UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Ненависть у соцмережах – як реагувати?

Ненависть у соцмережах – як реагувати?

25.10.2021 334
Ненависть у соцмережах – як реагувати?

Ненависть у соцмережах – як реагувати?

25.10.2021     334

Людям, які по роботі змушені багато часу проводити в інтернеті – зокрема, в соцмережах – доводиться стикатися з незрозумілими проявами ненависті та ворожості з боку інших користувачів всесвітньої павутини. Напевно, ви не раз зауважували, що під доволі невинними постами може розгорнутися справжнє поле битви, яку може зініціювати їдкий на слова коментатор. Але чому так відбувається? І як цьому протидіяти? З’ясуємо разом із Jobs.ua.

В чому небезпека?

Небезпека полягає у тому, що весь робочий день може бути зіпсований. Одного «вмілого» хейтера вистачить, щоб гарантовано зіпсувати вам настрій. А з поганим настроєм, погодьтеся, не надто ефективно працюється. А якщо не втримаєтеся і втягнетесь в безглузду суперечку з ним – можна непогано «потріпати» собі нерви.

Давайте розглянемо причини, через які тролі та хейтери можуть «накинутися» на вас в соцмережах. Коли ми зрозуміємо суть їхньої поведінки, стане зрозуміло, як реагувати на їхню необґрунтовану ненависть і ворожі коментарі.

Когнітивне спотворення

Багато злісних коментаторів «проектують» коментар чи суть допису на себе. В геть нейтральному коментарі вони побачать щось таке, що викличе у них негативні асоціації. І вони поспішать поділитися своїм емоційним коментарем, навіть якщо це жодним боком не стосується теми допису. Перш ніж відповідати таким людям, подумайте про те, що таке «викривлене» сприйняття – це їхня проблема, не ваша. І доказувати їм нічого не потрібно. Краще проігноруйте цей нездоровий випад і займіться робочими справами, навіть якщо дуже кортить щось відписати.

І навіть якщо з таким коментатором ви зможете порозумітися, доклавши певних зусиль, то з наступною категорією коментаторів цього не вдасться зробити.

Навмисний деструктив

Це або проплачені тролі, або люди, які таким чином виплескують свій негатив. На відміну від коментаторів, які могли хибно витлумачити допис або ваш коментар на свій рахунок, сприйнявши його надто емоційно, такі люди роблять це свідомо. Як правило, подібні коментарі залишають люди з низькою самооцінкою, яким не вдалося досягти успіху в житті. Щоб виплеснути кудись свою агресію та незадоволеність життям, вони приходять «відриватися» в соцмережі. Не станьте їхньою жертвою, не ведіться на емоції!

Проплачені коментатори

Їхня ціль досить проста – розпалити нездорову суперечку під окремими постами. І цієї цілі вони, як правило, досягають без проблем. І якщо з просто обуреним коментатором ви ще могли б знайти спільну мову, то з проплаченими «тролями» навіть не намагайтеся вступати в суперечку. Почали сперечатися з ними – ви вже програли, бо їхня ціль досягнута. В такій ситуації або просто проходите повз, не звертаючи уваги на недолугий коментар, або можете пожалітися в службу підтримки, щоб модератори звернули на цього користувача увагу.

Пам’ятайте, що адекватний коментатор не буде опускатися до образ та розпалювання ворожнечі. Будь-яку суперечку можна провадити без переходу на особистості, навіть якщо у вас із вашим опонентом – діаметрально протилежні погляди.

Перехід на особистості

Тролі, яким важливо розпалити ненависть під дописом, досить часто переходять на особистості. Якщо вам «тикають» чи по-хамськи звертаються, апелюючи образами чи намагаючись принизити вас – сміливо відправляйте такого користувача в чорний список. Перед цим можете загаяти кілька секунд і поскаржитися на його коментар як такий, що розпалює ненависть та ворожнечу.

Але найкращий варіант – не звертати увагу на таких коментаторів. Хоча іноді це буває непросто зробити, особливо, якщо доводиться по роботі багато часу проводити в соцмережах. Але тут чудово спрацьовує власна витримка – заплющуєте очі на кілька секунд, рахуєте до десяти, подумки відсилаєте хейтера чи троля куди подалі… і йдете працювати.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору