UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Новий тренд на ринку праці – «мінімальний понеділок»

Новий тренд на ринку праці – «мінімальний понеділок»

20.03.2023 452
Новий тренд на ринку праці – «мінімальний понеділок»

Новий тренд на ринку праці – «мінімальний понеділок»

20.03.2023     452

Кожному з нас так чи інакше знайома «понеділкова хандра», тобто небажання прокидатися в понеділок вранці та збиратися на роботу. Навіть для фрілансерів ранок понеділка далеко не завжди є легким та комфортним на підйом. А що вже казати про всіх інших людей, яким потрібно починати робочий тиждень за межами дому? Нова концепція, яку нещодавно популяризувала тіктокерка Маріса Джо, сподобається співробітникам, але не бізнесу. Чому так – дізнайтеся в матеріалі від Jobs.ua.

В чому полягає суть концепції «мінімального понеділка»?

Якщо коротко, це означає наступне: ви виходите в понеділок на роботу не для того, щоб надриватися над робочими завданнями. А щоб виконати необхідний мінімум і відпочивати. Що цікаво, «мінімальний понеділок» на роботі може розпочинатися трохи пізніше, якщо врахувати весь той час, який адепти цієї концепції приділятимуть ранковим ритуалам із догляду за собою.

Сама ж Маріса Джо характеризує суть «мінімальних понеділків» так: це виконання найменшого обсягу роботи, який потрібно виконати саме цього дня.

Популярність і перспективи «мінімальних понеділків»

Відео Маріси Джо завірусилися в ТікТоці невдовзі після їхньої появи. Про це свідчить хоча б той факт, що хештег #bareminimummondays набрав більше двох мільйонів переглядів. Якщо зазирнете на її сторінку в ТікТоці, в неї є навіть спеціальний плейлист, де зібрані всі відео, присвячені новому тренду.

Нова тенденція надихає популярну тіктокерку розпочинати робочий тиждень без психологічного тиску. Як і без усієї тієї метушні, якою супроводжуються робочі понеділки. Для Маріси Джо концепція «мінімального понеділку» – це ефективний спосіб протидії стресу та вигоранню. Сама тіктокерка порівнює цю практику з тенденцією тихих звільнень, про які наш портал писав не так давно.

Складно поки що сказати, наскільки новий тренд приживеться в середовищі бізнесу. Але можна з упевненістю стверджувати, що вірусний тренд Маріси Джо є лише одним в списку новомодних тенденцій, які пробують по-новому переосмислити робоче місце сучасної людини в постпандемічному світі. Так само з упевненістю можна стверджувати, що підхоплення співробітниками цього тренду не надто сподобається роботодавцям. І справді, хто з роботодавців пристане на те, щоб працівники в понеділок фактично «чілили» на роботі?

З іншого боку, «мінімалістичні понеділки» – чудовий запобіжник проти професійного вигорання. А показник вигорання серед працівників, між іншим, минулого року сягнув рекордних показників. І це попри те, що перехід до віддаленої роботи мав би запобігти цьому прикрому явищу. Але багато співробітників і надалі перевтомлюються, вигорають і масово йдуть з роботи.

Звичайно, ми говоримо про світові тенденції в сфері праці, адже в нашій країні дещо інша ситуація. Для більшості українців мати зараз роботу – за щастя, як вважаєте? А якщо їхня робота ще й добре оплачується – це взагалі космос. Адже такий стан справ дає можливість не лише забезпечувати себе і свою сім’ю всім необхідним, а й активно донатити на ЗСУ.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору