UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Як знайти більш оплачувану роботу

Як знайти більш оплачувану роботу

10.05.2021 705Автор: Олександр Мавлідінов
Як знайти більш оплачувану роботу

Як знайти більш оплачувану роботу

10.05.2021     705Автор: 

Сучасний ринок праці в Україні, більш «пристосований» для роботодавців, аніж для шукачів та, навіть, співробітників, які вже мають робочі місця. Таку думку висловлює чимала кількість експертів, які аналізують роботу саме цього сектору вітчизняної економіки. Так це, чи ні – залишимо на ваш розсуд, проте, важко сперечатися щодо наявності певних проблем, з якими стикаються ті шукачі, які намагаються знайти більш оплачувану роботу.

Людині притаманне бажання знайти більш вигідніший оплачуваний труд, так само, як рибам притаманні пошуки більшої глибини, про що, до речі, свідчить давня народна мудрість. Навіть ті громадяни, яким пощастило знайти цілком легальне працевлаштування із своєчасними та чесними виплатами зароблених грошей, час від часу, але замислюються над тим, щоб відшукати таке робоче місце, на якому платитимуть більше.

Проте, процес таких пошуків зустрічає чимало різних перешкод, серед яких й «вікове питання», й проблема нестачі чи, навпаки, наявності надмірної кваліфікації та інші. Але, у випадках, коли грошей не вистачає для «нормального життя», людина, просто вимушена розпочинати пошуки більш гідних заробітків, й задля вдалого результату її дій, людині потрібно зробити все це правильно.

Звичайно, складно рекомендувати те, як «правильно» шукати роботу, особливо тим шукачам, котрі вже мають певний чималий професійний та життєвий досвід. Але, постійно досліджуючи мінливий світ сучасності, сміливо можемо надати певні поради та поділитися всілякими «лайфхаками», які допоможуть у скорішому знаходженні більш оплачуваної роботи людиною.

Численні фахівці, які як то кажуть, «зуби з’їли» на пошуках персоналу, перш за все рекомендують приготуватися до необхідності прийняття «нестандартних» рішень, які допоможуть швидше відшукати більш вигідне працевлаштування.

Наприклад, працівники, які мають не менш, аніж два роки вдалого професійного досвіду, можуть застосувати такі «прийоми» отримання робочих місць, на яких стануть получатиме більші заробітки.

Від «великого» до «меншого»

Якщо ви працюєте у великій та авторитетній компанії чи на всесвітньовідомий бренд, знайте – вас таких, там доволі багато, й окрім поваги колег-конкурентів з ринку праці, ви скоріше за все, отримаєте не таку вже й високу заробітну платню. Це, цілком нормально, й ви завжди зможете змінити робоче місце на більш «простішого» та не такого крупного та відомого роботодавця. По-перше, вам буде простіше працевлаштуватися, бо наявність серед вашого досвіду роботи таких іменитих роботодавців стане безумовною перевагою, а ви самі – бажаним кандидатом в компаніях, які не такі відомі у даному секторі роботи.

Крім того, змінюючи знатного роботодавця на менш відомого, працівник завжди може розраховувати й на такі «бонуси», як:

  • отримання більш «високих» посад у новій компанії;
  • безперечне отримання більш високої заробітної платні за ту саму роботу;
  • скорочення свого робочого часу, тощо.

Чимала кількість «просунутих» шукачів, навіть без певного досвіду роботи, спеціально починають кар’єру у великих компаніях, навіть, у якості стажерів чи на інших посадах, які не передбачають високої оплати праці. Але, попрацював де-який час, такі шукачі сміливо зазіхають на більш вигідніші посади у компаніях менших за розміром та авторитетністю, легко отримуючи гідні пропозиції, бо мають в своїх резюме факт праці на відомі бренди.

За грошима поза міста…

Не диво те, що більшість мешканців маленьких містечок та сіл намагаються шукати роботу саме на ринках праці великих міст, які можуть запропонувати чимале різноманіття всіляких заробітків. Проте, у той час, коли такі шукачі атакують ринок праці столиці чи крупного міста, є сенс, навпаки, пошукати для себе працю на периферії. Мало того, що більшість компаній у селах та невеликих містах завжди страждають на брак кваліфікованих працівників, можливий досвід вашої праці на столичних роботодавців стане суттєвим «плюсом», який не лише допоможе у швидкому працевлаштуванні, але й обумовить отримання більш вигідної заробітної платні.

… або, навіть за кордон

Роботою за кордоном, сьогодні вже нікого не здивуєш, проте, наявність сумнівів, невизначеності, психологічний та мовний бар’єри обумовлюють те, що доволі невисокий відсоток працівників наважуються шукати роботу саме в інших державах.

Але, якщо ви дійсно кваліфікований спеціаліст у своїй області праці, робота на іноземних роботодавців може надати вам наступні переваги:

  • на жаль, однозначно більшу заробітну платню (іноді – на де-кілька порядків);
  • отримання серйозного міжнародного професійного досвіду;
  • обумовлення вивчення іноземної мови, тощо;
  • підвищення вашої конкурентоспроможності на вітчизняному ринку у майбутньому.

Звичайно, пошуки роботи за кордоном – те ще випробування й до такого рішення треба підходити вдумливо. Але, якщо не боїтеся, то однозначно пробуйте – вам має сподобатися.

більш оплачувана робота як знайти

«Від серця до серця»

«Достукатися» до роботодавця буває іноді складно, але можливо. Наприклад, дієвим методом є відправка так званого «мотиваційного» листа безпосередньо керівникові компанії, посада в якої вас цікавить.

Й топ-менеджери, й власники компаній, здебільше люди, котрих не складно знайти за допомогою соціальних мереж або контактів, розміщених на сайтах їх компаній. Саме такі данні часто використовують ті шукачі, хто намагається напряму довести власну спроможність обіймати гідну посаду та гарно заробляти.

При цьому, однак, дуже важливо правильно написати такого листа. Обов’язково, в ньому необхідно вказати наступне:

  • ким ви є та чому рушилися на такий крок, як «приватне» повідомлення ;
  • які свої знання та досвід, ви можете одразу ж запропонувати цій компанії;
  • кратко але ярко описати ваші досягнення;
  • не забути продемонструвати, що ви обізнані на історії компанії та праці всієї галузі чи напрямку діяльності;
  • навести аргументи власної мотивації співпраці саме з цим роботодавцем, у тому числі.

Ні - сором’язливості, так – розумній саморекламі

Не треба забувати, що працівник є певним інструментом досягнення роботодавцем успіхів. Відкидаючи тих роботодавців, хто просо так й відноситься до своїх підлеглих, не забувайте, що більшість з них розуміє те, наскільки від «гарних» інструментів залежатиме їхнє процвітання.

Саме тому, вам слід подбати про те, як розумно ви станете рекламувати себе та власні навички й ваш робочий досвід, як успішного співробітника.

Завдяки «вмиканню» власної креативності та наявності вашій мужності, разом з гарним та несподіваним підходом до вирішення питання працевлаштування, ви маєте реальний шанс отримати бажане робоче місце та досягти чималих професійних успіхів у майбутній роботі.

Резюмуючи викладене вище

Тож, для того, щоб знайти більш високо оплачувану роботи, вам необхідно:

  • зрозуміти те, до чого ви прагнете та скільки ви бажаєте заробляти;
  • розуміти шлях досягнення вашої мети;
  • мати «працююче» гідне резюме та мотиваційний супровідний лист до нього;
  • підготуватися до презентації власних здібностей під час співбесіди.

Зрозуміло й те, що для того, щоб якомога скоріше знайти собі більш вигідну та високооплачувану роботу, краще застосувати всі перераховані методи її отримання одразу.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору