UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Свята
  4. День археолога

День археолога

День археолога

День археолога

     1179Автор: 

«Історія минулих часів» - так відомий Платон давним-давно назвав напрямок в науці, професійне свято якого світ відзначає щорічно 15 серпня.

Сьогодні - День археолога.

Варто сказати, що «археологія» в перекладі якраз і звучить як «історія минулих часів». Ця наука на основі залишків письмових документів і «побутового матеріалу», який знаходять в місцях розкопок, встановлює ланцюг історичних подій минулих років і століть.

Вражає і те, що, по суті, тільки археологія і є тим самим інформаційним джерелом «першої інстанції», від даних якого стартує трактування тих чи інших історичних подій. І відповідальність, що лежить на представниках цієї професії, просто колосальна. При цьому будь-яких стародавніх і більш-менш зрозумілих текстових документів знаходять зовсім мало, в основному працюють зі знайденим «побутовим матеріалом». А це ще та робота: адже перш ніж зрозуміти, як ті чи інші артефакти брали участь або впливали на минулі події, вченим нерідко доводиться спершу ламати голову, з'ясовуючи їх призначення.

2008 року в нашій країні було підписано президентський указ, який надає даному дню статус професійного свята.

Варто зауважити, що, незважаючи на бурхливе XXI століття, в цей день усіх новачків в професії прийнято присвячувати в археологи виключно на основі таємних прадавніх обрядів й інших містерій, не одне століття існуючих в цьому унікальному професійному середовищі.

Ближайшие праздники


Часто шукають

↑ Вгору