UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Прийом на роботу
  5. Чому ідеального резюме недостатньо для працевлаштування

Чому ідеального резюме недостатньо для працевлаштування

19.05.2022 406Автор: Лоліта Платошкіна
Чому ідеального резюме недостатньо для працевлаштування

Чому ідеального резюме недостатньо для працевлаштування

19.05.2022     406Автор: 

Резюме - це перший крок на шляху вашого працевлаштування на роботу вашої мрії. Якісно складене резюме звісно ж надає вам переваги серед здобувачів, проте не гарантує для вас успішного кінцевого результату - працевлаштування. Адже пошук роботи складається з багатьох етапів, які також потребують ретельної підготовки.

Багато здобувачів стверджують, що успішне працевлаштування - це 60% підготовки та 40% - успіх. І з цим не можна не погодитись, ці два показники у сукупності справді здатні на дива. І якщо на успіх ніяк не вплинути, то відповідальність за підготовку на кожному етапі залежить тільки від нас.

Отже, ідеально складене резюме не гарантує працевлаштування. Тоді, що саме допоможе потрапити в компанію своєї мрії? Jobs.ua знає, що саме впливає на рішення роботодавця взяти вас на роботу і з радістю з вами поділиться.

Кожний етап на шляху працевлаштування вимагає підготовки та повного занурення. У вас уже є ідеально складене резюме, тому починайте діяти!

Пошук ресурсів та корисних контактів

Резюме готове, а значить час заявити про себе роботодавцям. На сьогодні велика кількість ресурсів пошуку роботи дає змогу скористатися найбільш зручним і знайти ту роботу, про яку ви мрієте. Вибирайте, який спосіб вам більше імпонує.

Перше з чого можна розпочати - рекрутингові сайти пошуку роботи. На сьогодні - це найзручніші ресурси, де можна швидко і просто розмістити власне резюме, а також відшукати свіжі вакансії від роботодавців в вашому місті. На рекрутингових сайтах ви можете знайти будь-яку вакансію від звичайного водія до замісника директора компанії.

Соцмережі не тільки віднімають у нас час, але можуть стати інструментом пошуку роботи. Ви можете розмістити резюме у власному профілі з потрібними хештегами і це може спрацювати, цілком можливо, що вас знайдуть роботодавці. До речі, більшість роботодавців при перевірці здобувачів, використовують соцмережі, вивчаючи уподобання та особисте життя претендента на вакансію. Тому, якщо оберете пошук роботи через соцмережі, не забудьте перевірити власну сторінку на цензуру. Соцмережа LinkedIn створена спеціально для працевлаштування, стане для вас додатковим способом зв’язатися з вами та відшукати вас роботодавцю серед всіх можливих претендентів.

Не забувайте й про корисні контакти, які напрацьовані роками. Зверніться до ваших колег за сферою роботи, друзів та знайомих. Це стане ідеальним варіантом для вас, якщо вас порадить та людина, яка вас знає особисто. В такому випадку частіше ніяких проблем з прийомом на роботу не виникає.

Ще один ресурс, який може гарантувати високооплачувану роботу - рекрутингові агентства, але слід пам’ятати, що такі послуги не безкоштовні й іноді можуть обходитись досить дорого. Цей спосіб пошуку має свої недоліки. Наприклад, рекрутер найчастіше орієнтується на потреби роботодавця ніж на ваші. Треба також враховувати високу конкуренцію цього способу пошуку роботи і готуватися до безжального суперництва.

Ви також можете завжди звернутися до центрів зайнятості про допомогу. Центри зайнятості працюють таким чином, що кожний охочий може скористатися базою вакансій від роботодавців, що знаходяться в пошуці спеціаліста. Ви можете шукати роботу на стендах зайнятості або навіть зареєструватися в центрі зайнятості де йому підберуть декілька вакансій відповідно вимог. Якщо три вакансії йому не підійдуть, то здобувач може розраховувати на допомогу по безробіттю.

Портфоліо, характеристика, рекомендаційний лист - конкурентні документи

Друзі, не слід забувати, що крім головного документа - резюме, помічниками в пошуці роботи також вважаються додаткові, що здатні зробити з вас потужного конкурента. Ці документи зазвичай йдуть в якості помічників, але утворюють додаткову довіру роботодавця і зацікавленість вашою персоною. Ви можете приєднати ці документи до вашого резюме і відправляти в повному обсязі. Що це за документи?

Портфоліо - список виконаних робіт, що дає уявлення про претендента на вакансію в тій чи іншій області. Завдання портфоліо та його вмісту: фотографій, публікацій, відео та аудіофрагментів – додаткові штрихи до вашого резюме. Воно показує роботодавцю, на що ви здатні. Іноді до резюме достатньо прикріпити декілька посилань на сайт з вашими роботами. Портфоліо цінно для роботодавця тим, що крім сухих відомостей про здобувача, наочно демонструє його талант, досвід, попередні досягнення.

Характеристика - документ з минулого місця роботи, що надається керівником відділу чи директором компанії. Невелика кількість роботодавців звертаються до характеристики, проте деякі все ж таки можуть запросити цей документ в якості отримання більше інформації про вашу особу. Щоб створити гарне враження про вашу особу, характеристика, звісно повинна бути написана в позитивному ключі. В характеристиці з місця роботи обов’язково повинна бути зазначена наступна інформація про спеціаліста: реквізити підприємства, анкетні дані працівника, оцінка рівня професіоналізму, виконавчі обов’язки та їх оцінка, особистісні якості працівника, оцінка відносин з командою та колективом. Все це допоможе створити уявлення про вашу особу.

Рекомендаційний лист - документ, що підтверджує не тільки вашу професійність, але й особистість. Це рекомендація від минулого роботодавця із зазначеними його контактними даними, в разі чого готовий підтвердити зазначене в цьому документі. Такий документ безумовно підвищує значущість вашої кандидатури та відмітає конкурентів на шляху, бо за вас готові поручитися. Найчастіше зазначене в рекомендаційному листі перевіряється дуже просто - менеджер з персоналу звертається за контактами затвердити правдивість слів керівника. В такому документі найчастіше зазначається наступна інформація: коли й на якій посаді співробітник працював у компанії, його досягнення та проекти, які він завершив. Як висновок — чи рекомендують співробітника. Контактні дані: посада людини, яка складала листа, підпис та прізвище з ініціалами. Найчастіше такий документ затверджується підписом та печаткою директора компанії.

Якісна підготовка до співбесіди

Співбесіда - перша особиста зустріч роботодавця та здобувача, саме вона формує перше враження обох і вже після неї створюється явне рішення здобувача щодо подальшої співпраці. Якщо ви збираєтесь на співбесіду, то підготовка повинна бути якісною.

Дізнайтесь всю інформацію про компанію

Перше питання, що роботодавець запитує у здобувача: “Що вам відомо про компанію?” В очах роботодавця ви значно виростете, якщо вже на співбесіду прийдете обізнані про сферу діяльності та роботу компанії в цілому. Йдіть глибше, відвідайте не тільки сайт компанії, але й сайт відгуків про компанію, щоб бути обізнаним не тільки про переваги, але й про недоліки персонально від тих, хто працював в компанії.

Підготуйтесь до каверзних питань

Будьте певні, що роботодавцю цікаво про вас все: починаючи від того, які ваші яскраві досягнення на минулому місці роботи, закінчуючи тим, чому вас звільнили. Все це питання, що можуть збити вас з пантелику. Тому найкращим виходом стане підготуватися до тих питань заздалегідь та продумати відповіді на ті моменти, що й самі вважаєте не до кінця прояснені в вашому резюме.

на співбесіді

Підготуйте розповідь про себе

Одна з обов’язкових частин співбесіди - розповідь спеціаліста про себе та свій професійний досвід. До нього цілком можливо підготуватися заздалегідь. Визначіться про які найбільш помітні моменти та професійний досвід, досягнення ви можете розказати роботодавцю, зацікавити його.

Підготуйте перелік питань роботодавцю

Буде дивним, якщо ви не поставите жодного питання роботодавцю, або обійдетесь декількома стандартними. По-перше, це скаже про вашу незацікавленість, по-друге - вашу необізнаність.

Підготуйтесь до виконання тестового завдання

Будьте готові, що роботодавець може запропонувати виконати тестові завдання на співбесіді. Або роботодавець може використати психологічне інтерв’ю заздалегідь не попередивши про це вас. Будьте готові до цього морально, співбесіда - це, все ж таки, маленьке випробування.

Вчасно сплануйте свою подорож на співбесіду

Вчасно сплануйте свою дорогу на співбесіду. Якщо ви запізнюєтесь, краще попередьте про це роботодавця, вони дуже не люблять цього.

У підсумку хочемо ще раз наголосити на тому, що кожен етап, що наближає вас до працевлаштування - це можливість показати себе з кращої сторони, а також успішно завершити пошук роботи для себе. Тому приділіть достатню кількість власної уваги підготовці та самовіддачі на кожному етапі.

Читайте також

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 вересень, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 серпень, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 серпень, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

↑ Вгору