UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Успішний бізнес
  5. Інвестиції в музику – міф чи реальність?

Інвестиції в музику – міф чи реальність?

26.05.2021 416
Інвестиції в музику – міф чи реальність?

Інвестиції в музику – міф чи реальність?

26.05.2021     416

Ультрасучасна техновеснянка у блискучому виконанні Go_A полонить європейські чарти, соліст італійського гурту-переможця зізнався, що «Шум» – його найулюбленіша пісня Євробачення-2021… але до чого тут це, запитаєте ви? А мова про те, що інвестиції в музичний бізнес – це вигідний напрямок інвестування, тому що пісні можна вважати надійним активом, адже музику слухають і в щасливі, і в радісні дні. Тому давайте разом із Jobs.ua з’ясуємо, наскільки вигідно інвестувати в музичний бізнес, купуючи права на пісні або навіть на всю творчість окремого виконавця.

Пожиттєва рента за пісні – як це влаштувати?

Компанією «Hipgnosis Songs Fund» володіє харизматичний канадець Мерк Меркуріадіс, хоча прізвище видає в нього грека, а не канадця. І, повірте, ділової хватки, якою володіли стародавні греки, цей канадець володіє сповна.

Його компанії належать права на 61 тисячу композицій; щоправда, деякі права лише часткові, але серед пісень, які числяться за цією компанією, є такі хіти, як «Shape of you» Еда Ширана чи «Upnown funk» Марка Ронсона, які взагалі входять у топ-10 найкращих пісень минулого десятиліття (за версією Billboard). І якщо Бетховен сказав, що «музика повинна викрешувати вогонь з мужньої душі», Мерк Меркуріадіс, напевно, відповів би: «Все так, любий Бетховене, але й дзвінку монету музика теж повинна приносити».

Мільйони доларів – на піснях!

Принцип роботи компанії канадця простий: «Hipgnosis Songs Fund» залучають інвестиції і витрачають їх на купівлю популярних пісень. Угоди з відомими виконавцями приносять непогані прибутки, а права на пісні дають можливість отримувати свій відсоток пожиттєво. Адже пісня – це такий самий інтелектуальний продукт, як і картина, скульптура чи книга, просто форма вираження інша, та ще й набагато вигідніша, бо книги з часом забуваються – навіть найкращі і найвидатніші, – та й картину більше одного разу не продаси; а пісні, навіть старі хітові шлягери, завжди крутитимуть на всіх радіостанціях світу. А це означає одне: що вам завжди буде капати хоч і маленький, але відсоток, і капатиме він кожного разу, коли пісня, права на яку ви купили, звучатиме на радіостанції чи використовуватиметься публічно в будь-який інший спосіб. Наприклад, потрапить в художній фільм чи комп’ютерну гру в якості саундтреку.

Хто такий цей Мерк Меркуріадіс?

Сам по собі цей канадець є цікавою особистістю. Переконаний веган і прихильник тверезого способу життя, якого авторитетне видання «The Guardian» порівнює з охоронцем на рок-концерті: бритоголовий, міцної статури, суворий і рішучий погляд. Хоча британське видання, мабуть, зберігає властиву британцям тактовність та політкоректність у висловлюваннях, адже Мерк швидше нагадує члена мексиканського картелю або вуличного продавця наркотиків, який тримає у страху пів району, ніж охоронця на рок-концерті. Хоча охоронцем він теж міг би підробляти, якби захотів би. Зовнішність і дійсно підходить для цього заняття.

Хоча це не так насправді – Мерк дуже відповідальна і пунктуальна людина. Він пишається тим, що ніколи не підводив людей, з якими працював. І це одне з правил його роботи – ніколи не підводити тих, з ким працюєш. Вміти прийняти на себе відповідальність – це запорука успіху, вважає Мерк Меркуріадіс, і складно з ним не погодитися.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору