UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Де бажають працювати українці

Де бажають працювати українці

23.01.2020 409Автор: Олександр Мавлідінов
Де бажають працювати українці

Де бажають працювати українці

23.01.2020     409Автор: 

За інформацією Jobs.ua, останні опитування показали бажання українських шукачів роботи, працевлаштуватися якомога ближче до свого житла.

Як виявилося, у середньому, працюючий українець витрачає на дорогу до роботи не менш ніж годину. На місяць – це 44 години, а протягом року, дорога до роботи забирає в нас 22 дні. Крім того, світові дослідження довели, що за усе життя, людина витрачає не менш ніж 4,5 роки для того, щоб дістатися місця де вона працює. тому, бажання працевлаштуватися ближче до свого помешкання, цілком зрозуміле.

Щодо способів потрапляння до роботи, більшість наших громадян – майже 67%, використовують для цього громадський транспорт зі всіма «фішками», що притаманні такому виду «подорожі». 17% українців користуються для потрапляння на роботу власними авто, 13% - ходять пішки, близько 2% використовують велосипеди, й стільки ж – послуги таксі.

Опитування виявили, що для 40% респондентів дуже важливо наскільки близько до місця їх мешкання розташована робота. Цей відсоток громадян не розглядає інші пропозиції, якщо робота передбачає довгий шлях з дому.

24% опитаних заявили, що також приймають до уваги розташування робочого місця, але готові на будь-які довгі поїздки на роботу, коли заробітна платня там виявиться гідною. 28% здатні терпіти довгі поїздки заради цікавої роботи, хоча також відмічають важливість близького розташування роботи до дому.

Зокрема, лише 8% українських шукачів не переймаються відстанню від помешкань до робочих місць й не враховують такий фактор під час пошуків.

Але, навіть коли, ви знайшли цікаву та близько розташовану до вашого дому роботу, не забувайте пильно відстежувати де-які аспекти роботодавця, що можуть свідчити про те, що праця у такий компанії може виявитися марним витрачанням часу, за який вам не заплатять.

На жаль, але й досить в Україні працюють компанії, що залюбки користуються працею робітників, намагаючись обдурити своїх працівників під час виплат зароблених грошей. Щоб не потрапити до лав такого «роботодавця» не забувайте основні признаки таких нечесних компаній.

Насамперед, насторожити шукача повинні обіцянки великих заробітків, про які він дізнається на співбесіді. Не зважаючи на те, що зацікавити співробітників має кожен роботодавець, саме у таких шахрайських компаніях це використовується занадто явно й кандидатові будуть пропонувати працевлаштування, обіцяючи «золоті гори» та швидкий (неоправданий) кар’єрний зріст.

Насторожувати повинні й такі ознаки, як надто велика «текучість кадрів» у компаніях, велика кількість керівництва там, де це не є необхідним, незвичайні та дивні умови праці або системи штрафів. Крім того, компанії, що не мають зрозумілої стратегії розвитку, теж, часто виявляються «компаніями одного дня». Тож, якщо не збираєтесь працювати хоча би місяць без грошей – заздалегідь перевіряйте чи є ваш роботодавець чесним та прозорим.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору