UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Ваше здоров'я
  5. Пильнуємо здоров’я: за якими ознаками розпізнати ослаблений імунітет

Пильнуємо здоров’я: за якими ознаками розпізнати ослаблений імунітет

28.09.2020 332
Пильнуємо здоров’я: за якими ознаками розпізнати ослаблений імунітет

Пильнуємо здоров’я: за якими ознаками розпізнати ослаблений імунітет

28.09.2020     332

Ось і прийшла осінь. Настала пора кутатися вечорами в пухнастий плед і заварювати духмяний чай, в той час як холодна погода починає випробовувати наш організм на міцність. І хоча наш природний охоронець імунітет ніколи не «дрімає», але й він, буває, втомлюється, особливо тоді, коли змінюється погода. Та й віруси теж не дрімають – і мова не лише про теперішній коронавірус – а взагалі про царство вірусів, від яких стає важче вберегтися восени. Розглянемо з Jobs.ua, за якими ознаками розпізнати ослаблений імунітет.

Часті застуди, та ще й з ускладненнями

Ніхто з нас не в змозі вберегтися від застудних захворювань бодай раз на рік. Але є певна норма. Для дорослих вона становить близько 1-3 рази в рік, для дітей – 4-5 разів. Також в нормі одужання від застуди становить 3-7 днів. Якщо людина застуджується частіше і хворіє важче і довше, коли симптоми слабшають лише через тиждень, а одужання і взагалі настає через півтора-два тижні, і плюс до цього додаються ускладнення у вигляді бронхіту чи гаймориту (і не тільки) – це серйозний дзвіночок на наявність імунодефіцитних станів. Таким людям варто обстежитися не тільки у терапевта і сімейного лікаря, а й звернутися до імунолога.

Проблеми з травленням

Неприємні симптоми, пов’язані з органами травлення (нудота, здуття, запори), теж можуть слугувати ознаками ослабленого імунітету. Медиками давно доведено, що простежується зв’язок між ослабленням імунітету та проблемами з КШТ. Це пов’язано із зміною кількості Т-клітин в організмі, які входять до лімфатичної системи та беруть важливу участь у функціонуванні імунної системи.

Утруднюється загоєння ранок

Коли імунітет ослаблений, значно ускладнюється загоєння порізів, подряпин та інших ранок. Окрім цього, уражені ділянки довгий час залишаються запаленими, що викликає істотний дискомфорт. Це пов’язано з тим, що до травмованих ділянок поживні речовини прибувають повільно або в недостатній кількості.

Постійна слабкість і бажання поринути в сон

Буває, що ми не висипаємося, і тоді почуватися «розбитим» – це нормально, адже організм не відновився під час нетривалого відпочинку. Але якщо після повноцінного сну відчувається слабкість і втома, організм сигналізує, що імунітет не в порядку. Якщо це триває постійно, висновок тут тільки один – імунна система перевантажена «запитами», що може привести до значних проблем із здоров’ям.

Проблеми зі шкірою

Шкіра – найбільший орган нашого тіла, і саме вона найперше відображає ті негативні процеси, які мають місце в організмі. Проблеми з імунною системою відображаються на нашій шкірі висипками, дрібними зморшками, потьмянінням чи лущенням. Якщо спостерігаються подібні неприємності, це сигналізує нам організм, що імунітет дає збій. Знову ж таки, варто звернутися з консультацією до терапевта чи сімейного лікаря.

Серед інших ознак ослабленого імунітету – це зайва дратівливість та нестримний потяг до солодкого. Але «заїдати» слабкий імунітет солодким не варто: краще вживати більш здорову їжу, яка містить побільше вітамінів, не забувати про свіже повітря і заняття спортом. Бо ніхто краще не потурбується про наше здоров’я, ніж ми самі.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору