UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. На роботі
  5. Профілактика робочих місць працівників після виходу з карантину

Профілактика робочих місць працівників після виходу з карантину

27.05.2020 440
Профілактика робочих місць працівників після виходу з карантину

Профілактика робочих місць працівників після виходу з карантину

27.05.2020     440

Протиепідемічні заходи поступово послаблюються, а з часом будуть зняті всі інші обмеження. Але це не означає, що небезпека минула. Після виходу з карантину перед усіма без винятку роботодавцями постане важливе питання – укомплектування власних працівників належними засобами безпеки. І профілактика робочих місць займатиме важливе місце в ряді заходів по запобіганню зараження коронавірусом.

Насправді, це дуже важливий момент. Якщо не забезпечити людям ефективний захист після виходу з карантину, Україну може спіткати друга хвиля епідемії. Так, людям набридло знаходитись в ізоляції, так, страждає економічна ситуація в країні, але Міжнародна організація праці закликає не втрачати пильності та вжити якнайсуворіших заходів безпеки за дотриманням належних санітарних норм на робочих місцях, щоб звести до нуля ризик зараження.

Щоб здійснювати ефективну протидію новій для людства загрозі, найперше повинні враховуватися потреби тих людей, які знаходяться в найбільшій зоні ризику. Це люди, які працюють в сфері охорони здоров’я, рятувальники та працівники роздрібної торгівлі, прибиральники приміщень.

Міжнародна організація праці, зокрема, радить приділити посилену увагу найбільш вразливим категоріям працівників (тим, хто задіяний в тіньовій економіці, трудові мігранти, а також люди, які працюють в домашніх умовах). В разі необхідності вони теж повинні отримати належний доступ до передбачених законодавством медичних послуг, і в разі чого бути забезпеченими альтернативними засобами до існування.

Щоб здійснювати належну профілактику робочих місць після виходу з карантину, керівникам всіх ланок слід провести реальну оцінку ризиків зараження на всіх етапах виробничих процесів, і продовжувати робити це регулярно.

Які найважливіші рекомендації можна запропонувати щодо мінімізації ризику зараження вірусом COVID-19 на робочих місцях працівників? Jobs.ua радить власникам підприємств, установ та організацій дотримуватися наступних вимог.

1. Обмеження фізичного контакту між людьми. Якщо це неможливо в силу тих чи інших причин (наприклад, у продуктових магазинах проблематично уникнути скупчення людей), потрібно стежити за дотриманням необхідної дистанції;

2. Здійснення належної вентиляції службових приміщень;

3. Регулярне протирання контактних поверхонь, чистота і гігієна приміщень – на першому місці, а також наявність дезінфікуючих засобів не лише для власних працівників, а й для відвідувачів;

4. Безкоштовні засоби захисту для власних працівників;

5. Якщо виявилось, що хтось із робітників ймовірно інфікований, в такому разі здійснювати контроль за дотриманням ним ізоляції та відстежити ймовірні контакти цієї людини;

6. Надання психологічної допомоги персоналу в разі необхідності;

7. Впровадити посилений контроль за дотриманням вимог особистої безпеки та охорони праці, здійснення необхідного навчання працівників, пильнувати за присутністю всіх необхідних засобів захисту на робочих місцях.

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору