UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Німеччина, як "друга батьківщина" для українських заробітчан?

Німеччина, як "друга батьківщина" для українських заробітчан?

26.11.2018 459Автор: Олександр Мавлідінов
Німеччина, як "друга батьківщина" для українських заробітчан?

Німеччина, як "друга батьківщина" для українських заробітчан?

26.11.2018     459Автор: 

Бундестаг Німеччини знімає обмеження, щоб дозволити підприємцям «напряму» заключати контракти з іноземними робітниками.

Надихнувшись досвідом Польщі, щодо поповнення робочої сили на власному ринку праці за рахунок трудових мігрантів, Німеччина вже робить суттєві кроки у цьому напрямку, та погрожує переманити до себе усіх охочих до заробітку іноземних мігрантів.

Як дізнався Jobs.ua, для українських мігрантів це може стати гарною новиною, оскільки вже зараз, так би мовити «на нелегальному положенні», українські заробітчани заробляють в Німеччині в два рази більше, ніж у «легальної» Польщі. А, завдяки «масового виходу» іноземної робочої сили з польського ринку праці, економіка країни може втратити близько 1,5% ВВП.

Якби там не було, але брак близько 1 600 000 одиниць «робочих рук», підштовхує німців до послаблень у існуючому законодавству. Тому, це гарна новина не тільки для заробітчан, але, в чому й для країни, в цілому. Наприклад, по підрахункам, прийняття нових законів у Німеччини та легалізація українських заробітчан, може збільшити об’єм перерахувань ними коштів до України. Ці цифри,в же на наступний рік можуть складатиме близько 15 000 000 000 доларів США.

У самої Польщі, соціальні опитування серед роботодавців показали такі результати. 93% поляків – власників бізнесу позитивно налаштовані у тому, щоб в їхній країні працевлаштовували іноземців, 83% - зазначили суттєвий брак кваліфікованої робочої сили, 71% мали проблеми, через невчасну «легалізацію» іноземних робітників, в чому звинувачують місцеву бюрократію, а 29% жаліються, що втрачають контракти через те. Шо їм бракує робочих, в цілому.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору