UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Мотивація співробітників
  5. Причини звільнення співробітників

Причини звільнення співробітників

16.09.2019 841Автор: Олександр Мавлідінов
Причини звільнення співробітників

Причини звільнення співробітників

16.09.2019     841Автор: 

Зазвичай, причини звільнення співробітників – індивідуальні кроки людей, що продиктовані різними обставинами життя. Проте, принаймні дві спільні ситуативні риси, які присутні в усіх випадках звільнення, можна легко визначити. Як правило, це наявність власного бажання співробітника до такого кроку або сторонні обставини чи чия то воля, на які людина не має змоги впливати.

Тож, причини чому люди звільняються з роботи, фактично дві, й виникаючи позапланово. Вони обидві здатні нанести суттєву шкоду нормальному розвитку бізнесу. Тим більш, до появи власного бажання звільнитися у працівників, легко може призводити будь-яка необачлива дія або бездіяльність керівництва. Помилки керування колективом стають особливо коштовними зараз, у ситуації із відчутним браком кадрів у різних сферах діяльності на вітчизняному ринку праці.

Відомо, що у ситуації сьогодення винен «відтік кадрів» за кордони України, та для того, щоб в робітників не виникали вагомі причини для звільнення, сучасним роботодавцям слід приділяти увагу професійному життю персоналу.

чому звільняється персонал

Чому вони звільняються?

Якщо, сортирувати звільнення відповідно узагальнених категорій, то головні причини звільнень робітників виглядають, приблизно, так:

  • незадоволення рівнем заробітної плати – 79% випадків;
  • неможливість «бачення» свого майбутнього разом з роботодавцем – 50%;
  • високий рівень конфліктності колег та керівництва – 37%;
  • затримання та «коливання» заробітної платні – 34%;
  • довготривалий термін роботи у «неофіційному» статусі – 20%;
  • напружений графік та жорсткі умови роботи – 19%.

За цими причинами можуть звільнятися не тільки серед нестатистичні робітники «без бачення» шляхів побудови кар’єри, але й перспективні співробітники, у випадках, коли їх неосвіченість у цьому питанні – є провиною керівництва.

Так, усім не вгодиш, й обурюватися рівнем зарплатні можна просто не маючи розуміння існуючих «розцінок». Та, навіть, при непоганих доходах, що вже рік не переглядалися керівництвом, рано чи пізно, але компанію почнуть покидати кращі працівники. Застій зростання зарплат, без зрозумілих пояснень, буде вважатися робітниками, як натяк на відсутність подальшого зростання у компанії та призведе до пошуків ними «нових можливостей». Такі причини звільнення з роботи можна не створювати, якщо регулярно спілкуватися з колективом, розуміти потреби та вимоги людей, а у випадку неможливості збільшення доходів найманих працівників, пояснити обставини та заплановані кроки для їх подолання.

Проявити здорову зацікавленість, керівнику слід й у напрямку допомоги розвитку робітників, як професіоналів та особистостей. Довготривала відсутність грамотних курсів чи тренінгів, також може «підказати» персоналу необхідність пошуків більш просунутого роботодавця. Такі заходи, є основами процесу тімбілдінгу, й про це має знати кожен HR.

Місія HR

До речі, відсутність грамотних спеціалістів на таких посадах – також часті причини звільнення працівників. Останнім часом, роль HR напрямку в ефективному розвитку будь-якого бізнесу, фактично підтверджується у самих різних робочих ситуаціях. Тож, витратити час на пошуки справжнього профі на цій посаді – крок, який окупиться швидким та правильним набором кадрів.

Не менш важливе для робітників й живе спілкування. У великих компаніях, цю місію виконують ті самі «ейчари». Готовність вникнути у проблеми людини та посприяти просуненню здатного працівника, які демонструє HR-співробітник, дарують робітникам відчуття небайдужості та зацікавленості в них з боку керівництва. Й це, одна з основних причин, за якими людина залишається у компанії, попри, навіть, більш цікаві пропозиції конкурентів.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору