UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Блог Jobs.ua
  5. Фізична активність і працездатність – наскільки вони пов’язані?

Фізична активність і працездатність – наскільки вони пов’язані?

1.11.2021 711
Фізична активність і працездатність – наскільки вони пов’язані?

Фізична активність і працездатність – наскільки вони пов’язані?

1.11.2021     711

Людям, які ніколи не займалися фітнесом, важко зрозуміти, які переваги дає такий стиль життя. Стреси і складні ситуації в житті значно легше долати, коли психічне і фізичне здоров’я в нормі. Ці речі напряму пов’язані, і тренування у вільний від робочий час позитивно впливають на стан психіки. А, значить, і на працездатність та бадьорість всього організму.

Гормони, фітнес, мозок – де тут зв’язок?

Фізична рухливість позитивно впливає на усі важливі системи організму, в тому числі і на гормональну. В людей, які тренуються, посилюється секреція гормонів, стабілізуються обмінні процеси – навіть сон нормалізується. І якщо ви погано висипаєтеся, зверніть увагу на помірні заняття спортом. Тут велике значення відіграє «хімія мозку». Мільйони років пішли на те, щоб сформувати цю досконалу систему, якою ми можемо послуговуватися хоч щодня – мова про ту ж фізичну активність: коли ми багато рухаємося, долаємо себе і перемагаємо свої слабкості, мозок активно заохочує нас новими порціями нейромедіаторів.

Ось такий чудовий зв’язок простежується між фітнесом та «хімією мозку».

Про що свідчить опитування?

Портал Jobs.ua поцікавився у своїх відвідувачів, яку думку вони мають з цього приводу. На питання «Як ви вважаєте, фізичні вправи та помірні заняття спортом впливають на вашу працездатність?» більшість відповідей була ствердною (90%). Практично дев’ять опитаних з десяти вважають, що – так, увага до свого тіла і підтримування його у формі впливають на здатність продуктивно працювати. Але з деякою обмовкою – фактично кожен третій розуміє важливість фізичної активності для більш продуктивного виконання робочих завдань, але при цьому сам не займається спортом.

Чи знайшлися такі люди, які вважають, що фізична активність особливо не впливає на продуктивність праці? Так, 10% опитаних вважають саме так. Що ж, і така думка має право на існування.

Отже, більшість опитаних користувачів порталу виступає за фізичну активність та заняття спортом, що не може не втішати; знову ж таки, 62% з опитаних займаються у вільний час спортом. Це чудова цифра, хоча, на жаль, не стовідсотковий показник.

Про помірні заняття спортом і продуктивність

Не будемо забувати, що одне з ключових слів тут – помірні. Тобто заняття спортом на любительському рівні, для самого себе, адже ми у вільний від роботи час тренуємося не для того, щоб їхати на майбутню Олімпіаду за золотом і призовими місцями; чим би ви не займалися – єдиноборством, футболом чи плаванням – ви займаєтеся для себе, для свого задоволення. І для покращення якості життя, звісно, бо коли готуєшся до сну, а пульс рівний і спокійний, це багато вартує. Або ж одразу після пробудження – коли встаєте з ліжка, а голова не крутиться і пульс – як у космонавта в стані спокою. Це ж позитивний момент, чи не так?

На жаль, багатьом людям важко тримати режим та дисципліну. Але давайте поміркуємо над тим, що регулярні фізичні навантаження знижують ризик появи важких захворювань, як-от онкологія, діабет, серцево-судинні захворювання. Розуміння таких важливих речей нехай послужить вам додатковим мотиватором. Портал Jobs.ua бажає залишатися вам фізично активними, багато рухатися, не хворіти і за будь-яких умов не втрачати продуктивності!

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору