UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Підвищення пенсій та можливість онлайн-оформлення пенсійного статусу

Підвищення пенсій та можливість онлайн-оформлення пенсійного статусу

7.07.2020 270Автор: Олександр Мавлідінов
Підвищення пенсій та можливість онлайн-оформлення пенсійного статусу

Підвищення пенсій та можливість онлайн-оформлення пенсійного статусу

7.07.2020     270Автор: 

Ситуація навколо економіки України. Яка опинилася у новому кризовому становищі завдяки карантинним заходам проти поширення пандемії коронавірусу, поки що не виказує схильності до змінення у кращий бік.

Уряд намагаючись підтримати населення України анонсує низку заходів, зокрема обіцяє з першого липня перерахувати вітчизняні пенсії.

За інформацією Jobs.ua, з початку липня 2020 року в країні мають перерахувати пенсії із метою їх підвищення. Наскільки зростуть такі виплати в Україні та кого з вітчизняних торкнеться це нововведення?

Як відомо, на часі чергове підвищення прожиткового мінімуму в Україні, анонсоване урядом країни. Окрім цього, разом з плановим підвищенням прожиткового мінімуму для наших громадян, з першого липня поточного року, урядом заплановано збільшення соціальних виплати й українським пенсіонерам.

Проте. підвищення стосується лише тих пенсіонерів, хто наразі отримує або мінімальну, або максимальну пенсії. Таким чином, мінімальні щомісячні пенсійні виплати мають збільшитися з суми у 1 638 гривень на місяць до 1 712 гривень за той самий період. У той самий час, ті хто отримують максимальні пенсійні виплати, можуть розраховувати на збільшення сум з поточних 16 380 гривень на місяць до 17 120 гривень.

Крім того, надбавку до власних пенсійних виплат, отримають ті пенсіонери, у кого пенсія має нараховуватися із врахуванням наднормативного стажу. Таким стажем вважається стаж понад 30 років для жінок та понад 35 років для чоловіків України.

Виплати, що нараховуються за надмірний стаж, як й раніше мають скласти по 1% від мінімальної пенсії у державі, що нараховується за кожен рік додаткового стажу. Враховуючи зростання суми мінімальної пенсії в Україні. Слід очікувати й зростання таких виплат, що правда, доволі незначне - 17,12 гривень на місяць проти, 16,38 гривень, як це було раніше.

Також, разом з підвищенням прожиткового мінімуму в країні мають збільшуватися не лише пенсії, але й одноразові виплати солдатам строкової служби, а також, розміри аліментів на утримання дитини.

Крім цього, уряд запровадив ще одне нововведення, яке має то полегшати життя українських пенсіонерів.

Наразі, портал електронних послуг ПФУ запустив, поки що у тестовому режимі, нову послугу призначення пенсій онлайн. Зараз нею можуть скористатися лише ті громадяни України, які мають КЕП - кваліфікаційний електронний підпис (КЕП). Саме вони можуть оформляти свій статус пенсіонерів віддалено, онлайн, заходячи на сайт Пенсійного фонду.

Також, окрім наявності КЕП для онлайн-оформлення пенсії, громадянин має зробити наступне:

  • заповнити анкету, спеціальної форми, із внесенням особистих даних та даних документу, що посвідчує особу українця, адресу його мешкання та реєстрації, дані про виплату пенсії та отримання пенсійного посвідчення;
  • додати відскановані копії потрібних документів та документів, які громадянин вважає потрібними;

Після обробки цієї інформації, заявник буде повідомлений про фактичне призначення пенсії, із зазначенням її розміру.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору