UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Кар'єра
  5. Чи цікавлять вас керівні посади

Чи цікавлять вас керівні посади

9.11.2022 331Автор: Лоліта Платошкіна
Чи цікавлять вас керівні посади

Чи цікавлять вас керівні посади

9.11.2022     331Автор: 

Друзі, на нашому сайті рекрутингу ви можете знайти як виконавчі посади, так і вакансії для керівників. Чи помічали ви на собі, як деякі з них проходять повз вас, хоча ви були не проти спробувати себе в ролі керівника? Сьогодні на Jobs.ua розбираємось, чому так стається і які саме ознаки того, що ви готові стати керівником.

Проведене опитування щодо зацікавленостей користувачів сайту керівними посадами показало цікаві результати, з якими ми хочемо поділитися з вами.

Причини, чому ви досі не на керівній посаді

Результати опитування показали, що зі 100% респондентів вже зараз посідають керівну посаду 38%. І це досить непоганий показник. Хороші керівники завжди в пошані та мають купу можливостей і переваг: висока зарплата і хороше матеріальне становище, повага колег і підлеглих, задоволення особистих амбіцій. Існує і протилежна сторона, до якої повинен бути готовий кожний керівник: велика відповідальність за людей в компанії, ненормований графік роботи, відсутність свят і вихідних, особливо у випадку з підприємствами, які працюють цілодобово. Щоб стати справді гідним керівником, важливо пам'ятати, що посада - то не тільки великі гроші й визнання суспільства, а й тернистий шлях, кропітка робота і відповідальність.

20% опитаних - ті спеціалісти, яким завжди хотілось професійного росту, проте щось постійно заважало. Причини можуть бути різні, проте всі вони свідчать, що поки що ви не готові до кардинальних змін в професійній сфері. Сюди ж відносяться й наступні 19%, які час від часу думають про те, щоб спробувати свої сили в керівництві, але з якихось причин справа не доходить до серйозних рішень, або всі вони не набувають потужних просувань. 

До речі, однією з найпоширеніших причин, чому співробітників не підвищують ані на посаді, ані в зарплаті — вони про це не просять. Уявіть собі, подібні розмови з керівництвом лякають багатьох співробітників. Деякі працівники бояться показатися занадто жадібними, амбітними чи нахабними. Інша половина відчуває страх до відмови та виникнення непорозуміння, адже така розмова наче заява, що вам не подобаються подібні умови праці.

6% опитаних відчуваю, що не готові брати відповідальність за інших. І це цілком зважене рішення. Керівна посада це завжди відповідальність за людей, за результат команди та компанії в цілому. Досить складно будь-якому керівникові обіцяти конкретний результат на 100% і завжди існують ризики провалитися. А це значить, що і питати з керівника будуть в першу чергу, навіть якщо факап буде когось з членів команди. 

12% чесно зізнаються, що для керівної посади їм потрібно набути більше знань та досвіду. І в цьому також є рація, адже ми не народжуємось керівниками. Керівні знання, уміння, лідерські якості - весь цей досвід напрацьовується роками. Якщо ви внутрішньо відчуваєте, що не готові до керівної посади, то краще дайте собі час прийняття досвід та отримати практичну базу поступово.

5% - ніколи не було думок зайняти таку посаду. Деякі люди не хочуть бути керівниками й це цілком нормально. Не у всіх є час, бажання, а головне енергія посідати керівну посаду.

В будь-якому разі, всім бажаємо професійного та кар’єрного росту!

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору