UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Кар'єра
  5. Кілька правил для кар’єристів

Кілька правил для кар’єристів

14.10.2020 363
Кілька правил для кар’єристів

Кілька правил для кар’єристів

14.10.2020     363

Ви не лише мрієте про гарну кар’єру, алей і плануєте її. Вам це вдасться, якщо будете активні й помітні керівництву компанії. Якщо ж навпаки, сидітимете тихо, мов миша, боячись зайвий раз потрапити на очі начальству, то підвищення навряд чи отримаєте. Пропонуємо разом з jobs.ua кілька правил успішної побудови кар’єри від головної героїні одної з американських кінострічок.

Вдалу кар'єру можуть побудувати лише ті, хто точно знає, чого хоче досягти в цьому житті й роблять все, щоб це отримати. В Америці таких людей називають «Young Urban Professional Person» скорочено – «Yuppie», в перекладі означає «молода міська професійна людина», в нашому розумінні це «вискочка». Ставлення до таких співробітників-кар’єристів у кожного з нас різне, але, мабуть, всі погодяться що вони використовують будь-яку можливість, щоб отримати те, до чого прагнули. Інша справа, як вони це робили: згідно етики й моральних принципів або порушуючи їх.

Отже до кінострічки. Один з американських художніх серіалів показує роботу рекламного агентства в Нью-Йорку. Одна з героїнь фільму, Пеггі Олсон, зробила надзвичайну кар'єру: з секретарки в копірайтери. Враховуючи те, що події в серіалі розгортаються в 1960-і роки, коли не прийнято було давати жінкам високі посади, вона для свого часу, можна сказати, зробила неможливе. Чому ж ми можемо навчитися у цієї героїні й що саме допомогло їй піднятися кар’єрними сходами?

Не мовчіть, говоріть

Пеггі була дуже скромною двадцятирічної дівчиною з Брукліна. Отримавши посаду «особистий секретар креативного директора» в одному з найпрестижніших рекламних агентств на Медісон-авеню, вона не стала зупинятися на досягнутому. Незважаючи на те, що спочатку вона була «сірим мишеням», все ж таки змогла звернути на себе увагу співробітників, завдяки цікавим і незабутнім словам, що сказала випадково з приводу реклами помади. Про це дізнався її керівник і запропонував стати копірайтером, побачивши в ній потенціал.

На роботі багато хто соромляться висловлювати власну думку з того чи іншого питання або пропонувати не стандартну ідею, зовсім не схожу на запропоновані іншими колегами, вважаючи за краще «не висовуватися». Якщо ви дотримуєтеся такого стилю роботи, то збудувати кар'єру чи отримати підвищення на посаді буде надзвичайно важко. Чим більше ви мовчите, тим менше шансів на те, що вас помітять і відзначать на майбутнє. Проявляйте свої професійні якості та вміння, і в один прекрасний момент ваші ідеї привернуть увагу керівництва.

Власний спосіб життя – міняйте його

Одягалася Пеггі скромно, як проста секретарка. Ставши копірайтером, стиль її одягу змінився – він став відповідати тій посаді, яку вона отримала. Більш того, вона почала вести той спосіб життя, який вели її бос, бос її боса. І перше, що вона зробила: переїхала з Брукліна на Манхеттен і стала ділити квартиру з сусідкою.

Отже, якщо ви хочете посаду вище, то кращим буде звертати увагу на колег, які вже займають цю посаду. Слідкуйте за їх дрес-кодом, зачісками, манерою поведінки. Звичайно, всі люди різні, але їх об'єднує одне – позиція в компанії. Не чекаючи підвищення, починайте вже зараз наслідувати тих, ким ви хочете стати. Одягайтеся по можливості, як вони, професійно розвивайтеся, як вони, переймайте їхні кращі якості в роботі.

Не просіть, а вимагайте

Свого кабінету у Пеггі не було і їй доводилося працюватию поруч з копіювальною машиною. Як тільки-но звільнилося приміщення, вона переконала свого безпосереднього керівника віддати його їй. Доводи були більш, ніж переконливі, до того ж зовсім не нагадували прохання.

Якщо для виконання певної роботи, вам щось потрібно, не чекайте, коли вам це дадуть. Ідіть і вимагайте необхідного, домагайтеся всього самостійно. Чим довше ви будете терпіти нестатки, тим далі ви будете стояти в списку на підвищення.

Кожен з нас мріє побудувати успішну, а іноді й грандіозну кар'єру, уві сні або наяву. Чому ж свою мрію не втілити в реальність? Не думайте про забобони, пов'язані зі словом «кар'єрист». Беріть приклад з нашої героїні, яка з самого початку вирішила, що на позиції секретаря надовго не затримається.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору