себе, людина має невеликі шанси потрапити до співбесіди. Інші дослідження довели, що більшість рекрутерів звертають увагу на те, коли складене резюме та інформація за який час міститься в ньому.

Навіть, якщо ви вже кілька років поспіль працюєте на одному й тому місці роботи, ви все таки маєте, хоч би які «новини», про які ви маєте сказати. Проте, якщо з цим дійсно виникає проблема, просте оновлення дати складання вашого документу вже продемонструє, що ви актуальний шукач, а не відправили стару інформацію «про всяк випадок».

Таке «оновлення» дуже важливе й тому, радимо знайти час, щоб внести такі оновлення до інформації, яку ви написали в резюме колись давно.

Важливість у деталях: ретельно опишіть свій робочий досвід

Важливо знати те, що майже 60% свого часу, який вони витрачають на читання резюме кандидатів, рекрутери читають саме опис досвіду роботи людини. Це, дійсно важливе, бо демонструє те, наскільки кандидат підходить до запропонованої вакантної роботи.

Такий досвід треба описувати ретельно, проте, не забувати й про зайвий об’єм тексту. Необхідно це для того, щоб ваше резюме відображало усе, чим ви займалися у вашому професійному житті. Іноді, супутні та неважливі на ваш погляд навички та досвід, можуть краще посприяти потрібному працевлаштуванню, аніж профільний виш, який кандидат закінчив не так вже й давно.

Також, завдяки уважності до деталей, рекрутер зможе зрозуміти наскільки відповідальним було ваше відношення до своєї минулої роботи та на яку вашу відповідальність розраховувало ваше колишнє керівництво.

«Розмовляйте» професіональною мовою

Важливим є й використання певних формул та слів, які свідчать про професіоналізм та амбіції щодо кар’єрного зростання кандидатів. так, наприклад, використання таких слів, як «проектований, розробка, вдосконалення, аналіз, адаптація, результативність», для більшості рекрутерів є певною ознакою того, що кандидат «спрямований на ціль» та налаштований на досягнення успіху фахівець, який розуміє чого прагне та може принести чимало користі й компанії-роботодавцю.

Форматування – один з важливих аспектів створення «читабельного тексту»

Окрім звичайної перевірки на грамотність та пунктуацію, треба відформатовати текст резюме. Це означає те, що ви маєте зробити документ максимально сприйнятливим для очей читаючої людини.

Графічний аспект тексту резюме, а саме, читабельність шрифту, розумний та зручний для читання розмір букв, зручно розташовані абзаци, є тими складовими, які зроблять текст не лише зручним, а ще й зрозумілим. До речі, треба робити такі вправи кожен раз, після того, як ви вносили до вашого тексту будь-які зміни.

Інтернет-посилання, як додаткові «важелі»

Звичайно, можна просто вказати про те, що десь в мережі інтернету (з вказанням місця) існує інформація про ваші які-небудь досягнення. Багато хто з шукачів, навіть, вставляючи пряме посилання у вигляді тексту не роблять його активним, не додаючи гіперпосилання на необхідний інтернет-ресурс. Рекрутер – людина зайнята, та в нього не завжди є час шукати інформацію про вас або, навіть, копіювати текстове посилання з вашого резюме та «вставляти» його в пошукову строку браузеру.

Але, від простого «кліку» на активне посилання, яке обіцяє «розповісти» щось цікаве про кандидата на вакансію, навряд чи хто відмовиться. Пам’ятайте про це.

Краще вдосконалення – вдосконалення себе самих

Слід сказати й про те, що лише регулярні форматування тексту та оновлення дати складання резюме, не сильно допоможуть у сприйнятті вас, у якості кращого кандидату. Не допоможе в цьому й додавання до резюме нової інформації про ваш чисто професійний досвід. Справжніми бажаними кандидатами стають лише ті шукачі, хто постійно розвивається, працюючи над собою у різних напрямках. Лише справжнє інвестування зусиль та витраченого часу у власний розвиток, може продемонструвати виключність людини, як особистості.

Тож, не треба зволікати від участі у різних професійних тренінгах, додаткових курсах, окремих волонтерських та соціальних проектах. Така активність, не лише притаманна успішним людям та створить образ «того самого» кандидата в очах рекрутерів. Цей спосіб життя наддасть й вам самим більше відчуття власної впевненості в своїх силах, відчуття гідності та спроможності «звернути гори». А вже все це, знадобиться вам, коли ви отримаєте запрошення на співбесіду з рекрутером.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору