UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Шукачу
  4. Все про резюме
  5. Резюме на вакансію: що варто перевірити перед відправкою

Резюме на вакансію: що варто перевірити перед відправкою

28.11.2021 530Автор: Лоліта Платошкіна
Резюме на вакансію: що варто перевірити перед відправкою

Резюме на вакансію: що варто перевірити перед відправкою

28.11.2021     530Автор: 

Ви знайшли роботу своєї мрії та склали ідеальне резюме для відправки роботодавцю. Цілком зрозуміло, що ви бажаєте якомога швидше відправити його, щоб скласти конкуренцію іншим здобувачам за цією вакансією. Здавалося б, залишилось тільки нажати кнопку, щоб відправити резюме. Проте, як навчає мудра приказка: “Поспішиш, людей насмішиш”. Приділіть ще трохи часу, щоб перевірити своє резюме, себе та компанію, куди бажаєте працевлаштуватися.

Чому не слід відправляти резюме, як тільки ви закінчили його написання:

воно може містити багато типографічних та орфографічних помилок,

ви забули доповнити додатковою інформацію, яку просив в вакансії роботодавець,

ви мало знаєте інформації про компанію, куди відправляєте резюме,

ви не запитали друзів та не подивились відгуки про компанію.

Тож перевірте наступні базові пункти перед відправкою резюме роботодавцю. Ви здивуєтеся, дізнавшись, скільки неочевидних помилок можна знайти в ідеальному, на перший погляд документі.

Місце роботи та вид зайнятості

Навіть така інформація, як місце роботи може зіграти важливу роль у прийнятті вашого рішення щодо майбутньої роботи. Більшість спеціалістів намагаються обрати роботу неподалік від дому. Невелика кількість людей готові віддати перевагу роботі, що знаходиться віддалено від дома за рахунок більшої заробітної плати. Але перш ніж приймати таке рішення, радимо зважити всі “за” й всі “проти”. Від місця роботи також залежить і вид зайнятості. Час пандемії диктує свої нові умови роботи, які не можна не брати до уваги. Стаціонарна робота досі в перевазі, але значна кількість спеціалістів шукають саме віддалений тип зайнятості. Це зручно тим, що спеціаліст самостійно може будувати свій робочий час і не їздити в офіс без потреби, що значно економить час і гроші. Комбінований тип зайнятості також існує й робить гнучкими умови співробітництва.

Відповідність зазначеним вимогам в вакансії

Ви дописали своє резюме, а тепер маєте змогу ще раз перевірити всю зазначену вами інформацію в графі уміння. Це саме та частина резюме, яку роботодавець буде вивчати з особливою пильністю, опираючись на зазначені вимоги в вакансії. Резюме може бути ідеальним саме собою, але при цьому виявитися не узгодженим з вимогами роботодавця. Дві однакові вакансії в різних компаніях можуть вимагати від вас внесення повних змін до вже готового резюме. Ще раз уважно прочитайте опис вакансії та виділіть у своєму резюме моменти, які роботодавець може вважати найбільш важливими саме для своєї компанії.Слід ще раз перевірити відповідність ваших навичок зазначеним вимогам роботодавця. Якщо маєте що доповнити, обов’язково внесіть навички та вкажіть рівень оволодіння. Це допоможе вам скласти ідеальне резюме індивідуально під компанію, що вас цікавить; а також оцінити, чи зможете ви конкурувати з іншими здобувачами за вашою професією.

Наявність додаткових документів

Перш ніж відправляти резюме, зверніть увагу, чи додали ви хоч якісь документи до документа. Дуже часто роботодавці самі зазначають в вакансії, що надають перевагу резюме з портфоліо чи рекомендаційними листами. Тому, якщо ви маєте змогу роздобути подібні документи, або попросити минулих роботодавців, то скористайтесь цією можливістю. Вони можуть допомогти вам здобути роботу вашої мрії. Якщо ви також маєте приклади ваших статей на інших ресурсах чи додаткові сертифікати пройдених курсів за наявною вакансією, також рекомендуємо вказати чи додати до резюме.

Перевірка на грамотність

Ваше резюме дописано, але не нехтуйте можливістю ще раз перевірити грамотність документа. Як мінімум, ви можете перевірити орфографію онлайн за допомогою зручних сервісів, як максимум - попросити друга чи близьку людину ще раз зі сторони перечитати та перевірити все написане. Дуже часто це допомагає виявити не тільки орфографічні помилки, а й помітити недостачу деяких розділів документа.

Відволікіться

Складно підійти до перевірки резюме одразу, як тільки ви його закінчили. Ефект замиленого ока діє в цей час. Тому рекомендуємо вам одразу не відправляти резюме за адресою роботодавця, а відволіктися й з новими силами перечитати його. Ви зможете побачити деякі моменти резюме зовсім під іншим кутом зору.

Перечитайте резюме вголос

Не віправляйте резюме в компанію ніколи, доки не перечитаєте його вголос. Тільки уявіть, при читанні резюме про себе, залишаються непоміченими багато помилок. А ось читання вголос навпаки, виявляє повтори, дивні конструкції, які на письмі виглядали цілком непомітними. Читайте резюме вголос, а ще краще перед аудієнцією. Це додатково допоможе вам провести репетицію вашої співбесіди.

з резюме

Чи вказали ви рівень заробітної плати

Рівень зарплати в резюме - не менш важливий пункт. Вказавши розмір зарплати ви одразу відсієте всіх роботодавців з низьким рівнем зарплати, а це значить зекономите собі час та зусилля. Деякі здобувачі не знають, вказати меншу заробітну плату, щоб не відлякувати роботодавця, чи більшу, щоб мати змогу поторгуватися на співбесіді. Не зазначаючи заробітну плату в резюме, ви ставите себе під загрозу марних дзвінків та зустрічей на співбесіді.

Чи вказали ви рівень знання англійської

Багато хто зі здобувачів не вважають цей пункт важливим для внесення в резюме. Але інколи саме він впливає на майбутній рівень вашої заробітної плати, а також на те, з ким і як ви будете в майбутньому співпрацювати. До речі, знання англійської та ї рівень, є основною вимогою вакансій IT-сфери.

Рейтинг та відгуки про компанію

Надумали відправляти резюме в компанію вашої мрії, не забудьте почитати та перевірити відгуки про компанію минулих роботодавців. Добре, що існують ресурси, які допомагають відстежити рейтинги та популярність компаній в Україні. Звертайте увагу не тільки на погані відгуки, а на хороші. У вас може скластися враження, що хороші відгуки пишуть підсадні люди, що акцентують увагу на перевагах. Але і з цієї інформації можна отримати користь і скласти враження про персонал, обстановку та умови співпраці.

Наявність спільних друзів чи колег

В справі пошуку роботи знадобляються будь-які методи, а тому сарафанне радіо ніхто не скасовував. Посрашуйте своїх друзів та знайомих, особливо тих, хто працює в подібній сфері діяльності. Вони здатні розповісти більше, ніж ви можете дізнатися з інтернету. До речі, наявність спільних друзів також може зіграти свою послугу, повідомивши рекрутера, що друг чи подруга рекомендували цю компанію, бо працювали в ній. Так ви можете заручитись підтримкою друзів, яким також можуть зателефонувати для отримання рекомендацій.

Роздрукуйте документ

Що не кажіть, а друкований документ приймається всюди в будь-який час. До того ж, електронний документ може загубитися, на відміну від друкованого, що стане вам допомогою в такій ситуації. До речі, друкований документ здатен виявити недоліки та неточності, які в електронному резюме звичайним зором помітити неможливо.

Всім відомо це емоційне бажання скоріше відправити готове резюме, але не поспішайте цього робити. Jobs.ua наполегливо рекомендує перш ніж відправляти резюме роботодавцю, перевірити документ на наявність декількох вищевказаних важливих моментів. Це допоможе вам виявити слабкі місця та обійтись від зайвих помилок.

Удачі та натхнення при складанні резюме для нової роботи.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору