UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Які вакансій користуються попитом під час війни

Які вакансій користуються попитом під час війни

20.03.2022 544Автор: Лоліта Платошкіна
Які вакансій користуються попитом під час війни

Які вакансій користуються попитом під час війни

20.03.2022     544Автор: 

З 24 березня згідно з указом Президента в країні запроваджений воєнний стан. Навіть в умовах цього непростого часу, ринок праці продовжує виконувати свої функції: закривати питання працевлаштування всіх, хто залишився без роботи, пошук спеціалістів на заміну евакуйованих. В нових реаліях шукати роботу справді складно, адже переміщення по місту обмежено, пошук роботи відбувається поспіхом, щоб вчасно закрити нестачу кадрів. Проте рекрутингові сайти з пошуку роботи продовжують допомагати здобувачам та роботодавцям успішно закривати питання працевлаштування. Сьогодні Jobs.ua допоможе вам зрозуміти, які вакансії популярні на рекрутингових сайтах наразі та яких спеціалістів потребує країна зараз.

Через воєнний стан ринок праці став відповідати вимогам діяльності країни на сьогоднішній день. Багато компаній та волонтерів докладають неабияких зусиль, щоб підтримувати країну, народ, армію та продовжують свою діяльність або перепрофілювалися. Тому деякі роботодавці шукають спеціалістів терміново, а деякі сфери діяльності говорять про дефіцит кадрів. 

Попит на вакансії за сферою діяльності 

Через те, що логістика під час війни - це основна сфера діяльності, наступні вакансії на ринку праці користуються попитом: водії, вантажники, логісти, комірники. Вони допомагають забезпечити ЗСУ та українські сім’ї всім необхідним, обслуговуючи доставку продуктів. Великі супермаркети та магазини потребують таких спеціалістів. Шукати вакансії можна за мережею магазинів.

Вакансії продавців, консультантів, касирів, мерчендайзерів відкриті в багатьох супермаркетах також. Великі черги в магазини протягом дня забезпечують потребу в викладці товару та реалізації протягом дня. Зараз така робота важка та кропітка, але досить необхідна. 

Сфера медицини потребує так само високо кваліфікованих спеціалістів фармацевтів, медичних консультантів, стоматологів та спеціалістів вузьких галузей медицини. І хоча похід в аптеку чи в лікарню дорівнюється зараз подвигу, такі спеціалісти неоціненні для міст воєнного часу та періоду. 

Спеціалісти робочих спеціальностей потребує сьогодення: пекарів, швачок, електриків та слюсарів. Сфера обслуговування, як завжди, необхідна в повсякденні.

І хоча роботодавці не можуть зараз запропонувати високі зарплати спеціалістам через необхідність стримувати ціни на продукти та речі, економічні можливості, курс валют, стадія війни, можна сподіватись на працевлаштування у своєму місті навіть під час війни. Єдина спеціальність, в якій можливий торг з приводу заробітної праці наразі - водій.

Щоб швидко знайти вакансії в місті під час війни, користуйтесь зручними популярними рекрутинговими сайтами пошуку роботи, Державним центром зайнятості або соцмережами найбільших компаній, які можуть публікувати відкриті гарячі вакансії. Також не забувайте про волонтерські канали, які часто потребують додаткові руки та спеціалістів.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору