UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Новини України і світу
  4. Новини
  5. Пухнасті – на службі у людей: як американці працевлаштовують… котів

Пухнасті – на службі у людей: як американці працевлаштовують… котів

11.10.2021 325
Пухнасті – на службі у людей: як американці працевлаштовують… котів

Пухнасті – на службі у людей: як американці працевлаштовують… котів

11.10.2021     325

Роботу можуть отримати не тільки люди… а й тварини. Звичайно, зарплату за це вони не отримають, та й скільки їм потрібно – корм і прихисток, щоб укритися від негоди. І дрібка людської любові, якщо пощастить.

В цьому відношенні поталанило безпритульних котам Чикаґо, адже одне з найбільших міст США зіткнулося з навалою гризунів, і вирішити цю проблему можуть власники пухнастої шерсті та хвостів. Jobs.ua поцікавилися цим питанням, адже проблема безпритульних тварин турбує багатьох небайдужих людей.

Безпритульні коти – на лежачу роботу!

Чикаґо – третє за величиною місто США, агломерація міста невпинно зростає. Будуються нові житлові будинки, які приваблюють до себе щурів. Втім, гризунів приваблює не тільки це – в мегаполісі рештки їжі можна відшукати без проблем.

Збільшення популяції міських щурів – проблема великих міст, тому волонтери, які всерйоз переймаються проблемами безпритульних тварин, вирішили розшукувати безпритульних котів і не присипляти їх, а віддавати місцевим бізнесменам на роботу. Коти ловлять гризунів, але іноді вистачає однієї присутності кота. Річ у тому, що коти виділяють феромони, які відлякують шкідників. Тому такі «наймані працівники» можуть лише їсти і спати, а їхня роботу буде виконуватися сама собою.

Як щодо охорони продовольства та житла?

Питання боротьби з гризунами є актуальним для аграріїв, які зберігають у зерносховищах велику кількість зерна. Та й не тільки для них – і заклади громадського харчування, і пивоварні з їхніми зерновими запасами, яке необхідне для виготовлення хмільних напоїв – для них це питання теж є вкрай актуальним. А для мешканців багатоквартирних будинків це питання хіба не є актуальним? Адже в своїх підвалах мешканці багатоповерхівок зберігають їстівні припаси. Та й для власників будь-якого житла це питання є актуальним, бо гризуни можуть проникати в будинки по системах вентиляції, вони здатні вишукувати найменші шпарини та отвори, щоб пролізти всередину.

До речі, з цієї ж причини український фермер Олександр Єременко із села Олексіївка (Херсонська область) найняв до себе на роботу… близько тридцяти котів. Обов’язки їхні зрозумілі – відловлювати гризунів, а в якості винагороди вони отримують котячий корм. Як запевняє фермер, після появи котів гризуни з території бази відпочинку поділися.

Пухнасті – на службі у людей

Коти – доволі розумні тварини, і їх можна натренувати для багатьох речей. Наприклад, щоб слідкував за малюком, не дозволяв йому вибиратися з манежу чи наближатися до підвіконня. Адже трапляються нещасні випадки, коли батьки забувають про прочинене вікно, а малюк в цей час залишається без догляду. Кіт, який сидітиме на підвіконні, не дозволить дитині вибратися на підвіконня.

Тому взяти до себе додому «на службу» кота – доволі цікава ідея. Та й про них – тобто про безпритульних тварин – більше нема кому потурбуватися, тільки нам, людям. Вони не можуть в нас попросити про допомогу – ви задумувались колись про це? Людям в цьому відношенні легше – як би їм не було важко, але вони можуть попросити ближнього про допомогу. Безпритульні тварини – ні. Вони можуть лише жалібно дивитися в очі людей, шукаючи там порятунку.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору