UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Чи варто змінювати роботу під час кризи

Чи варто змінювати роботу під час кризи

19.06.2020 356Автор: Олександр Мавлідінов
Чи варто змінювати роботу під час кризи

Чи варто змінювати роботу під час кризи

19.06.2020     356Автор: 

Колапс ринку праці по всьому світу, який викликала пандемія коронавірусу та карантинні заходи для протидії пошесті, створив у головах та душах людей, хвилювань більш, аніж сама небезпечна хвороба.

Чимало людей остаточно втратили роботу, але більшість й досі знаходиться у підвішеному стані, не розуміючи чи можна сподіватися повернути собі те робоче місце, до якого звикла людина та свій здобуток на «до карантинному» рівні. Дехто, відчувши суттєве зниження заробітків, вже розмірковує про пошуки нового робочого місця, а когось, роботодавці намагаються «перетягнути» від конкурентів, користуючись ситуацією та невизначеністю. Проте, кожній людині слід добре розуміти усілякі нюанси такого переходу саме в цей, надто складний та нестабільний час.

Тож, на що треба звернути увагу, щоб остаточно прийняти важке рішення щодо пошуків нової роботи чи погодження на «цікаві» пропозиції від конкурентів поточного роботодавця.

Страхи та сумніви

Багато хто, ще до розпочатого карантину, планував змінити робоче місце або, навіть, сферу власної діяльності. Та прийшло лихо, зупинив на невизначений час усі людські мрії та сподівання. Проте, саме зараз про вас можуть згадати та запропонувати «приходити та ставати до праці» майже негайно , натякаючи на будь-які вигідні вам умови та більш високу заробітну платню, ніж ви отримували на поточному робочому місці.

Або, людина й сама може спробувати «захопити місце під сонцем» у «каламутній воді» сьогодення. Зрозуміти її в принципі можна, але фахівці радять не поспішати та ретельно вивчити ситуацію. Цілком можливо, що новоспечений роботодавець, про якого ви не так вже багато й знаєте, може не «пережити» кризи карантину та втратити підприємство, залишивши найманих робітників на самісінькій вулиці. Або, зарплатня на яку ви наклали оком чи яку обіцяє вам той, хто манить вас на нове робоче місце, доволі швидко скоротиться до «тимчасових кризових стандартів», нівелюючи усі затрати на зміну роботи.

Напрямки, що здаються надійними

Зараз, людина, яка цікавиться ситуацією на вітчизняному ринку праці, може сама зробити висновки щодо напрямків та сфер діяльності, які опинилися у певній групі ризику, страждаючи від тимчасового закриття компаній на карантин. всі точно знають, які галузі найбільше страждають від запровадженого карантину. Тому, дивіться тверезо на те, чим саме займається роботодавець до якого вам так кортить перейти й не станеться так, що саме компанія цього напрямку швидко збанкрутує.

зміна роботи у кризу

«Вагомість» вашої професії

Звичайно, будь-яка праця заслуговує на шанування, але, в часи кризи швидше звільняють, наприклад, працівників рекламних, юридичних та інших «додаткових» підрозділів, аніж менеджерів з продажів, продавців, водіїв та охоронців. Розуміючи те, наскільки ви є цінністю для роботодавця, ви зможете більш виважено прийняте потрібне рішення щодо зміни роботи.

«Помилка сапера»

Як демонструють нам різні соціологічні опитування, близько 18% українців наразі остаточно втратили здобутки до яких звикли у своєму житті. При тому, що компанії продовжують шукати людей у свої штати, кількість вакансій у базах ресурсів з працевлаштування суттєво зменшилася. Роздумуючи над зміною роботи, беріть до уваги ситуацію із великою кількістю шукачів та обмеженою – вакантних робочих пропозицій.

Сьогодні, один невірний крок може стати для шукача фатальним, не менш аніж помилка сапера. Яку військовий може зробити, на жаль, всього раз у житті. Останній раз.

Не треба стрибати без розуму у незнайомі води: розберіться, чи так вже погано йдуть справи у вашого поточного роботодавця та можливо, прямо тут, у знайомій компанії. Ви зможете сьогодні відшукати нову роботу чи знайти додатковий тимчасовий заробіток.

Навіть, якщо ви наважилися щодо зміни робочого місця – не треба остаточно розривати зв’язки з поточною роботою. Китайський стародавній прокльон бажає ворогові «жити в епоху змін» - нестабільний час, без відпочинку від стресу та без зрозумілих термінів очікування стабілізації ситуації.

Сумний жарт сьогодення, полягає у тому, що саме китайці, так чи інакше, але «прокляли» увесь світ, занурив його у такі самі «мінливі та буремні» часи. Тож, нехай усі ваші висновки та прийняті рішення будуть виваженими та зрілими, бо сучасний світ вимагає від нас саме такого серйозного підходу до свого життя.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору