UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Все про резюме
  5. Кардинальна зміна просесійного напрямку: як зважитись та до чого бути готовим

Кардинальна зміна просесійного напрямку: як зважитись та до чого бути готовим

16.04.2020 727Автор: Олександр Мавлідінов
Кардинальна зміна просесійного напрямку: як зважитись та до чого бути готовим

Кардинальна зміна просесійного напрямку: як зважитись та до чого бути готовим

16.04.2020     727Автор: 

Коли робота не подобається – її треба змінювати негайно. Але, далеко не кожен наважиться це робити одразу, без підготовки. Та, й підготувавшись до такого кроку, можна не наважитися його зробити.

Так, мова йдеться не про пошук нового робочого місця, а про зайняття чимось зовсім новим, можливо про що, ви мріяли у ранньому дитинстві. Досить цікава ідея, покинути рутину та почати «з початку» особливо у випадках, коли поточна робота - лише тимчасовий заробіток, що поневолі перетворився у стаціонарний труд.

Змінювати, звичайно треба, але у будь-якому зрілому віці, такі кроки обумовлюють певний відсоток вдачі. Тож до цього треба бути готовим.

Готуватися до таких змін необхідно заздалегідь, починаючи думати про те, що на вас чекає. Незважаючи на серйозність бажання, таке рішення не слід приймати «тут й зараз». Як не крути, але робота в вас є. Проте, чи вдасться швидко почати заробляти на новій стежці - поки що не відомо.

Аналізуйте свій стан

Приймаючи рішення про кардинальну зміну напрямку професії, проаналізуйте де-кілька ключових аспектів з вашого життя:

  • ваш вік, щоб розуміти на яку професію, ще можна розраховувати, а на яку, вже запізно;
  • ваш стан здоров’я, що також важливо й з професійного огляду й для того, щоб вірно розрахувати власні сили;
  • фінансовий стан, бо попереду час пошуків й ніхто не знає строк знаходження бажаного;
  • причини, що стали мотиватором до змін;
  • протестуйте своє бажання нової роботи.

Почніть робити записи, вносячи туди все, що ви думаєте про свою поточну роботу. Визначайте всі «за» та «проти». Багато хто не дуже полюбляє свою робочу спеціалізацію, але цінує те, що дає йому його посада. Наприклад, це можливість подорожувати чи навчатися, реалізація свого внутрішнього світу та інші, здебільше, нематеріальні цінності.

Якщо, список «поганого» на поточній роботі, безумовно більший, ніж «колонка з «плюсами» й ви самі розумієте, що готові залишити це місце, починайте розбиратися в своїх бажаннях.

Буває так, що людина міняє роботи та напрямки, ганяючи за матеріальними благами. Це невірний підхід, бо задля більших заробітків, набагато краще залишатися на одному місці та вибудовувати вертикальну чи горизонтальну кар’єри, щоб стати унікальним та незамінним робітником.

Пам’ятайте, що найчастіше, зміні роботи перешкоджають недостатні гроші, яких не вистачає на весь період пошуків й людина має повертатися до початку.

Заздалегідь підготувавшись до цього, ви зможете отримати шанс на те, що все вийде. Для створення фінансової подушки безпеки, можливо доведеться утискати себе у чомусь, скоротити усі можливі розходи та «відпочити» від відпочинку у барах , кінотеатрах та інших місцях, де дозвілля коштує грошей.

Шукайте

зміна роботи

Починаючи шукати роботу, віднесіться до цього процесу дуже серйозно. Постійно шукайте зв’язки та знайомства, що можуть вас вивести на цікавий напрямок. Адаптуйте резюме під кожну вакансію – пишіть так, щоб не давати рекрутерові жодного шансу про вас забути.

Проаналізуйте можливий кар’єрний шлях на новій спеціальності та загальні перспективи, що можуть на вас чекати у новій галузі.

Для цього:

  • регулярно вивчайте ситуацію на ринку праці у цікавих для вас секторах;
  • розумійте які плани розвитку є в обраній вами галузі, бо прикро, якщо через рік вона стане неактуальною;
  • узнайте, що таке аутсорсинг та дізнайтеся, наскільки багато це використовують у напрямку, де ви плануєте працювати;
  • виявіть, з якою частотою з’являються нові вакансії в обраному напрямку.

Все це необхідно для того, щоб не втратити роботу й час, необережно потрапив до галузі, що застаріла та зникає.

Також, перед такою кардинальною зміною професії, непогано десь повчитися. Звичайні курси, теж стануть у нагоду, та зможуть принести суто спеціалізовані знання, що буде враховано, як «плюс» кандидатові, коли ви прийдете на співбесіду.

У цьому житті, майже все можливо. Справа в тому, наскільки такі зміни потрібні та чи не стане ця авантюра загрозою для спокійного існування вас та ваших близьких. Якщо впевнені у собі та своїх силах, то – вперед. Змінювати ніколи ен пізно. Головне, робити це із задоволенням та підготовкою.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору