UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Польський уряд поступово обмежуватиме допомогу працевлаштованим українцям

Польський уряд поступово обмежуватиме допомогу працевлаштованим українцям

19.10.2022 243
Польський уряд поступово обмежуватиме допомогу працевлаштованим українцям

Польський уряд поступово обмежуватиме допомогу працевлаштованим українцям

19.10.2022     243

Уповноважений польського уряду з питань українських біженців Павел Шефернакер поспілкувався нещодавно з «Польською агенцією праці». Під час бесіди з їхнім представником була приділена увага комплексу питань, пов’язаних з українськими втікачами від війни. Портал з працевлаштування Jobs.ua підготував для вас короткий виклад з того найважливішого, що прозвучало в їхній розмові.

Що розповів уповноважений польській агенції праці?

Головний меседж, який стосувався українських біженців, полягає в наступному: польський уряд планує поступово обмежувати допомогу нашим біженцям. До такого рішення тамтешніх урядовців підштовхнуло, зокрема, не зовсім прозоре ставлення частини біженців до польських соцвиплат. Справа в тому, що чимала кількість наших громадян, які рятувалися від війни в Польщі, за останні місяці вже знайшли роботу і могли б самі сплачувати за своє проживання. Однак вони цього не роблять, що, в свою чергу, створює додатковий тиск на польський бюджет і, відповідно, платників податків.

Павел Шефернакер зазначив, що Польща всіляко допомагала і продовжить допомагати біженцям, але зловживати допомогою теж не потрібно. Для цього планується настільки ущільнити і переглянути систему виплат, щоб не ставалося жодної патології в питанні виплати допомоги. Пан Шефернакер цілком справедливо зауважив, що ті біженці, які вже встигли працевлаштуватися, можуть принаймні частину виплат з оренди житла, оплати комунальних послуг тощо – взяти на себе.

Але якщо людина перетнула кордон нещодавно, їй не потрібно хвилюватися стосовно цих питань наступні 120 днів: проживання в центрах тимчасового утримання буде для неї безкоштовним. А за цей час не знайде роботу тільки дуже лінива і немотивована людина.

Відповідні зміни до закону про допомогу нашим громадянам, зазначив пан уповноважений, хочуть встигнути запровадити до січня 2023-го року, щоб із 1 січня вони набрали чинності.

Яку допомогу отримують українські біженці станом на сьогодні?

Дорікати польському уряду за майбутнє урізання допомоги українським біженцям – це було б нерозумно і недалекоглядно. Польща – один з наших найближчих і найвірніших союзників, і їхня допомога нашій країні просто неоціненна. Поглянемо, скільки отримують біженці з України станом на сьогодні:

  • Одноразова допомога, яка становить 300 злотих (станом на середину жовтня це майже 2 тис. 260 грн.);
  • Щомісячна допомога на неповнолітню дитину – 500 злотих (відповідно, майже 3 тис. 700 грн.).

Окрім цього, польський уряд виплачує певну суму, а саме 40 злотих в день з розрахунку на одну особу, тим сім’ям та організаціям, які розмістили в себе українських біженців. Цю виплату отримують й ті польські громадяни, які прийняли в себе біженців із грудними дітьми (до 12 міс.), а також жінки, у яких троє і більше дітей. Не відкидаємо також допомогу польських громадян, які чудово усвідомлюють, якої підтримки та розуміння потребують українські біженці.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору