UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. Міжнародний день солідарності журналістів

Міжнародний день солідарності журналістів

Міжнародний день солідарності журналістів

Міжнародний день солідарності журналістів

     969Автор: 

1958 року в місті Бухаресті 4-й конгрес Міжнародної організації журналістів визначив 8 вересня - Міжнародним днем солідарності журналістів.

До цієї пам'ятної дати світ уже був знайомий з кількома гучними сумними фактами нехтування правами вільної преси, переслідування журналістів за їхню професійну діяльність і навіть загибелі кореспондентів.

Впровадження Дня солідарності мало ознаменувати згуртованість представників ЗМІ всього світу, зробити цей день днем нагадувань про права вільного поширення інформації в суспільстві й поваги до тих, хто цим займається.

Дата була вибрана не випадково. Саме 8-го вересня 1943 року в керованої нацистами Німеччини був страчений Юліус Фучик - журналіст і член опору, який встиг в очікуванні страти написати відому всьому світу книгу «Репортаж з петлею на шиї».

Пізніше його твір перевели на 70 мов світу, а день його смерті був увічнений як День солідарності журналістів світу, що не дозволяє людству забути про жертву, яку приніс Фучик в ім'я правди.

Свою нинішню назву це свято отримало відносно недавно, наприкінці XX століття, за рішенням Організації Об'єднаних Націй.

Саме на цей день припадають найбільш відомі заходи, присвячені праці журналістів, святкування і нагородження тих, хто працює з новинами нерідко в найнебезпечніших місцях планети, постійно ризикує життям.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору