UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Прийом на роботу
  5. «Працівники-бумеранги»: з комфортом повернутися на попереднє місце роботи

«Працівники-бумеранги»: з комфортом повернутися на попереднє місце роботи

12.11.2021 566
«Працівники-бумеранги»: з комфортом повернутися на попереднє місце роботи

«Працівники-бумеранги»: з комфортом повернутися на попереднє місце роботи

12.11.2021     566

Ніколи не знаєш, як обернеться життя, погоджуєтесь? Трапляється так, що працівник звільняється з однієї компанії, щоб влаштуватися в іншу, з вигіднішими умовами праці, або ж розпочинає власну справу. А потім через деякий час щось не зростається, і він повертається на попереднє місце роботи. Знаєте таких людей в своєму оточенні?

Для когось, можливо, це буде відкриттям, але для таких працівників на Заході навіть придумали спеціальний термін: працівники-бумеранги (boomerang employers). Портал Jobs.ua пропонує розглянути, що спонукає таких працівників полишати роботу, і як з комфортом повернутися на своє колишнє робоче місце.

Чому вони йдуть?

Насправді причин небагато:

  • Такому працівнику набридло працювати на одному місці – хочеться нового досвіду і ще подивитися, а як там все влаштовано в інших компаніях; і «набридло» не обов’язково означає нудну рутинну роботу: просто людина така за характером, що їй довго на одному місці не працюється;
  • Хочеться розпочати власну справу. Яку б хорошу і грошовиту посаду не займав працівник, а все ж іноді кортить пуститися у вільне плавання. Але займатися бізнесом – теж не для всіх, бо у кожного з нас різний набір навичок і вмінь, тому люди після невдачі іноді повертаються на попереднє місце роботи;
  • Різка зміна сфери діяльності: ще вчора людина, приміром, працювала перекладачем або вчителем англійської, а сьогодні вже заповнює вакансію на посаду стюардеси чи стюарда на міжнародні авіалайнери. І не виключено, що в майбутньому ця людина знову не повернеться на більш звичну і приземлену роботу.

Щоб «бумеранг» повернувся комфортно…

Гаразд, давайте ознайомимося з порадами, як повернутися з комфортом на попереднє місце роботи. Перестрахуватися не завадить, чи не так?

Отже, вас завжди з радістю приймуть в колишню компанію, якщо ви з відповідальністю ставилися до робочих обов’язків і зарекомендували себе як висококласний спеціаліст. До речі, в деяких випадках повернення навіть стане своєрідним кар’єрним трампліном, бо досвідченому працівнику швидше довірять важливий проєкт, дадуть більше свободи в прийнятті рішень.

І якщо так сталося, що вам раптово надійшла пропозиція перейти на вигідніше місце роботи, але на теперішній роботі ви не встигли завершити важливий проект, або маєте якісь інші зобов’язання перед колегами та компанією – не поспішайте в одну мить рубати канат і пускатися в плавання новими водами. Спершу завершіть розпочаті проєкти. А якщо проєкт довготривалий – значить, передайте коректно свої повноваження іншим колегам. Зробіть так, щоб вони не ображалися на вас і ви розпрощалися на найкращій ноті.

В психології це називається екологічний підхід. Це означає, що навіть з колегами, з якими у вас склалося не найкраще спілкування, варто все ж попрощатися по-дружньому. Просто підійти і подякувати за ті позитивні моменти і вдалі проєкти, над якими спільно працювали. Нехай вас запам’ятають з найкращого боку. І навіть якщо дуже-дуже кортить з якоїсь причини сильно хряснути дверима… краще причинити їх тихо і спокійно. А ви як вважаєте?

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору