UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Держава планує перевчити безробітних на програмістів

Держава планує перевчити безробітних на програмістів

21.01.2021 578
Держава планує перевчити безробітних на програмістів

Держава планує перевчити безробітних на програмістів

21.01.2021     578

Приємні новини для тих громадян, які перебувають на обліку в Державному центрі зайнятості. Як стало відомо Jobs.ua, безробітних українців Міністерство економіки в рамках експерименту вирішили навчати ІТ-спеціальностей. Щоправда, поки що тільки в столиці. Але якщо експеримент визнають успішним, подібну практику запровадять в інших містах України.

Деталі запланованого експерименту

Про цю новину стало відомо 20 січня, коли Кабінет міністрів схвалив відповідну постанову. Кошти на проведення експерименту виділить Фонд загальнообов’язкового соціального страхування. Приємно відзначити, що відтепер кошти можуть освоюватися не лише акредитованими навч. закладами, а й приватними школами та академіями, які, хоч і не мають ліцензій та сертифікатів від Міносвіти, але готують кваліфікованих спеціалістів ІТ-сфери.

Щоб відібрати безробітних для безкоштовної програми навчання, будуть створені спеціальні комісії. По яким критеріям будуть відбиратися щасливчики – поки що невідомо.

Як зазначили в Мінекономіки, навчання триватиме не більше, ніж півроку. Всі безробітні, хто успішно завершить навчання, будуть працевлаштовані:

  • Мінімум на рік часу,
  • Розмір заробітної платні становитиме не менше, ніж дві мінімальні зарплати.

Що ж, це чудова новина для тих людей, які по якійсь причині стали безробітними. ІТ-сфера нашої країни активно розвивається навіть попри пандемію, і люди отримають шанс здобути перспективну професію і з достойною зарплатою. Хочеться, щоб подібних програм з часом з’являлося все більше. А кому цікаво, скільки отримують програмісти в Україні, читайте далі.

Скільки отримують українські айтішники?

Якщо порівнювати з літнім опитуванням, за півроку показники зарплати айтішників зросли майже на всіх посадах, і зросли в середньому на 200 доларів. Якщо говорити в цілому по Україні, в грудні середньостатистичний розробник отримав зарплату в розмірі 2,5 тис. доларів. Найбільшими зарплатами можуть похвалитися системні архітектори (близько 5,3 тис. доларів в місяць). Найменші зарплати отримують інтерни – 350 доларів в місяць.

Найбільше зарплати зросли у системних архітекторів – на 300 доларів, найменше – у джуніорів (всього лиш на 100 доларів). У тімлідів і «сеньор-девелоперів», відповідно, на 150 і 200 доларів. Яка ще сфера діяльності може похвалитися таким зростанням зарплат, та ще й у часи пандемії?

Якщо вам цікаво, де програмістам платять більше – у Києві чи інших містах – поглянемо на статистику. Якщо ви працюєте iOS-розробником і кодите на Swift, вам більше заплатять у Львові, ніж у Києві (в середньому 4400 тис. доларів проти 3100). А якщо ви програмуєте на інших мовах, то краще переїжджати до столиці.

Зазначимо, що в даному дослідженні не враховувалися зарплати тестувальників та інших нетехнічних спеціальностей. Але навіть і без вищенаведених цифр зрозуміло, що на програміста варто навчатися. Ця професія надає безліч можливостей, і, що дуже важливо, дає відчуття стабільності і впевненості у власному майбутньому.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору