UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Нові заводи в Україні – нові робочі місця

Нові заводи в Україні – нові робочі місця

13.12.2021 872
Нові заводи в Україні – нові робочі місця

Нові заводи в Україні – нові робочі місця

13.12.2021     872

Не всі українці прагнуть їхати за кордон на заробітки. Хтось не хоче залишати родину, хтось просто прагне жити і заробляти в рідній країні. Але для жителів Житомира та Рівненщини є приємні новини – будуються нові заводи, щоправда, від європейських компаній. Докладніше – в матеріалі від Jobs.ua.

Ще один завод Ферпласту в Україні

В Житомирі уже за декілька місяців обіцяють завершити будівництво заводу «Ферпласт Україна», який спеціалізується на виробництві товарів для тварин. Що ж це за товари для тварин? Якщо зазирнути на сайт Ферпласту, побачимо, що це різноманітні клітки для домашніх тваринок (шиншил, морських свинок, птахів), переноски для собак та котів, м’які лежанки і навіть будиночки для котів, нашийники, кігтеточки, миски і годівниці тощо. Словом, товари для домашніх улюбленців, щоб забезпечити їм щоденний комфорт проживання.

Будівництво заводу здійснюється на території колишнього заводу «Хімволокно» (вул. Промислова), який на даний час припинив свою діяльність. За словами Сергія Сухомлина, мера Житомира, планується створити до 600 робочих місць. Завод відомої італійської компанії працюватиме за новими європейськими технологіями, а площа виробничих приміщень становитиме тисячу квадратних метрів. Сума інвестицій на будівництво заводу склала 10 мільйонів євро.

Товари для тварин виготовлятимуться з вітчизняних матеріалів – металу, пластику, деревини. В майбутньому планується також запустити виробництво акваріумів. Скло, зрозуміла річ, теж буде українського виробництва.

Щоправда, які вакансії потрібні і які зарплати будуть виплачуватись майбутнім працівникам – наразі невідомо.

Завод з виробництва ДСП на Рівненщині

В Городку Рівненської області будується новий майданчик для запуску виробництва деревинно-стружкових плит (ДСП) від австрійської компанії Kronospan. Старт виробництва призначено на листопад 2022 року. Це перший етап проєкту, який став можливим завдяки інвестиціям в 200 мільйонів євро; в другий етап цього проекту теж планується вкласти таку ж саму суму, а запуск виробництва орієнтовано-стружкових плит (OSB) призначений на третій квартал 2022 року.

Що цікаво, австрійська компанія почала інвестувати у виробництво заводу ще в 2018 році, але тільки в 2020 році був отриманий дозвіл на початок архітектурно-будівельних робіт. Ще пів року згаялося на те, щоб отримати дозволи від різних організацій.

Нове підприємство буде оснащене екологічною системою фільтрів з охорони довкілля від пилу та іншого хімічного забруднення. Також буде встановлений спеціальний модуль моніторингу довкілля навколо фабрики. Що ж, європейська фірма – європейські технології, чи не так?

На виробництві ДСП планується створити 200 прямих робочих місць, стільки ж саме – на виробництві OSB-плит. Ще 2 тис. робочих місць – у суміжних виробництвах. Середню заробітну плату обіцяють доволі пристойну – 18 тисяч гривень в місяць. Якщо це дійсно так, то чимало жителів Рівненщини, безперечно, волітимуть працювати тут, ніж їхати за кордон. Втім, життя покаже.

(*Фото зі сторінки Сергія Сухомлина у Facebook.)

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору