UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Проект допомоги українкам, які втратили роботу внаслідок війни

Проект допомоги українкам, які втратили роботу внаслідок війни

11.08.2022 268Автор: Лоліта Платошкіна
Проект допомоги українкам, які втратили роботу внаслідок війни

Проект допомоги українкам, які втратили роботу внаслідок війни

11.08.2022     268Автор: 

Друзі, за період повномасштабної війни майже 40% українців залишились без роботи. Половина з них й досі знаходяться в пошуку постійного місця заробітку і більша частина з них це жінки, які наразі перебувають в складному становищі, не маючи ані джерел постійного заробітку, ані можливостей для професійного росту. І це не інертні байдужі до свого випадкового статусу жінки: понад 88% мають зацікавленість та бажання навчатися чи перекваліфікуватися під потребу сучасності; 53% хотіли б знайти роботу з повною зайнятістю вже зараз.

Наразі в державі працюють багато проектів, що націлені на допомогу в працевлаштуванні чи підтримці українців, що втратили майно чи робоче місце. Це досить важливі проекти, що націлені допомогти та підтримати українців в кризовий для всієї країни час. З 11 серпня запустився ще один, допомоги жінкам та дівчатам, які відчувають труднощі в пристосуванні до нових обставин, але хочуть знайти в собі сили й мотивацію перейти до активних дій - Women For The Future. Розроблений Happy Monday за підтримки проекту ООН Жінки «Трансформаційні підходи для досягнення гендерної рівності в Україні», що фінансується Урядом Швеції, та в співпраці з Офісом Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, покликаний допомогти українкам в пошуках нового місця роботи, в пошуках себе. Цей проект містить цілий курс самозарадності та адаптації до життя та мотивації в часи невизначеності.

Зміст курсу для жінок, які шукають роботу

Хоча проект створений для жінок та дівчат долучитися до нього може будь-хто: українки, які мають потреби в пошуку роботи, компанії, які зацікавлені в створенні робочих можливостей для жінок, кар’єрні ментори, які хочуть допомогти жінками на шляху пошуку робочих місць.

Курс охоплює вісім лекцій за темами: 

  1. Психологія воєнного часу: як мінімізувати наслідки війни.
  2. Як допомагати собі й дітям в умовах війни.
  3. Мозкова діяльність в умовах війни: вплив на побут та роботу.
  4. Резилієнс як здатність відновлюватися після життєвих криз та втрат.
  5. Принципи професійної адаптації – алгоритм для пошуку себе в нових соціально-економічних умовах.
  6. Як планувати життя в умовах війни та постійних змін.
  7. Усвідомлена комунікація під час війни: як спілкуватися з іншими, аби підтримувати та мати підтримку.
  8. Як знайти опору в собі під час війни.

Самі лекції пройдуть у форматі YouTube-трансляцій з 11 серпня по 29 вересня 2022 року, і в межах кожної заплановані відповіді на важливі питання, що турбують учасниць сесії. Крім цього також заплановані наступні активності:

  • вебінари з питань працевлаштування та професійного розвитку,
  • індивідуальні та групові консультації з питань працевлаштування,
  • програми професійної перекваліфікації за різними сферами діяльності,
  • закрита спільнота з експертами, які надаватимуть фахові поради щодо кар’єрного розвитку та пошуку місця роботи.

Щоб потрапити на курс необхідно заповнити спеціальну гугл-таблицю. При цьому є можливість у кожної учасниці обрати прослуховування як всіх лекцій курсу так і тільки тих, що цікавлять їх особисто.

Класно, що з’являється більше проектів, що націлені на підтримку українок і посилення їх економічної можливості в Україні чи пошук роботи за кордоном.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору