UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Шукаємо вакансії
  5. Десять питань, які потрібно задати собі, перш ніж шукати нову роботу

Десять питань, які потрібно задати собі, перш ніж шукати нову роботу

18.07.2019 424Автор: Олександр Мавлідінов
Десять питань, які потрібно задати собі, перш ніж шукати нову роботу

Десять питань, які потрібно задати собі, перш ніж шукати нову роботу

18.07.2019     424Автор: 

Робота буває бажаною, буває й просто стерпною, можливо неулюбленою, але такою, що можна звикнути заради гідної оплати. Але, буває й так, що звична робота, одразу стає не просто небажаною справою, а починає сприйматися, як ненавісне зайняття, яке лише відбирає в людини життєвий час.

Або, інакше трапляється. Й роботу треба шукати не тільки на новому місці, а взагалі нову, бо та що була – «зістарилася» та втратила попит у новому автоматизованому світі.

У будь-якому разі, такі моменти треба використовувати для того, щоб не просто покірно змінити свій профіль спеціаліста, але спробувати знайте дійсно своє зайняття.

Питання, насправді непросте, але якщо, ви до того не питали в себе відверто «чим би я хотів займатися», та не шукали розуміння у тому, яка вона – ваша робота, почніть зараз. Так чи інакше, та пізнати про себе «щось нове» стане у нагоді кожній сучасній людині.

Щоб такий процес самопізнання видався ефективним та дійсно допоміг у прийняті рішення, існує десять стандартних питань, які треба поставити собі та відповіді на які, можуть вказати шлях до того, чим би ви насправді бажали заробляти на життя.

Тож, почнемо.

Звичайно, відповідати на такі запитання треба відверто.

Як я бачу свою роботу, що я там роблю та чим я дійсно хотів би займатися професійно?

Можливо, саме зараз, людина уперше за життя зрозуміє що жити не може без ризику або океану, давно прагнула рятувати життя чи те, що вона отримає справжнє задоволення від кухарства. Якою б не була відповідь, її треба прийняти – бо це, дійсно те, що здатне стати вашою справою життя.

В якому колективі найкомфортніше працювати чи мені краще працювати наодинці?

Часто, саме колективи стають справжніми мотиваторами для людини чи, навпаки, здатні перетворити її робоче життя на жах. Ті особи, хто дуже болісно сприймає атмосферу в команді, ризикують навіть реальним депресивним станом, негативно впливаючи на психічне здоров’я людини. Тож розуміння того в якому колективі краще працювати людині, одразу може підказати їй в якому напрямку вона може знайти те саме «своє».

пошук роботи

Чи має мій попередній професійний досвід приклади того, що мене реально цікавить?

Буває так, що у сучасному темпі життя, людина просто не встигає зафіксувати щось, що дійсно здатне приносити їй задоволення від життя. Ретельний аналіз своїх минулих робіт, може виявити неочікувані та приємні спогади щодо праці, яка встигла захопити та подарувати нове відчуття себе у робочому процесі.

На які мінімальні здобутки я міг би погодитися, щоб все ж таки почати освоювати те, чим зацікавився? Що ще я готовий стерпіти та як довго, для того, щоб почати робити те, чого прагну?

Розуміючи те, на які відмови для себе, людина здатна погодитися заради отримання можливості робити те, що їй до вподоби, вона зможе реальніше планувати майбутнє, за яке треба буде боротися.

Дуже важно визначити й те які ваші сильні сторони.

Це не тільки може допомогти у пошуках «роботи життя» але й морально підтримає людину у ті важкі моменти на шляху до омріяного працевлаштування.

Після того, як знайшли в себе сили – час відверто зізнатися у своїх слабкостях.

Це не менш важливо, ніж розуміння своєї сили. Попереджений – значить, озброєний. Тому, розуміння того які ваші сильні та слабкі сторони допоможе правильно використовувати потенціал та уникати ситуацій, що можуть мати негативний вплив на вас.

Чи готовий я працювати надмірно, виконуючи таку роботу? Й який, взагалі, робочий графік, є для мене ідеальний?

Готовність робити свою роботу без оглядок на «надмірність» - гарна ознака того, що ця робота таки «ваша». Розуміння того, у які робочі часи ви найбільш ефективні та скільки здатні працювати без шкоди для здоров’я, також допоможе визначити чи підходить вам те, про що ви думаєте.

Тепер настав час знайти головну «жертву». Для цього зрозумійте свої пріоритети на новій роботі та те, чого ви легко позбавитися заради збереження інших аспектів.

Дехто, скаженіє від варіантів втрати грошей, інші, взагалі не звертають увагу на такий аспект, повністю насолоджуючись самим творчим процесом роботи. Комусь буде легше відмовитися від заробітку, але зберегти можливість продовжити робити улюблену справу.

Якщо, ви вирішили яка нова робота чекатиме на вас, можна задавати й останнє питання для себе :

Які плани я маю на найближче майбутнє?

Відповідь на нього, не менш важлива, ніж й на перше запитання. Тільки певне розуміння того, куди вам рухатися далі, може перетворити усі бажання у реальність. Бо, за відсутністю конкретних планів, любе вірне рішення здатне скорим часом перетворюватися лише на приємне згадування. Але ж ви не для того починали цей самоаналіз.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору