UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Чому важливо саме зараз вивчати англійську мову

Чому важливо саме зараз вивчати англійську мову

20.07.2022 474Автор: Лоліта Платошкіна
Чому важливо саме зараз вивчати англійську мову

Чому важливо саме зараз вивчати англійську мову

20.07.2022     474Автор: 

aМи завжди відкладаємо вивчення іноземної мови на інший період свого життя, а потім жаліємо, що не розпочали вивчати раніше. Проте вивчення англійської мови не можна сприймати, лише як приємний спосіб провести дозвілля, зазирайте в далеку перспективу - використовуйте знання мови на роботі при працевлаштуванні в міжнародні компанії та для підвищення рівня заробітної плати.

Англійська мова давно отримала статус ділової й використовується в бізнесі та підприємстві. А останні роки ця тенденція тільки збільшилась, особливо під час війни, коли ринок праці став потерпати від кризи, а кількість пропозицій від роботодавців різко зменшилась. Щоб вижити економічно компанії перейшли на дистанційну роботу, скоротили штат робітників, а деякі філії довелось взагалі закрити через низький попит. 

До речі, мовний бар’єр наразі - найбільша проблема спеціалістів, що вимушені були евакуюватися за кордон і шукати там притулок та працевлаштування. 

Рекрутери великих українських компаній зізнаються, що при працевлаштуванні вони завжди віддають перевагу тим спеціалістам, хто має високий рівень володіння англійською. Радимо також ознайомитись зі статтею на сайті: “Підготовка до співбесіди англійською під час війни”, що налаштує вас до нестандартних питань під час співбесіди, якщо ви проходите її англійською.

В яких сфера потрібна англійська

Насамперед в наш час залишається все менше професій, де можна побудувати кар’єру без знання англійської.

Продажі й маркетинг

Вихід компанії на міжнародний ринок дозволяє співробітникам зі знанням англійської рости й значно збільшувати дохід компанії. Інтерфейс більшості маркетингових інструментів використовуються англійською мовою, що вимагає від спеціалістів її якісне знання.

Медицина фармацевтика

За кордоном медицина розвивається швидше, а якісний та своєчасний обмін досвідом з іноземними колегами безпосередньо залежить від мовної підготовки медиків та їхньої професійної компетенції.

IT-сфера

Неможливо уявити роботу спеціаліста в сфері IT без знання англійської мови. Компанії, що беруть участь у розробці застосунків (як для мобільних платформ, так і ПК), повинні знати англійську на високому рівні. 

Банківська сфера

Якщо ви плануєте побудувати кар'єру в банківській сфері, то знання англійської мови дозволить отримати більш високу заробітну плату і просуватися кар'єрними сходами швидше, адже залучення капіталів з-за кордону приносить значні прибутки.

Фріланс

Для спеціалістів, що обирають фріланс і професійну свободу, англійська може стати можливістю залучення міжнародних та закордонних роботодавців, що повною мірою дає можливість отримати більшу плату за свою роботу.

фріланс

Ділові закордонні подорожі

Вільне використання англійської мови здатне виділити вас в очах керівництва. Такі працівники можуть розраховувати на закордонні відрядження та різні додаткові премії. До того ж закордонні відрядження відкривають змогу подорожувати іншими країнами чи містами.

Участь в міжнародних конференціях

Якщо ви володієте вільно англійською, то ви маєте змогу отримувати професійні знання з закордонних ресурсів, підвищувати кваліфікацію, ділитися новинками професійного життя з колегами. А спеціалісти, що вільно розмовляють, розуміють співрозмовника часто запрошують в якості гостя чи спікера на міжнародні конференції та тренінги.

Вільне написання резюме

Знання англійської мови дає змогу уникнути більшості проблем при працевлаштуванні. Наприклад, написання CV чи резюме на декількох мовах для закордонного роботодавця. 

Причини вивчення англійської мови прямо зараз

Якщо зазначені вище факти не стали для вас суттєвим переконанням, то ось декілька вагомих причин, вивчати англійську прямо зараз.

Це завжди є причиною надбавки до зарплати, чим одразу збільшує її до 20%. 

Більше кар’єрних можливостей, більше перспектив, більше зв’язків, більше відкритих дверей.

Спеціаліст збільшує свою конкурентність, стає затребуваним.

Особистісний ріст когнітивних функцій.

Можливість збільшити власний дохід до 20%.

Рівень англійської для пошуку роботи

Знання англійської мови - важлива навичка у багатьох вакансіях не тільки для українських компаній, а й закордонних. Це впливає не лише на обсяг обов'язків, а й на розмір заробітної плати. Не можна заперечувати, що англійська вважається найбільш популярною та затребуваною іноземною мовою. Однак, як визначити рівень знань англійської, щоб переконатися, що їх буде достатньо для виконання обов’язків на робочому місці? Який рівень англійської мови вказати в резюме?

Точно варто зазначити рівень своєї англійської в резюме і постаратися зробити це якомога зрозуміліше для всіх, хто вивчатиме ваше резюме. Ви, звісно, можете написати, що знаєте англійську на базовому чи середньому, чи високому рівні, проте ваше розуміння цих рівнів не завжди відповідає реальній оцінці або умовам вакансії, що розуміє також і роботодавець.

Якщо у вас є мовні сертифікати, про них варто написати в резюме, але пам'ятайте, що слід зазначати й рік їх отримання, місце або установа, що видали. Сертифікат підтверджує ваш рівень знання мови та є доказом того, що ви опишете в резюме. Пам'ятайте, що сертифікат ви можете і не мати, а мову можете знати добре, просто не мати документального підтвердження. В такому випадку обов’язково пройдіть онлайн тест, що виявить рівень ваших мовних знань.

Рівень володіння англійською мовою визначається, зокрема, за шкалою CERF, тобто загальноєвропейською системою координат для мов. Вона була розроблена Радою Європи. Включає читання, письмо, аудіювання та розмову.

Шкала складається із шести рівнів, але її можна розділити на три основні рівні володіння мовою:

- Базовий рівень володіння мовою (A1, A2);

- Рівень середнього знання (B1, B2);

- Рівень вільного володіння (C1, C2).

До речі, якщо ви хочете на початковому етапі вивчення мови зосередитись на чомусь більше, то оберіть письмо і розмову. Більшість компаній зазначають саме ці два направлення основними для використання спеціалістами на робочих місцях.

Якщо ви вказали, що вільно спілкуєтесь англійською, то будьте готові, що на один з етапів співбесіди вам запропонують провести англійською, щоб оцінити рівень ваших знань. 
Співбесіда – це завжди стрес для здобувача, тому на ній так легко загубити думку. Під час інтерв’ю англійською надзвичайно важливо уважно слухати питання та надавати чіткі короткі відповіді. Тоді ви й самі не будете плутатись, і боятися бути незрозумілим для роботодавця. Роботодавець може також під час однієї зі співбесід запропонувати вам тести для визначення рівня мови. І це також має свої переваги: ви можете візуально прочитати питання та ввійти в його суть, ніж якби питання застигло вас зненацька.

Співбесіда за кордоном в англомовних країнах найчастіше проводиться англійською, а тому основне завдання для здобувача в такому випадку знайти спільну мову з HR під час зустрічі.

Ви не повинні дивуватися, якщо рекрутер на співбесіді вільно переключиться на англійську під час розмови - особливо якщо, наприклад, ви вказали, що вільно володієте цією мовою. Коли виявиться, що ви не знаєте багато чого, вас зловлять на брехні. Важко очікувати на запрошення на подальші етапи співбесіди після такого.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору