UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Співбесіда без проблем
  5. Чому вони повинні взяти саме вас: що насправді хочуть дізнатися роботодавці

Чому вони повинні взяти саме вас: що насправді хочуть дізнатися роботодавці

19.07.2019 690Автор: Олександр Мавлідінов
Чому вони повинні взяти саме вас: що насправді хочуть дізнатися роботодавці

Чому вони повинні взяти саме вас: що насправді хочуть дізнатися роботодавці

19.07.2019     690Автор: 

Таке розповсюджене питання, вже мало кого дивує. Але мало хто й знає, що саме у цей момент рекрутер бажає почути від кандидата. Ви здивуєтесь, але перелік, що резюмує усі «плюси» кандидата», він останнього готові слухати в останню чергу.

А, взагалі, ви самі хоча би раз запитували в себе перед співбесідою: «Чому повинні взяти саме мене на цю роботу?»

Більшість кандидатів не має відповіді на таке запитання, й відчувають себе не впевнено, завідома моделюючи й власне фіаско на інтерв’ю.

Тож, навіть тоді, коли ви й дійсно не розумієте що ви такого маєте, що робить вас виключенням, не мовчить, а відповідайте. Тим паче, що «професіонали співбесід» виділяють декілька варіантів відповіді на це «риторичне» запитання.

Крім того, що можна сказати у відповідь на таке запитання, є певний «кодекс» того, чого казати ніякому разі не можна. Саме такі відповіді, неодноразово руйнували майже пройдену співбесіду.

Чого казати не треба

Коли людина відповідає сама собі кажучи «чому повинні взяти саме мене», вона розумом ставить цей факт під сумнів та підсвідомо намагається продемонструвати всі свої унікальні здібності. При цьому, бажання позначити себе, як єдиного гідного вакансії «гравця», завдяки каверзному питанню, автоматично працює на пригнічення конкурентів.

« Я кращий ніж…» - такий початок пояснення, одна з трьох головних помилок, яку робить кандидат мотивуючи компанію схилитися на його бік.

Порівняння – це спроба продемонструвати свою перевагу над іншими, й це вірний ознак того, що рекрутеру краще почекати наступного кандидата. Також, нахабні та шаблонні відповіді можуть в одну мить поставити крапку на вашому, до цього моменту, досить вдалому інтерв’ю.

Тому, уникайте того, що спровокує вас на відповіді у такому слизькому напрямку. Навіть, намагаючись, продемонструвати дійсно те, що є в вас унікального, казати про це краще м’яко, без натяків на вашу «виключність та домінантність».

Що ж казати, щоб виглядати в очах рекрутера так, як він того очікує?

Суттєві реальні досягнення

Продемонструйте ваші реальні досягнення та практичні результати, якщо вони мають відповідний «рівень» та здатні вплинути на рішення рекрутера. Хіба не те, що ви зараз продемонстрували, шукають представники роботодавця? Такі результати - це ознака професійності, то як ще краще, панове, відповісти на те чому повинні взяти саме мене на роботу?

Немає результатів – є мотивація

вы лучший кандидат

Навіть, те що спонукало вас на пошуки та боротьбу за цю роботу, має можливість стати для вас вашим «прохідним квитком». Якщо вмієте гарно але без пафосу казати, опишіть свої мотиви, заради яких ви зараз тут стоїте. Не забувайте, ви прийшли на співбесіду, щоб отримати саме цю вакансію у даній компанії. Тож ту, будь яка мотиваційна історія але має бути. Якщо серйозно – то справжня відвертість не раз відчиняла й більш важкі двері.

Компетентність – краща відповідь

Впевнені у тому, що робите та у своїх знаннях з роботи за вакансією. Добре. Одразу демонструйте свою компетентність. Якщо ви професіонал, такої демонстрації буде досить для того. Щоб рекрутери отримали відповідь на своє питання.

Резюме співбесіди як варіант

Опинившись у схожій ситуації, не намагайтеся й справді відповісти спочатку себе «чому повинні взяти на роботу саме мене, а не конкурента?». Коли відповіді не було в вас до цього, зараз вона, вряд чи з’явиться. Проте краще імпровізувати.

Зробіть миттєвий підсумок вашої зустрічі. Відповідаючи на запитання щодо вашої кандидатури, спочатку розмірковуйте. Наприклад: «як я зрозумів основними обов’язками на запропонованій роботі мають стати такі та такі. Мої навички з того та того, можуть гарантовано «закрити» такі задачі, над якими працює ваша компанія…»

Не кажучи нічого нового, ви доречно повторюєте все те, про що казали описуючи свій досвід та навички. Але тепер, ваші опоненти мимоволі мусять сприймати список ваших талантів «прив’язаний» до задач компанії. Це, завжди гарно працює.

«Ризиковий» варіант

Мабуть, так краще не робити, але відповідаючи на таке каверзне запитання, будучи впевненим у своєму почутті гумору та доречності ситуації – жартуйте. Вдалий жарт – ідеальний фінал для такого спілкування, як співбесіда. Рекрутери йдуть розслаблені та вдячні за розрядку атмосфери, при цьому, гарантовано запам’ятав вашу кандидатуру.

Головне – не мовчить. Навіть здивований погляд, що ясно мовно «каже» про те, що ви й згадки не маєте «чому» - все ж таки краща реакція. Ніж справжня розгубленість кандидата.

Рекрутер бажає бачити впевнену та зорієнтовану у своїх цілях особу, у той самий момент, позбавлену надмірного відчуття власної унікальності, просту, відкриту та здатну до проявів певних допустимих почуттів. Дайте йому те, чого він бажає.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


Часто шукають

↑ Вгору