UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Життя в колективі
  5. Корпоративний спорт та його користь

Корпоративний спорт та його користь

5.06.2021 559Автор: Лоліта Платошкіна
Корпоративний спорт та його користь

Корпоративний спорт та його користь

5.06.2021     559Автор: 

Корпоративний спорт набирає все більшу популярність в українському бізнесі та серед роботодавців. Ми звикли говорити, що бізнес - це гра, але не замислюємось, що це значить. Але в бізнесі, як і в будь-якій спортивній грі значну роль виконує успіх. Багато компаній помітили цей зв’язок та взяли за ціль спроєктувати спортивні вміння та навички на бізнес активність. До речі, це непогана ідея принести дещо зі спорту в трудову діяльність.

Корпоративний спорт набув розповсюдження ще у 90-ті роки XX століття у Великобританії, коли було проведено перші професійні змагання: Всесвітні ігри військових, поліцейських, пожежних тощо. Але найбільш цікавим досвідом розвитку корпоративного спорту стало проведення Всесвітніх корпоративних ігор у 1988 році в Сан-Франциско, де змогли взяти участь всі охочуючи з різних сфер бізнесу. А на сьогоднішній день багато компаній вже впроваджують локально корпоративний спорт як серед відділів, так і між українськими компаніями.

Ефективність корпоративного спорту

Подібний вид спорту прищеплюється лише серед любителів та бажаючих брати участь у подібних заходах. Ніколи не нав’язуйте участь проти волі, але пропагуйте корисні звички в робочому колективі. Часто компанія просто обирає один вид спорту, в заходах якого бере участь. Для багатьох компаній така прив’язаність стає частиною корпоративної культури та іміджу. А для згуртованості колективу на допомогу HR-фахівцю якраз й приходить корпоративний спорт. Якщо один вид спорту зацікавлює більшу частину колективу, то воно може стати непоганим засобом для тімбілдінгів, забезпечити емоційну розрядку, розряджає обстановку в колективі. Крім цього корпоративний спорт здатен:

  • навчити діяти в команді (командні види спорту вчать діяти спільно й підлаштовуватись один під одного в умовах високого навантаження для досягнення спільної мети),
  • збільшити продуктивність колективу (багато навичок зі спорту можна забрати й у повсякденне життя або роботу: витривалість, доведення справи до логічного кінця, вміння порадуватись за досягнення свого колеги та не засмучуватись при поразці),
  • налагодження контактів та взаємозв’язків (найкращі результати здобуваються серед тих філій, у яких комунікація проходить досить складно у повсякденній роботі, але подібні заходи дають змогу зрозуміти один одного, налагодити комунікацію, можливість познайомитись ближче та потоваришувати),
  • покращити лояльність співробітників (можливість для кожного з учасників приділити більше уваги деталям, концентрації на дрібницях, що створюють більшу картину й привносять свою користь),
  • виявити лідерів (інколи наявність лідерів в робочому колективі є неявним явищем, або вони можуть бути неформальними. Для багатьох це можливість розкрити свої лідерські якості та почати розвивати їх).

Можна зробити висновок, що бізнес має схожість зі спортом завдяки домінації цінності успіху. Спорт найкращим образом відпрацьовує формування важливих навичок, що так потребує український бізнес. Практикуйте корпоративний спорт на здоров’я кожного співробітника та бізнесу.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору