UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Як уряд допоможе тим, хто сьогодні втрачає роботу

Як уряд допоможе тим, хто сьогодні втрачає роботу

3.04.2020 449Автор: Олександр Мавлідінов
Як уряд допоможе тим, хто сьогодні втрачає роботу

Як уряд допоможе тим, хто сьогодні втрачає роботу

3.04.2020     449Автор: 

Проблема збереження робочих місць вже стає однією з найбільш болісних точок українського ринку праці.

За інформацією Jobs.ua, від 500 000 до 700 000 українців, що мали робочі місця, але не були офіційно оформленими, вже перейшли до статусу безробітних через закриття бізнесів або скорочення штатів підприємств чи компаній.

Загалом, наразі кількість безробітних в країні становить показники до 2 200 000 громадян.

Незважаючи на те, що більшість фахівців з економіки вважають збереження бізнесів та, зокрема, робочих місць людей – пріоритетним завданням держави, статистика демонструє певну негативну тенденцію. При цьому доведено, що у 5 разів дешевше зберігати вже існуюче робоче місце, аніж створювати нове, як то кажуть «з нуля».

Задля підтримки українців, що втрачають свої робочі місця внаслідок поширення пандемії та впровадження карантинних заходів, Кабінет міністрів України вже спростив процедуру надання субсидій для цих категорій громадян. Також. На цей період окремим рішенням КМУ збільшено субсидії на оплату комунальних послуг (плюс 300 гривень в середньому). Це зроблено виходячи з того. що під час карантину, людина більше часу проводить вдома, тож має спожити й більше всіляких комунальних послуг.

Фонд загальнообов’язкового державного страхування також збільшено на 500 млн гривень. Це зроблено, щоб надати змогу збільшити кількість громадян, що звертаються до Державної служби зайнятості, щоб скористатися соціальними пільгами та різними програмами.

З 29 березня поточного року уряд спрощує порядок реєстрації безробітних та процедури, які потрібні для отримання допомоги тим, хто втратив роботу. Тепер, надання статусу безробітного людина отримує одразу після того, як подала заяву про свій статус, а не протягом семи днів, як було раніше. Також, сама допомога по безробіттю тепер призначається одразу, з першого дня після реєстрації особи, що відбулася. Людині немає потреби відвідувати службу зайнятості протягом 30 й більше календарних днів, щоб не наражатися на ризик зараження й вся потрібна комунікація із службою протікає дистанційно за допомогою телефону або через е-мейл.

За словами прем'єра пана Шмигаля, Кабінет міністрів вже має програму по працевлаштуванню тих українців, які залишилися без роботи через коронавірус та вимушене закриття робочих місць.

Багато робочих місць уряд запропонує вже за кілька тижнів. Серед них точно будуть вакансії, що потрібні для ремонту шляхів, «вимощування тротуарів, прибирання територій», тощо.

За останніми даними нещодавніх опитувань різних груп - без роботи залишилося близько 4% українців.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору