UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Співбесіда без проблем
  5. Поради до співбесіди, які не працюють

Поради до співбесіди, які не працюють

11.05.2019 290Автор: Лоліта Платошкіна
Поради до співбесіди, які не працюють

Поради до співбесіди, які не працюють

11.05.2019     290Автор: 

Готуючись до співбесіди вам, можливо, приходилось чути в свій адрес тисячі порад та рекомендацій турботливих родичей, близьких, друзів. Можливо, й ви самі не раз слухали поради коучей або HR-менеджерів у запису чи радились з ними напряму в пошуку видповидей на питання про результативну співбесіду. Але, як ви вже могли і самі впевнетися, не всі поради працюють відповідним чином на практиці. Ми зібрали для вас найбільш даремні поради, які ви могли почути чи ще почуєте від друзів, але вони не працюють або працюють лише в одиничних випадках. Давайте розберемось, що це за поради.

Даремні поради здобувачам

Співбесіда - важлива ділова зустріч работодавця та здобувача, від якої залежить формування перших уявлень обидвох сторін один про одного. Багато хто радить не готуватися до співбесіди, бо це досить непередвидена зустріч. Ніхто не може точно сказати, як буде вести себе работодавець по відношенню до здобувача і які питання буде задавати. І взагалі, на співбесіду та настрій обох сторін впливатимуть багато факторів. Але, навіть враховуючи все це, існують певні етапи співбесіди, на які здобувач може вплинути. Сюди можна віднести розповідь про себе, питання до работодавця та багато маленьких деталей, які можуть зіграти важливу роль і вплинути на рішення роботодавця. Готуйтесь до цих етапів зустрічі і ви зможете справити добре враження.

Наступна даремна порада здобувачам - будьте самими собою. По-перше, здобувачу досить складно бути розкутим в незнайомій обстановці з незнайомими людьми. По-друге, все залежить від якостей самої людини. Де-яким людям слід приділяти увагу своїй надмірній розкутості. Тому ця порада не підходить для співбесід.

Порада бути чесним та відкритим працює лише в тому випадку, коли здобувачу нічого приховувати від роботодавця. А ось якщо причини вашого звільнення досить серйозні і дещо краще недоговорити, то порада бути повністю чесним вас погубить.


А ось порада про те, що не треба багато говорити не працює взагалі. Як показує практика роботодавцям більше подобюаються комунікабельні люди, які цикавляться, запитують, розказують відверто про себе.

Багато хто зі здобувачів не отримають швидкої відповіді від роботодавця і він обіцяє передзвонити. Багато хто радить при цьому шукати роботу далі, не згадуючи про цю вакансію. Але це не завжди є дійсним. Інколи роботодавець втрачає номер здобувача, заклопотаний іншими справами та ще багато чого. Ось вам справжня результативна порада - подзвоніть HR-ру та запитайте щодо вашої кандидатури і ви отримаєте відповідь моментально.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору