UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Все про резюме
  5. Корисні поради для написання резюме під час війни

Корисні поради для написання резюме під час війни

10.05.2022 609Автор: Лоліта Платошкіна
Корисні поради для написання резюме під час війни

Корисні поради для написання резюме під час війни

10.05.2022     609Автор: 

Ринок праці потроху повертається до свого звичайного існування в українських містах. Якщо на початку війни можна було спостерігати тенденцію затишшя, як з боку здобувачів, так і з боку роботодавців, то сьогодні кількість пропозицій зростає. Ринок праці продовжує шукати  кваліфікованих спеціалістів, і знайти можна досить непогані вакансії, а подекуди й цікаві гарячі вакансії від роботодавців. Jobs.ua вирішив нагадати здобувач корисні поради для написання резюме під час війни та подбати про свою ефективну конкурентну презентацію.

Як складати ефективне резюме

Через відсутність прямого контакту з роботодавцем на співбесіді, менеджери з персоналу більш детально вивчають змістовність резюме здобувачів, а на онлайн-інтерв’ю намагаються вияснити незрозумілі або моменти. Вони звертають пильну увагу на грамотність, досвід роботи, та набуті навички та вміння на минулих місцях роботи. До речі, минулі місця роботи також цікавлять роботодавця, а також ваші практичні успіхи на них. Конкурентне резюме збільшує шанси здобувачів отримати запрошення на співбесіду. Конкурентним резюме роблять наступні важливі моменти.

Правильність та актуальність контактів

Від актуальності контактів залежить, як оперативно зв’яжеться з вами роботодавець. Обов’язково надавайте декілька контактів чи ресурсів для зв’язку. Це може бути декілька номерів телефонів або окрім номера ще й посилання на ваші сторінки в соцмережах. Найчастіше в резюме розміщають посилання на соцмережу LinkedIn, але також можете залишити контакти електронної пошти. Якщо ви за період роботи на останньому місці змінювали номер телефона, то не забудьте перевірити його актуальність в резюме.

Дотримуйтесь вимог структурованості, грамотності, змістовності

Покладаючись на вакансію та запит роботодавця, виділіть в резюме головні пункти, які є головними в вашому резюме та на чому ви б хотіли акцентувати увагу роботодавця. Можете використати жирний шрифт в назві розділів чи пунктів та не переборщувати. Змістовність повинна відповідати вашим скілам, досвіду роботи та вказаних у вакансії вимог. Намагайтесь уникнути води в документі, адже роботодавці помічають такі місця та пропускають.

Зазначте рівень заробітної плати

Багато здобувачів роблять цю помилку - не зазначають рівень заробітної плати в резюме, чим втрачають власний час та час роботодавців. Звісно ж, для обох сторін питання заробітної плати - один з основних тем обговорення та домовленості. Але зазначаючи розмір заробітної плати, ви фіксуєте свої фінансові очікування.

Не забувайте про додаткові важливі документи

Не забувайте додати додаткові важливі документи, що нададуть вашому резюме змістовної ваги. Сюди відносяться портфоліо ваших робіт, що підтверджує вашу професійну кваліфікованість; рекомендаційний лист з минулого місця роботи; характеристика, завірена минулим керівником. А також додайте всі можливі сертифікати проходження курсів, лекцій, що можуть стати корисними в вашій роботі та оціняться роботодавцем.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору