UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. На допомогу HR
  5. Чи задоволені ви роботою: результати опитування Jobs.ua

Чи задоволені ви роботою: результати опитування Jobs.ua

27.09.2019 972Автор: Олександр Мавлідінов
Чи задоволені ви роботою: результати опитування Jobs.ua

Чи задоволені ви роботою: результати опитування Jobs.ua

27.09.2019     972Автор: 

Соціальне опитування, що було проведено сайтом Jobs.ua серед своїх користувачів, демонструє незадоволення українців тією роботою, якою вони наразі займаються.

Принаймні, на запитання «Ви бажаєте змінити роботу?», респонденти вирішили відповісти наступним чином.

Відповідь «Ні, мені дуже подобається те, чим займаюся» обрали 29% респондентів, тим самим запевняючи у своєму свідомо обраному в житті, професійному шляху.

10% погодилися із тим фактом, що обрана ними робота далека від того, що вони вважають «роботою мрії», але при цьому, влаштовує респондентів. Здебільше, серед опитаних ті особи, які працюють суто заради грошей, звичайно, у позитивному сенсі цього висловлювання.

Щодо думок, про звільнення зі свого поточного місця роботи, зізналися 13% опитаних респондентів. Як правило, від негайного звільнення їх зупиняє тільки те, що вони ще не обрали нової роботи або не впевнені у тому, що їх навички можуть знадобитися та стануть затребуваними на сучасному ринку праці.

Ще 11% розмірковують про зміну роботи, на яку готові піти, якщо не поточних місцях не зміниться ситуація із зарплатнею. Цим респондентам, їхня робота цілком була б до вподоби, аби не одне «але».Людям не подобається як розмір заробітних плат, так й те, що такі виплати часто затримують. Дехто, невдоволені «сірими» заробітними платнями.

Про те що вони геть не задоволені своєю роботою та активно шукають на що можна її змінити, розповіли 37% від усіх учасників опитування. Тож, такі робітники стали більшістю серед респондентів. Здебільше, люди скаржилися на обмануті очікування, негаразди із зарплатнею та відсутність будь-якої можливості кар’єрного зростання на робочих місцях. Також, багато з них незадоволені керівництвом та тією атмосферою, що склалася у колективах.

Існують й серед останньої категорії опитаних робітників й такі, хто критикуючи власну ситуацію на конкретному робочому місці, взагалі не розглядає більше українське працевлаштування у якості альтернативи. Зазвичай, такі люди все більше схиляються до думок про закордонну роботу й активно шукають 100% безпечні пропозиції праці на ринках інших країн.

До речі, як демонструє статистика, не все гаразд й в країнах Європи, до роботи куди їдуть українці. Так за даними рейтингових агенцій, найближчі двадцять років мають на 12% скоротити населення, зокрема працездатне, принаймні у чотирьох країнах ЄС. Під такий ризик потрапляють Польща, Угорщина, Словаччина та Чехія. Це означає, що закривати брак кадрів країни будуть впроваджуючи нові закони, що мають полегшати працевлаштування в них іноземців. Звісно, українців ніхто не залишить осторонь, бо вже переконалися у спроможності наших людей ефективно працювати.

Тож, за цей період, Україні необхідно створити такий ринок праці, який стане до вподоби, насамперед, її громадянам та зупинить відтік кадрів з країни, у тому числі, й молодих спеціалістів. Як раз виїзд з країни молоді, яка намагається «зачепитися» за постійне мешкання за кордоном, є найбільш негативним та таким що створює ситуацію із швидким «старінням» нації.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору