UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Чи є «професійне життя», якщо вам вже «40 плюс»

Чи є «професійне життя», якщо вам вже «40 плюс»

16.08.2020 457Автор: Олександр Мавлідінов
Чи є «професійне життя», якщо вам вже «40 плюс»

Чи є «професійне життя», якщо вам вже «40 плюс»

16.08.2020     457Автор: 

Пошуки роботи сьогодні – це справжній квест на виживання, навіть для молодих шукачів, які мають гідну освіту та оволоділи доволі сучасними професіями. Економічна криза, що викликана у світі пандемією коронавірусу доволі суттєво змінили всі без виключення ринки праці й, здається, вже не залишає шансів на кар’єру та будь-яке професійне зростання для тих, кого відправили на відпочинок завчасно.

Навіть, гідне працевлаштування для осіб віком «40+» наразі може стати неабиякою проблемою, проте, не слід складати рук та відчаюватися.

Почати знову працювати та навіть, розпочати вдалу кар'єру «з нуля», цілком можливо, й все залежатиме цілком від людини, яка сильно цього прагне.

Так, шукати роботу, коли вам вже виповнилося більш ніж сорок років, доволі непросто. Ще складніше починати такі пошуки не маючи професійної освіти чи маючи яку-небудь застарілу професію, що поволі відмирає. Чесно кажучи, просто розсилання свого резюме, навряд чи допоможе у такому питанні. Шукачів віком більш ніж сорок років, заздалегідь, «відштовхують» назад, намагаючись взяти до роботи більш молодих та менш досвідчених (у життєвому сенсі) кандидатів.

До такого розвитку подій треба бути готовим та підходити до того, чим ви зможете заробляти на життя, дивлячись на заробітки трохи з іншого боку.

Куди піти?

Для того. щоб пошуки роботи були ефективними та вдалими, людина має чітко усвідомлювати те, де вона може використати ті знання, що має, а куди їй не слід й намагатися працевлаштуватися, щоб не згаяти даремно такий дорогий час.

Це доволі прикра реальність, але до неї, також треба бути підготовленим. Тож, для вдалого працевлаштування. Треба заздалегідь визначити ті напрямки та галузі, в яких вам хотілося би працювати та де ви зможете отримати шанс та меншу кількість конкурентів.

Варіанти є.

Бізнес з власного хобі

Все, що створене руками людини сьогодні є доволі затребуваною продукцією. Так званий «хенд мейд» може легко перетворитися з хобі людини на доволі гідний заробіток. Ті, хто вміє шити, створювати прикраси чи інші речі руками, знається на кулінарії чи чомусь іншому, насправді, можуть пошукати й певну цільову аудиторію, що стане їх клієнтурою та забезпечить постійну реалізацію виробів.

Приймаючи участь у місцевих тематичних ярмарках та постійно шукаючи клієнтів за допомогою мережі інтернету, ви цілком вірогідно, зможете перетворити власні улюблені справи на професію, що забезпечить вам існування.

Оформлення підприємництва

Підприємницька діяльність не заперечує вік понад сорока років. Навпаки, серед державних програм можна навіть відшукати й такі, що спрямовані на підтримку вітчизняного бізнесу та знаходячи в собі комерційний хист розпочати невелику але стабільну власну справу та надовго забути, що таке намагання влаштуватися куди-небудь на роботу.

Напрямки та галузі в яких ви можете працювати – обирати вам. Є, наприклад, й такі сфери діяльності, де взагалі бракує діючих компаній та підприємств. Можливо саме там знаходиться та справа, що стане вашим порятунком.

Інтернет, як робота

«Світове павутиння» можна використовувати не лише, як засіб для пошуку роботи. Але як майданчик для її здійснення. Копірайтинг та створення авторських текстів, робота віддаленим адміністратором чи модератором на сайтах компаній, редагування, переклади та багато іншого може запропонувати сучасний інтернет для шукачів будь-якого віку.

Звичайно, лише ви знаєте чи маєте які-небудь здібності, що зможуть допомогти вам заробляти. До речі, якщо вмієте. Наприклад, створювати текстовий контент, вам не обов’язково шукати працевлаштування. Можна знайти чимало клієнтів на спеціальних майданчиках, що присвячені цій сфері.

Нагляд

Можна спробувати наглядати за дітьми чи навіть за тими, хто потребує такої допомоги, якщо маєте таку можливість та готові до певних труднощів та відповідальності, які притаманні такому заняттю. У будь-якому разі, такий спосіб заробити стане кращим варіантом на перших порах поки ви намагаєтеся вибрати ще що-небудь, чим ви могли б займатися залюбки.

пошуки роботи у віці сорок плюс

Робота з продажами

Торгівельна сфера не зупиняється, мабуть, ні при яких кризових обставинах. Тому, якщо вмієте або любите продавати, ви легко знайдете заняття для себе у сферах торгівлі. Робити це можна, як на звичайному ринку, так й в межах серйозних компаній де часто цінують таких «вікових робітників», що вміють робити свою справу. До речі, той самий інтернет не є виключенням, тож продавати що завгодно, можна сьогодні, й не виходячи з дому.

В принципі, роботу можна знайти будь-де, коли ви вмієте щось робити досконально, проте, не слід забувати про особливості нашого національного працевлаштування та бути готовим працювати неоформленим. Слід нагадати, що такий вид праці доволі ризиковане зайняття й в людини, яка обрала цей шлях, практично зовсім не має ніякої захищеності від неправомірних дій щодо неї.

Загальні рекомендації для пошуків

Також, слід бути готовим, що для того, щоб сьогодні знайти роботу людині, якої вже більш ніж сорок років, їй доведеться чимало попрацювати над собою та своїми знаннями.

Світ знає приклади, коли люди отримували свою першу освіту навіть у шістдесят чи вісімдесят років. Можливо, вища освіта вам не знадобиться, але певні курси підвищення кваліфікації чи, навіть, перекваліфікації, скоріше за все треба буде закінчити.

Наразі багато таких програм існує як приватних так й у державних компаніях та підприємствах. А центри зайнятості можуть допомогти обрати напрямок в якому вам слід підтягнути досвід чи отримати нові знання.

Той самий інтернет, також може в цьому допомогти. Сучасний світ має безліч можливостей та способів заробітку й більш молоді кандидати, не завжди згодні працювати у напрямках, які страждають від нестачі кадрів. Можливо після курсів та перенавчання, ви зможете легко обійняти посаду чи отримати роботу, на яку роботодавець вже не сподівається знайти робітників.

Не зважаючи на те, що ви вже звикли до того, що вас постійно «відштовхують», все одно намагайтеся потрапити на співбесіду, щоб продемонструвати власні переваги безпосередньо рекрутерам. Різні пропозиції в газетах, на інтернет-ресурсах з працевлаштування, сайтах компаній, або знайдені за допомогою центру зайнятості, стануть вам у користь.

Створіть гідне резюме, навіть, якщо ви впевнені, що вам нічого презентувати та розсилайте його скрізь – це теж інколи спрацьовує.

Станьте готовим до співбесіди «у будь-який момент». Будьте готові боротися за роботу та знайте свої сильні сторони, щоб вміти презентувати свою кандидатуру з самого кращого боку. Життєвий досвід та розуміння людей можуть стати суттєвою перевагою та віддати вам вакансії з різних напрямків, ставлячи вашу досвідчену думку у пріоритеті перед «молодими та нахабними» кандидатами із суто теоретичними знаннями.

Не соромтеся тренувати себе для вдалого проходження співбесіди. Професійне життя є у будь якому віці. Головне не боятися, знати собі ціну та бути готовим до гнучких рішень. Можливо, погодившись на те, що не «зовсім ваше», ви швидко зробите непогану кар’єру, що стане початком нового вашого життя у буд-якому віці.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору