UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Поради шукачу
  5. Поради: як шукати роботу під час війни

Поради: як шукати роботу під час війни

5.05.2022 320Автор: Лоліта Платошкіна
Поради: як шукати роботу під час війни

Поради: як шукати роботу під час війни

5.05.2022     320Автор: 

Від початку введення воєнного положення чимала кількість українців втратили свої домівки та залишились без роботи. За статистикою ринку праці більше половини українців не працюють, і тільки 2% знайшли нову роботу за цей період. Показник й справді тривожний, проте під час війни умови пошуку роботи залишають бажати кращого. Адже постійна небезпека, фінансова та економічна важка ситуація, відсутність можливості спілкування з роботодавцем наживо дають свій негативний вплив на продуктивні пошуки роботи своєї мрії.

Jobs.ua пропонує розглянути головні аспекти пошуку роботи під час війни, а також надасть купу слушних порад, що треба зробити перед початком пошуку нової роботи в цей період.

З початку війни життя кожного українця змінилось: комусь доводиться опановувати нову діяльність, для когось збільшились обов’язки та відповідальність, хтось перекваліфіковує власний бізнес, щоб утримуватись на плаву. І все ж таки, динаміка відкритих вакансій та пошуковців росте. А це значить, здобувачам необхідно якісно підготуватись до пошуку роботи в нових реаліях. 

Як шукати роботу у воєнних умовах

Якщо хочете досягти успіху в пошуку роботи, дотримуйтесь наступних простих, але важливих правил.

Заспокойтесь, будьте в ресурсі

Під час війни досить складно бути врівноваженим, спокійним та мати холодний розум. Це цілком зрозуміло, адже на нас продовжують діяти гнітючі новини, неспокій щодо майбутнього тощо. Проте, щоб написати якісне резюме, пройти успішно онлайн співбесіду, поспілкуватися з рекрутером просто необхідно мати ресурс. До того ж роботодавець може розцінити ваш неспокійний стан, як незмогу поратись з труднощами. Тому спробуйте себе заспокоїти заздалегідь, виконати декілька дихальних вправ тощо.

Поміркуйте над тривалістю вашого робочого досвіду під час війни

Перед пошуком роботи та відправкою резюме подумайте, як довго ви плануєте працювати на новій роботі: ви шукаєте роботу на постійній основі чи поки не відновиться стабільна ситуація. Якщо це вимушена тимчасова робота, то не забудьте попередити про це попереднього роботодавця.

Будьте готові до дистанційної роботи

Під час війни продовжує діяти дистанційна форма роботи, тому підготуйтесь до цих умов, якщо ви до цього ніколи не працювали в подібному режимі. Заздалегідь потурбуйтесь про зручне робоче місце та налагодьте відповідний режим роботи.

Вивчіть потреби регіону

Якщо вам довелось евакуюватися в нове місце проживання, або ви залишились, проте спрямованість регіонального бізнесу змінилась, промоніторте потребу спеціалістів в вашому місті. Це допоможе краще орієнтуватися в реальних умовах існування та пошуку роботи.

Залучайте всі можливі канали пошуку

Через те, що ситуація на ринку праці досі нестабільна, не на користь здобувача, залучайте всі можливі канали пошуку роботи: соцмережі, корисні контакти, напрацьовані досвідом. Будьте активними, щоденно моніторте рекрутингові сайти пошуку роботи й будьте першими, хто відгукнувся. Не забувайте й про те, що супровідний лист досі грає важливу роль й робить вас конкурентоспроможним. 

Бажаємо успіху в пошуку роботи! Не втрачайте оптимізму та надії, продовжуйте шукати.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору