UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Все про роботу
  4. Це важливо знати кожному
  5. Про нестандартні хобі скажемо слово

Про нестандартні хобі скажемо слово

11.11.2021 467
Про нестандартні хобі скажемо слово

Про нестандартні хобі скажемо слово

11.11.2021     467

Звичними хобі нікого не здивуєш. А от нестандартними – запросто. І найперше, ви можете здивувати самі себе, опановуючи на дозвіллі нове незвичне заняття. Хтозна – можливо, ваше хобі з часом перетвориться на щось грандіозніше? Саме так і трапилося з каліфорнійським вчителем Гаррі Енґом… який навчився поміщати в пляшки предмети, які, здається, аж ніяк не могли туди потрапити: бейсбольні м’ячі, навісні замки, книги. Про це заняття та інші цікаві хобі ви можете прочитати нижче.

Кораблі в пляшці… і не тільки

Ви коли-небудь цікавилися питанням, як помістити вітрильник в пляшку, вузьке горлечко якої аж ніяк, здавалося б, не спонукає до таких забав? Але насправді способів достатньо, і в кожного любителя цієї справи свої секрети. А дехто навіть забрав свої таємниці на той світ. Йдеться про згаданого вже Гаррі Енґа, секретні прийоми якого намагаються розгадати досі. Він примудрявся поміщати всередину пляшок різної форми не менш різні за формою предмети – м’ячики та колоди карт, ножиці та замки, скріплюючи «пляшкові композиції» своїм фірмовим прийомом, товстими вузлами незвичної форми.

Саме тому кораблі у пляшці – це не тільки нестандартне, а й доволі складне хобі. Помістити вітрильник у пляшку можна по-різному, але найпростіший спосіб (і найпоширеніший) – це змайструвати корабель складаним, щоб його щогли вкупі зі снастями можна було покласти набік. Вся хитрість криється в спеціальних шарнірах, які кріпляться знизу щогли. Але це, повторимося, найпростіший варіант. Захоплені цим заняттям майстри що тільки не придумують, щоб ускладнити собі завдання. І знаєте що? Їм це вдається!

А ще таке хобі – це не тільки прекрасний спосіб відволіктися від робочих буднів і збавити час на дозвіллі за цікавим заняттям. Такий оригінальний сувенір прикрасить книжкову полицю в будь-якому помешканні, бо хто не порадіє незвичному подарунку, та ще й виготовленому власними руками?

«Фруктова» різьба

Різьба по фруктам – цікаве і «смачне» хобі, бо своїми творіннями ви завжди можете прикрасити святковий стіл. Називається вона карвінг, і прийшла до нас зі Сходу. Саме в Південно-Східній Азії з давніх-давен бідняки таким способом прикрашали свої скромні застілля. Ця традиція згодом закріпилася в Китаї, а потім розповсюдилася у всьому світі. В нашій країні карвінг не надто поширений, тому це чудовий вибір для нестандартного хобі… і прекрасна можливість урізноманітнити свої дописи в соціальних мережах. Всі ми любимо, коли під нашими дописами «миготять» сердечка та вподобайки, чи не так?

Окрема розмова – різьба по гарбузам. Це розповсюджений напрямок в декоративному мистецтві на Заході. Щоправда, для цього вам знадобляться декоративні сорти гарбуза, які, до того ж, потрібно правильно висушити. Оскільки в нашій країні це не надто розповсюджене заняття, ви можете стати одним з «першопрохідців» серед своїх знайомих. Так, Геловін уже минув, але потішними обличчями з гарбуза або ж цілими художніми композиціями на його поверхні ви зможете потішити друзів, колег на роботі і на Новий рік, і на Різдво.

Гарбузяні пички - це карвінг, крихітко!

Для новачків у цьому ділі не завадить придбати спеціальний набір ножів для карвінгу, хоча професіоналам цієї справи вистачає основного тайського ножа. Цей ніж – невеликий і дуже зручний саме для карвінгу, а тримати його треба так, як тримаєте кулькову ручку. Його лезо – гостре, тоненьке і коротке, що дає змогу вирізати найдрібніші деталі і творити найскладніші скульптурні композиції.

Що цікаво, базові навички з легкістю опановуються за декілька годин. Але якщо хочете досягнути справжньої майстерності – багато практикуйтеся, і все прийде з досвідом.

Колекціонування коміксів

Комікси, чи мальописи, як їх іще називають – насправді, вкрай цікава і захоплива річ. І якщо ви ще не мали з ними справи, зовсім необов’язково дивитися «Теорію Великого Вибуху» чи супергеройські фільми, щоб закохатися у світ коміксів (хоча цей варіант доволі ефективний).

Так, це заняття не з найдешевших, бо за комікси Алана Мура, приміром, вам доведеться викласти 400-450 грн., за «Проповідника» (кожен окремо взятий том) – більше 500 грн., якщо не по акції, за нуарно-котячий детектив «Блексед» чи піратські пригоди «Довгого Джона Сілвера» – 350-400 грн. за один том. Хоча на українському ринку коміксів є ще дорожчі варіанти: колекційне видання «Геллбоя» із тканевою обкладинкою та золотим тисненням, як в американського оригіналу, обійдеться в 757 грн. (або трохи більше 600 грн., якщо натрапите на акцію). Або всесвітньо відомий безмовний роман Шона Тена «Прибуття», який коштує більше 800 грн.

Звісно, чимало коміксів можна придбати дешевше. Але в будь-якому разі, прочитування графічних романів і знайомство із супергеройськими всесвітами подарує вам безліч задоволення. А якщо у вас є діти – готуйтеся до того, що їм теж припаде до смаку багатогранний світ мальописів. І в цьому випадку видавцям коміксів теж буде чим вас здивувати. Як і вам – ваших гостей, колег по роботі та друзів.

Комікси - шикарне хобі!!

Арти на брудних автівках

Уявіть собі, дехто й таким заняттям любить приділяти час на дозвіллі. Для них «об’єктом творчості» слугують брудне вітрове скло автомобілів. І що цікаво, за належної майстерності власники розмальованих автівок можуть їздити не один день, поки наважаться витерти малюнок.

А дійсно – хіба не цікаве, та не доволі незвичне хобі? Якщо у вас є схильність до малювання – тільки уявіть, скільки радості ви принесете тим людям, яких навіть не знаєте. Або добре знаєте, якщо наміряєтеся тишком-нишком, ввечері, розмалювати автомобіль сусіда чи доброго приятеля. Таке хобі, до слова, можна тримати в секреті довгий час, малюючи вечорами під час прогулянок містом. Ви можете навіть створити відповідну фотогалерею в смартфоні, колекціонуючи свої «тимчасові роботи». Ще одне хобі, між іншим.

Деревця бонсай

Ще одне цікаве заняття, від якого віє східною екзотикою. І заняття це нелегке, тому що виростити карликове деревце і доглядати за ним роками – це ціла наука. Вам доведеться врахувати багато нюансів: вибрати правильний ґрунт та знати період росту і цвітіння породи дерева, яке оберете. Ви можете вирощувати як хвойні, так і листяні деревця. Коли надійде пора, з вашого карликового клена чи сакури опаде листя, а скільки радості буде, коли вона зацвіте!

Ви знали, що жодного спеціального насіння для вирощування бонсай не існує? Бонсай – це і є карликове деревце, яке можна виростити з будь-якого насіння. Вся хитрість в тому, щоб не давати деревцю розростися. І своїм характерним, естетичним способом сформувати його крону.

Знову ж таки, це хороший подарунок дорогим людям. А якщо всерйоз захопитеся цим заняттям, майте на увазі – такі деревця коштують чимало. Адже, вирощуючи бонсай, ви вкладатимете в кожне деревце багато часу та енергії, а також частинку своєї душі.

Бонсай - екзотичне хобі!!!

Чайна церемонія

Якщо вам набридло просто пити чай, пізнайте секрети чайної церемонії. Сам по собі цей процес – медитативне заняття, якщо слідувати всім правилам. А осягати ці правила, вчитися заварювати різні сорти чаю – тривалий процес, який може затягнутися на все життя. В хорошому сенсі, звісно.

Знаєте, чим це хобі по-особливому приваблює? Людина, яка здійснює чайну церемонію, повинна вміти відсторонюватися від негативу в цей момент (та й не тільки в цей), бо чисте серце і мир на душі – такі ж необхідні складові чайної церемонії, як добрий сорт чаю і вишуканий чайний сервіз.

Іграшка-мандрівник

Щоб урізноманітнити свої подорожі, прихопіть в дорогу улюблену іграшку з дитинства… якщо вона у вас збереглася, звісно. З часом ви зберете чималу колекцію потішних фотографій, якими зможете регулярно прикрашати свою стрічку новин. А ваша улюблена іграшка стане справжнім мандрівником.

Каліграфія і дудлінг

Що перше, що друге заняття – по-своєму причаровують. Каліграфія, до речі, це не тільки про ієрогліфи. Навіть зображення кириличних букв за належної спритності може перетворитися в справжнісіньке мистецтво, бо каліграфія – це не просто малювання, це творчість в чистому вигляді.

Дудлінг – це каракулі з англійської. Як дієслово воно означає «машинально малювати». Кожен з нас, безперечно, не один раз займався цим заняттям – на уроках в школі або на скучних засіданнях на роботі. В дорослому житті таке хобі стане прекрасним засобом для зняття стресу. Дудлінг приваблює також тим, що не лише розслаблює і заспокоює нашу психіку, а й розвиває мозок. Таке хобі особливо підійде представникам креативних професій.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору