UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Все про резюме
  5. Причини для відмови в резюме

Причини для відмови в резюме

10.10.2019 791Автор: Лоліта Платошкіна
Причини для відмови в резюме

Причини для відмови в резюме

10.10.2019     791Автор: 

Перед запрошенням спеціаліста на співбесіду роботодавець повинен ретельно вивчити досвід роботи спеціаліста та виявити як сильні, так і слабкі місця. Чесно кажучи, роботодавець читає резюме з метою пошуку причин відмови. Для цього він приділяє увагу дрібницям: невідповідність датам, перебільшенням, незрозумілим фактам, уривкам фраз, які нагадують більше оголошенням з наявністю ключових слів. Роботодавець одразу помічає таку невідповідність та це стає першим дзвіночком, щоб замислитись над відмовою здобувачу або вияснити деякі неточності на співбесіді. Але якщо у роботодавця окрім вас є більш гідні резюме здобувачів, то до співбесіди навряд чи дійде.

Що в резюме може стати причиною відмови

В резюме будь-яка інформація може стати причиною відмови, якщо вона викликає у роботодавця невпевненість в точності чи відповідності дійсності. Причиною відмови може стати навіть стара фотографія в резюме, яка не відповідає зазначеному вами віку. Багато хто намагається взяти зовнішньою складовою, але, на жаль, подекуди роль грає саме вікові особливості. Причиною відмови після перегляду вашого резюме може стати невідповідність навичок та умінь спеціаліста зазначеній вакансії. Тому радимо вам відгукуватись на вакансію лише в тому випадку, коли ви ознайомлені із усіма умовами роботодавця і готові працювати в компанії. Будь-що інше - втрата часу та власних зусиль. Причиною відмови роботодавця можуть стати негативні відгуки ваших минулих роботодавців. Тому потурбуйтесь про те, щоб в зазначених контактах з минулих місць роботи були тільки «зручні» для вас люди. Але навіть це не зупинить роботодавця відшукати в інтернеті назву компанії та додзвонитися до потрібних людей, які здадуть вас. Причиною відмови роботодавця може стати відсутність додаткових документів: портфоліо, рекомендаційного листа, а перевага віддасться тим спеціалістам, у кого вони є.

Відповідь на питання, що робити - доводити резюме до ідеалу. Для цього необхідно:

  1. Дотримуватись чесності та послідовності інформації про ваш професійний досвід,
  2. Наповнити резюме додатковими документами, які зроблять з вас конкурентного здобувача.
  3. Вичитати резюме, або дати вичитати друзям чи близьким, у кого незамилене око.
  4. Спірні моменти бути готовими пояснити при зустрічі з роботодавцем (Наприклад, чому у вас є великий період припинення робочої діяльності чи інші неточності).

Успіху вам при переході на другий етап пошуку роботи - співбесіда.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору