UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Вся правда про роботу за кордоном
  5. Бізнес-інкубатори в Польщі для ІТ-фахівців з України: переваги та недоліки

Бізнес-інкубатори в Польщі для ІТ-фахівців з України: переваги та недоліки

28.03.2022 389
Бізнес-інкубатори в Польщі для ІТ-фахівців з України: переваги та недоліки

Бізнес-інкубатори в Польщі для ІТ-фахівців з України: переваги та недоліки

28.03.2022     389

Воєнні дії призвели до того, що чимало українських ІТ-спеціалістів переїхали до Польщі. Наші друзі поляки пішли назустріч вимушеним переселенцям та спростили своє законодавство для охочих працювати і проживати в їхній країні. В цій статті портал з працевлаштування Jobs.ua пропонує з’ясувати, що таке бізнес-інкубатори в Польщі та які переваги та недоліки їм властиві.

Коротко про бізнес-інкубатори

Це організації, метою діяльності яких є врегулювання фінансових, податкових та юридичних питань між підприємцями та їхніми клієнтами. Користуючись послугами бізнес-інкубаторів, відпадає необхідність в реєстрації бізнесу, тому для ІТ-фахівців, які є фрілансерами-ФОПами – це чудове рішення.

Спочатку бізнес-інкубатори стали в нагоді тим айтішникам, які бажали працювати на європейському ринку, але в силу певних причин не могли зареєструвати індивідуальне підприємство. В наш час за допомогою бізнес-інкубаторів можна швидко налагодити процес роботи і вирішити чимало бухгалтерських питань. Додамо сюди ще сплату податків, взаємодію з держустановами – і в підсумку отримаємо мінус головний біль для ІТ-фахівців, які хочуть займатися своєю роботою, а не гаяти час на купу організаційних та законодавчих нюансів. Тим паче, бізнес-інкубатори пропонують айтішникам абонементну систему оплати. Це означає, що ви щомісяця оплачуєте їхні послуги за фіксованою ставкою, а всі інші клопоти вони беруть на себе.

Якщо ж ІТ-спеціалісти прагнуть отримати дозвіл на роботу та проживання в Польщі (т. зв. «Карта Побиту»), а в перспективі – і польське громадянство, бізнес-інкубатори стануть ідеальним варіантом. А все тому, що «Карти Побиту» їм видадуть на більш тривалий термін.

Отже, переваги бізнес-інкубаторів для наших ІТ-фахівців

  • Українці отримують доступ до ринку праці, тому весь процес співпраці суттєво пришвидшується;
  • Провадження діяльності на території Польщі загалом спрощується;
  • Відпадає потреба в послугах бухгалтера;
  • Легалізація своєї сім’ї на тривалий термін;
  • Розробники, графічні дизайнери та маркетологи отримують гнучкі ставки оподаткування (якщо порівнювати з іншими видами діяльності в Польщі);
  • Якщо декілька фрілансерів об’єдналися для того, щоб протестувати новий бізнес, залучення бізнес-інкубатора дасть їм змогу співпрацювати з контрагентами без потреби реєстрації компанії.

А які ж недоліки бізнес-інкубаторів?

На жаль, певних недоліків та незручностей не уникнути. Перерахуємо їх:

  • Бізнес-інкубатори виступають проміжною ланкою між замовниками і виконавцями, тому їхні послуги потрібно оплачувати;
  • На початках процес узгодження договорів може тривати декілька тижнів, поки будуть з’ясовані усі необхідні юридичні нюанси;
  • Якщо працівник оформлений за трудовим договором («Умова о Праце»), він автоматично отримує страховку на випадок звільнення чи надзвичайної ситуації. В усіх інших випадках така страховка відсутня.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору